Fredag-lördag 28/3-29/3

Idag var chrille hemma eftersom han mådde dåligt igår. Så idag blev det en lugn dag hemma. Jag gick ut en runda med barnen iallafall så Elise fick springa sv sig lite på lekplatsen vid kolboda baden. 

Liv har spytt även idag men lite mindre. Elise och jag är friska än iallafall :). På eftermiddagen gick jag och Elise ut och grävde upp lite gamla blommor som vi skulle rensa bort. Där vi sedan ska plantera nya till våren/sommaren. Elise tyckte det var roligt att få gräva lite ;).




Lördag

Idag åkte Elise och jag iväg till loppisen i Ljungbyholm och tittade. Hittade byxor till Liv och en munkjacka men tyvärr inga mockasiner som passade henne. Till Elise hittade jag inte några gympaskor heller men vi köpte ett leksakståg som hon tyckte om. 

Idag har det varit härligt väder ute och Chrille fixade upp markisen vi fått hem igår. Den blev jättebra utanför köket så nu slipper vi ha solen i ögonen när vi äter :). Vi satt i sandlådan så länge, första gången för Liv och hon var jätte exalterad av allt nytt spännande. 

Liv har även spytt lite idag när hon fått bitar i maten. Börjar misstänka att det är ev är något annat tex förkylning på g kanske för influensan borde vara över nu. Får se hur det är imon. 

Hon har börjat gå lite mer längs med möbler nu och försöker flytta sig mellan två möbler, alltså om hon får tag på den andra möbeln med handen. 














Onsdag-torsdag 26/3-27/3

Idag var Liv och jag själva på öppna förskolan. Liv tyckte det var roligt och få leka lite i fred med andra barn. Får se om vi kan börja gå dit lite oftare nu :). Liv älskar det, så livlig som hon är. 

Upptäckte idag att det är två tänder på g och inte bara den ena som fortfarande är på gång. Utan det är en på varje sida av de två tänderna uppe. Får se när dem behagar att visa sig. 

Liv har nu nött hål på två par byxor pga att hon kasar med knäna när hon kryper. Ytterligare två par byxor är på väg att gå sönder. Därav behöver hon nya byxor som jag tänkte kolla på, på loppisen i Ljungbyholm på lördag. 

Ska även titta efter mockasiner till henne och skor till Elise. Får se om jag hittar det och något mer kanske?!

Torsdag 

Idag har det inte alls varit Livs dag. Hon har spytt mycket. Misstänker att det är influensan men inte helt hundra då hon kan spy lätt i vanliga fall med och vid förkylning. 

Har inte märkts något på Elise men jag har väl kännt mig lite konstig i magen men det kanske är inbillning bara. Däremot kom Chrille hem och kände sig konstig och febrig, vilket senare ikväll resulterade i influensan. 

Liv verkade bättre framåt kvällen men vi får se hur natten och imon blir. Får hoppas att både Elise och jag slipper ifrån det, peppar peppar. 

Tyvärr blir det ju dock inget Leos lekland för Elise iallafall inte nu på lördag. Om inte det blir av alls får vi försöka nästa helg istället. Jag hoppas iallafall att jag kan komma iväg till loppisen på lördag. 







Måndag-tisdag 24/3-25/3

Idag var det dags för Bvc besök både för Elise och Liv. Elise var 95,5 cm lång och vägde exakt 15kg. Allt annat var tipptopp utvecklingsmässigt :). Liv vägde 7675gr, 71cm lång och huvudet 42,1cm. 

Vi skulle ses om 1 månad igen bestämde vi eftersom allt såg så bra ut. Vi skulle avvakta med ögoninflammationen på Liv och se om det försvann igen inom några dagar. 

Innan besöket så lekte Liv och Elise lite på öppna förskolan. Idag var inte Elise det minsta blyg utan hon visste med en gång vart hon ville leka och pratade på en massa. 

Tog ett mellanmål när vi var där med och då testade jag att ge Liv en majskrok som hon faktist åt upp hela själv. Blev förvånad av att hon klarade det :). Får testa fler ggr och se hur det går och att hon får öva att äta med sina tänder och att svälja bitar. 

Liv har även börjat stå i längre och längre perioder nu :). 







Tisdag

Stort grattis till farfar Roger som fyller år idag! 

Idag har Liv och jag tagit det lugnt mest inne då det var väldigt blåsigt och kallt ute. Elise tyckte det var roligt på dagis idag. Hon hade fått pärla på piprensare idag. Alla hade pärlat med stora pärlor utom hon för hon hade pärlat med små. Trodde inte hon klarade det men hon hade suttit och pillat med det, berättade fröken :). 

Liv kan ju dra sig upp till stående som ni vet men hon måste lära sig och sätta sig ned med. Stackarn står och skriker när hon inte orkar stå längre och då får man komma och hjälpa henne. Sen nästa sekund är hon ledsen för att man satte ner henne och vill upp igen. Nu har hon även börjat gå lite längs med vårt tvbord med små steg :).








Lördag-söndag 22/3-23/3

Idag åkte vi iväg och handlade en ny grill på bahaus. På vägen in reflekterade Elise på att dem sålde korv på stället brevid. Detta resulterade i att vi var tvugna att köpa korv innan vi åkte och handlade lite på citygross då Elise vägrade och gå om hon inte gick någon korv. 

Hemma sen satte Chrille och Elise ihop grillen ute och jag var inne med Liv så länge. Gissa vad hon gjorde då så jag blev riktigt förvånad. Jo efter jag vänt bort blicken någon sekund hade hon helt plötsligt ställt sig upp vid gåvagnen och inte nog var det utan hon gick två små steg med den på tå!! :) Den lilla våghalsen! 

Jag blev riktigt förvånad och chockad av att hon gjorde det. Men får väl börja ta sånna saker lite mer vardagligt nu då hon alltid hittar på en massa som hon inte klarar av riktigt än men testar ändå :). 

När grillen var ihopsatt, bytte Chrille däcken på bilen. Där sen efter så grillade vi lite och tog det lugnt resten av eftermiddagen och kvällen. 

Söndag

Idag har Liv både ställt sig i sängen och utanför emot sängen och även börjat kunna ställa sig emot stolarna i köket. Det skulle inte förvåna en om hon snart även börjar försöka att förflytta sig längsmed något. Så fort som detta har gått :). 

Kanske är dags att börja tänka på och köpa läragå skor?! Känns jättekonstigt då hon känns mycket yngre än vad hon egentligen är. Så det blir helknas i huvudet när man helt plötsligt kanske behöver köpa sådana skor och får inte ihop det med henne storleksmässigt. Att nej hon ska ju krypa inte börja lära sig gå än?! Man kan även säga att Liv kan sätta sig själv nu det enda hon har problem med är att sätta sig från ståendes. 

Idag fick Elise besök av Alicia. Var länge sen dem sågs nu när Alicia flyttat. Dem lekte några timmar och tyckte det var jätteroligt. Det måste dem göra om snart :). Märktes på dem båda att dem saknat varandra. 









Torsdag-fredag 20/3-21/3

Idag kom farmor Mia och Dan hit efter Liv och jag varit och lämnat Elise på dagis. Dem skulle vara barnvakt åt Liv några timmar. Jag skulle åka in och kolla på utförsäljningen på ojtoy, lämna in bilstolen på babyproffsen, slänga lite skräp och handla. 

Tyvärr så var det inte så mycket kvar och ha på ojtoy iallafall inte som passade Elise och Liv men lite grann blev det ändå. Det andra gick också bra, passade även på och köpa lite kläder till mig på stan. 

Det hade gått bra med Liv medan jag var borta. Idag upptäckte jag att den fjärde tanden hade spruckit fram nu. Annars så sker det nya framsteg varje dag. Hon ställer sig upp överallt, har gått något steg på tå när hon hållt händerna i mina. 

Hon har försökt och komma upp ståendes vid gåvagnen men inte lyckats än och har även försökt och ställa sig upp i sängen men inte lyckats med det heller än. Man börja undra hur snabbt allt kommer att gå?! 

Fredag 

Idag är det min bästa vän Emmas födelsedag. Stort grattis till dig vännen! 

Idag vågade vi oss på att åka till öppna förskolan igen. Elise var lite blyg i början som vanligt och idag hade vi sådan tur att det var teater. Det tyckte Elise var roligt att titta på. När vi skulle åka hem, ville Elise inte det.

Men det gick bra till slut då jag sa att vi skulle dit på måndag igen. Elise ska på hennes 3-års kontroll då och passa på och väga Liv samtidigt. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen gick vi ut och testade och gå med cykelvagnen. Det gick bra, var inget bråkande eller så i vagnen. Nu är det bara kvar och testa den på cykeln med. 

Vi var ute ett tag och Elise gungade och cyklade lite. Sen tog vi det lugnt inne. Liv har börjat kunna sätta sig efter hon stått upp, ibland går det bra och ibland inte. Så hon har lite blåmärken här och var i ansiktet.

Hon har även börjat stå bättre och längre men ibland är det lite skakigt, har också lärt sig och stå vid vårt glasbord i vardagsrummet nu. Det är lite högre så det har varit svårt innan men nu kan hon det. 

Här kommer lite bilder på när Elise busar med Liv och lite annat smått och gott. :)








Tisdag-onsdag 18/3-19/3

Idag fyller morfar Rolf år, grattis! 

Därav åkte Liv och jag dit på lite överaskningsbesök då vi ändå skulle till Nybro. Vi skulle dit och hämta en skrivbordsbänk till Elise rum, också. Morfar tyckte om besöket och att få busa och gosa med Liv lite extra. 

Idag blev Elise firad på dagis. Det var roligt och få vara med och förbereda med dukning och skära fruktsallad, tyckte hon och det bästa av allt att få en ballong med sig hem. Tyvärr gick ballongen sönder på vägen hem, som tur är har hon fler hemma sen kalaset. 

Hon blev glad över den nya skrivbordsbänken. Nu är det bara hennes byrå kvar som ska bytas ut mot en bokhylla med lådor nertill är deg tänkt. Får se när det blir, ska ev köpa en på Ikea men får se. 

Liv har börjat försöka ställa sig på alla möjliga ställen nu. Både där hon kan och inte kan, den lilla våghalsen. 

Onsdag

Idag har varit en lugn dag. Har fixat med lite småfix här hemma. Har börjat putsa fönstrerna och hunnit med hälften ungefär. Får ta resten en annan dag. 

Idag verkar Livs ögoninflammation äntligen vara borta, skönt :). Idag har hon varit en spelevink och dykt ner med huvudet före i sittdelen till vagnen som vi har ståendes inne. 

Såg jätteroligt ut :). Gjorde samma sak igår med. Tyvärr hann jag inte ta något kort på det, nån utav gångerna.  Får se om hon gör det någon mer gång så får jag försöka ta ett kort då. 

Bjuder på ett annat kort på våghalsen 







Måndag 17/3

Idag blev det iväg tidigt till sjukhuset då Liv skulle ta rs-sprutan redan kl.09. Elise tyckte synd om lillasyster när hon såg hur ledsen hon blev av den. Sköterskan kunde inte svara på om det blev en till spruta eller inte än så dem skulle höra av sig om hon ska ta ytterligare en. Vikten var 7570 gr (125gr+), längden 70,5 cm och huvudet oförändrat. 
 
Frågade om ögoninflammationen på Liv i och med att hon haft det över en vecka. Hon sa att jag skulle vänta några dagar så skulle det säkert vara över i och med att det inte har blivit värre utan bättre och bättre, med några bakslag. 
 
Därefter åkte vi hem och tog det mest lugnt inne, blåste ju så kallt ute. Själv hade jag huvudvärk och illamående pga av den. Det fick bli lite pysselstuga här hemma med Elise så jag kunde ta det lite lugnt emellanåt. Liv har haft lite gag ljud för sig idag med :). Tänkte bjuda på lite äventyrs bilder på Liv.
 








Lördag-söndag 15/3-16/3

Idag var vi laddade och förberedda på kalas så gott det gick på morgonen. Sen strax efter 8 gick plötsligt strömmen här hemma. Tänkte att den kommer nog tillbaka snart. Det gick 1h och ingen ström än. Kollade på internet på telefonen och där stod att den kunde komma tillbaka allt från kl.11 till kl.15 och vi skulle ha kalas kl.14 och gärna ätit mat innan dess. 

Det var bara att avvakta och se vad som hände. Strax innan tolv hade vi fortfarande ingen ström och tänkte att vi ringer farmor Mia och kollar med dem att det är okej för dem och fixa kaffe om det fortsätter och det var det. Vi tänkte att grädden till tårtan får vi nödfall vispa för hand och Livs mat, värma med varmvatten. 

Men sen 5-10 min efter vi lagt på, kom strömmen tillbaka och vi kunde göra allt vi planerat. Så skönt! Elise tyckte det var roligt och ha kalas och började öppna sina presenter direkt när hon fick dem. Hon blev jätteglad för alltihop och började leka och pyssla med alla leksaker och pysselsaker med en gång. Det var också roligt och fixa med ballonger och ljuståget på tårtan :). 

Idag började Liv ta dem första riktiga krypstegen men inte så många för det är ju mycket lättare och snabbare att kravla sig fram. Men dem riktiga lär väl komma mer och mer sen. 

Söndag

Idag kom farmor Mia och Dan på besök.  Tänkte att vi skulle åkt iväg och grillat men det blev lite sent allt och det började blåsa ute så det fick bli lite grillning hemma i trädgården istället. Slår aldrig fel med en grillad korv :). 

Upptäckte idag att Liv inte bara har en tand på g utan två. Det visade sig att Chrille har sett den tanden hela tiden (som jag upptäckte idag) och jag har sett en annan. Får se vilken utav dem som spricker igenom först. 

Liv kämpar på och är mer och mer framåt för varje dag som går :). Ska försöka ta lite bilder på henne någon dag så ni får se det. Idag var hennes ena öga svullet och mina helt igenbommade när jag vaknade. Hoppas det försvinner för oss båda snart. 

Idag har jag hört första gaga ljudet från Liv, får se om det kommer mera?! Annars är det dags för rs-spruta imon. Undra om det är/blir den sista eller om hon ska ta en nästa månad med?! Ska bli spännande och se hennes viktuppgång med hur det går med den. 
Bild Elise, Liv och Farmor Mia på kalaset :)


Torsdag-fredag 13/3-14/3

Idag kom Emma hit på besök på morgonen. Vi åkte iväg och tittade på hjälmen till Liv på babyproffsen. Vi testade den på henne när hon hade mössan på sig och den passar bra om hon har den på sig. Så det blev ett köp av en röd nyckelpiga hjälm :). 

Sen åkte vi och köpte fästerna till bilstolen och hämtade Elise kläder jag hade lagt undan. Sen hem och fika med Emma. Vi hade mycket att ta igen och prata om, alltid lika roligt :). Hoppas det blir snart igen. 

Fredag

Stort grattis till min dotter Elise som fyller 3 år idag! :)

Idag tog vi det lugnt på fm sen var det full rulle under resten av dagen. Var ute en runda efter lunch och Elise gungade lite och lekte i sandlådan. Sen när vi gick in så satte vi igång och baka tårtbottnarna till tårtan imon. 

Mitt i baket kom mannen som skulle byta vår frysdörr, vilket jag hade glömt bort. En stund efter han gått knackade på dörren igen och jag tänkte vem är det nu som kommer?! Men när jag öppnade dörren kom jag på det, just det vi hade ju bestämt att ta emot cykelvagnen idag, var tänkt igår först egentligen. Den var jättefin så den köpte vi, tack igen Tina för en bra affär :). 

Sen var det dags för lite dammsugning. Därefter fixa middag och bad under tiden för Liv och Elise med hjälp av Chrille. Efter lite mat i magen blev det dags för lite presentupptagning. Det tyckte Elise var roligt :). Hon fick kläder, hopprep, plånbok och ett roligt målarset som hon ville använda direkt men det får hon vänta med tills imon. 

Liv har börjat ställa sig upp mot saker nu med och inte bara på knä längre och det känns lite riskabelt då hon inte klarar av det riktigt än. Hon står kanske någon gång ibland och bara några sekunder än så länge. Men det går framåt :). 


Tisdag-onsdag 11/3-12/3

Idag har vi tagit både en promenad på morgonen och på eftermiddag och lämnat och hämtat Elise på dagis. Är ju så himla fint väder! :) synd bara att det ev försvinner nästa vecka, usch vill inte ha snö och kallt igen. 

Idag har jag fixat klart med Elise presenter. Har även ringt och lagt undan kläder till Elise som jag ska hämta på torsdag. Glömde ju sist jag var inne och handlade presenter att köpa någon fin klänning eller kjol till Elise som hon kunde ha på sitt kalas. 

Idag när Elise kom hem bakade vi en kaka igen, för att ersätta den vi bakade igår som blev misslyckad. Den vi bakade idag blev jättegod ;). 

Idag var det väldigt nära att Liv satte sig upp själv igen. Man vill så gärna hjälpa henne och sen blir man så frustrerad när man ser hur nära hon är men man får hålla sig i skinnet ett tag till. 

Onsdag 

Idag på morgonen åkte Liv och jag och handlade efter lämnat Elise på dagis. På morgonen fick jag även reda på att Therese och Oliver från prematurgruppen inte kunde träffas imon och strax därefter fick jag ett mess av Emma att hon undrade om vi kunde ses. Vilken slump liksom för då var jag ju fri till och träffa henne :). 

Idag har jag även hittat en cykelvagn vi ska köpa. Blev så sugen häromdagen att få cykla med barnen till dagis. Det är ju bara det där med cykelhjälm. Har letat som en galning idag efter små hjälmar och det minsta jag hittat är från 44cm och Livs huvud är ca 42 cm. Hittade på babyproffsen så ska in och prova imon tänkte jag innan vi bestämmer oss om cykelvagnen. 

Funderar på och byta bilstol med till Liv men måste köpa bilstolsfästen imon, till den andra bilstolen. Promenerade till dagis på eftermiddagen och hämtade Elise. 

Elise har frågat om Alicia idag stackarn :(. Hon saknar sin bästa kompis sen hon bytt dagis, förra veckan. Men förhoppningsvis blir det bättre med tiden :). 


Söndag-måndag 9/3-10/3

Idag tog vi det lugnt på fm innan vi åkte och skjutsade hem Heléne. Heléne umgicks med flickorna och vi fixade med tvätt och lite. 

Idag har även Liv fått ögoninflammation på ena ögat, får se om det kommer på det andra med?! Hoppas bara det försvinner lika fort på henne som på Elise. 

Hennes är bättre idag, nästan helt borta :). Hemma hos farmor Mia, Dan och Heléne, stannade vi ett tag och fikade. Elise och Liv lekte med Heléne. Sen var det dags och åka och handla innan vi åkte hem och åt middag. 

Chrille passade på och tvätta bilen i det fina vädret. Har varit jätteroligt, skönt och avslappnande att ha Heléne på besök, hoppas hon kommer på besök snart igen :). 

Måndag

Inatt har ögoninflammationen på Liv även gått över till det andra ögat då det blivit klet i det idag. Det första var igenklibbat i morse så jag fick torka med blött papper till det lossnade, annars är det bättre idag. 

Idag har Elise och jag börjat bakat lite inför kalaset på lördag. Det har blivit kardemumma och vanilj muffins och en annan kaka. Den andra blev jag tyvärr missnöjd med och den smakade konstigt, vet inte varför det gick fel med den?! Men men vågar inte testa och göra den igen utan får bli en annan sort jag och Elise ska göra imon tror jag. 

Idag märks det knappt ingenting längre på Elise efter ögoninflammationen, skönt :). Idag tog vi en morgonpromenad i det fina vädret. Därefter gungade Elise lite och satt sandlådan en stund. Annars har det varit innelek idag. 

Har kollat över behovet av nya gympaskor och vårjacka för Elise då farmor Mia undrade över det  som förslag på presenter till henne när hon fyller år. 


Lördag 8/3

Idag är det bättre med Elise ögon. Inget klet i dem men lite svullna och väldigt rinnande. Hoppas dem är ännu bättre imon. Undrar om Liv också kommer att få det?! 

Idag har varit ute en runda och gått allihopa i det fina vädret. Elise busade för fulla muggar med faster Heléne och hade jättekul. Tog även ett fint kort på tjejerna när dem båda satt på altanen.


Liv har börjat dra sig uppåt mer och mer  och försöker göra saker hon egentligen inte klarar av än. Som idag försökte hon ställa sig upp vid Elise leksaksspis = inte så bra då den är för lätt för att luta hela sin tyngd på, men hon kom upp på knä iallafall. Det går bättre om hon håller någon i händerna så ställer hon sig upp ibland om hon vill. 

Hon har även lärt sig och sätta sig upp själv om hon kravlar upp på någon. Annars kan hon inte det än från golvet men det kommer snart säkert. Idag såg jag också att hon ev har en fjärde tand på g snart vänster om den uppe. 


Fredag 7/3

Idag var morfar här och busade lite med tjejerna. Vi var ute en runda och gick till skogen. Elise ville titta där dem hade grävt upp för strömsladden som kommer från Litauen. Var ju veckan och tittade på en av grävmaskinerna med dagis så hon visste ju hur det var gjort. Det var spännande :). 

Liv har börjat vilja stå upp nu när man håller henne i händerna. Men hon står på tå så det är lite svårbalanserat. Får se när hon börjar sätta ner hela fötterna. Hon har även varit väldigt nära på att sätta sig upp själv. Hon är så envis alltid och ha leksaker i båda händerna varav hon inte kan ta hjälp av handen då hon nästan är på väg och göra det. 

Elise fick ögoninflammation under dagen som blossade upp säkert av förkylningen hon har. Mycket klet i ögonen som vi fått torka bort ofta. Får se hur det ser ut imon. 

Nu ikväll kom faster Heléne hit och hann gosa lite med Elise innan hon somnade. Faster Heléne ska ju vara här över helgen och gosa och busa lite med barnen samtidigt så får vi lite avlastning. 

Torsdag 6/3

Idag var det besök hos tandläkaren, för min del. Det gick snabbt och enkelt. Liv och jag åkte och handlade efter och sen skulle vi till Bvc för och träffa läkaren där med även fast vi träffade på sjukhuset igår. 

Vi hade tid över innan Bvc besöket så jag kollade läget på öppna förskolan. Det var ingen där men efter en stund kom en annan mamma med hennes flicka. Dem hann och leka lite grann innan vi skulle träffa läkaren. 

Läkaren tittade inte så mycket på Liv bara lite mer allmänt eftersom hon blev kollad igår. Vi tog en vikt med för skojs skull och då hade hon gått upp till 7445 gr (65gr) på två dagar. Jättebra! :)

Efteråt skulle Liv äta lite yoghurt och då hade det kommit lite fler barn till öppna förskolan. Under tiden vi satt där var det dags för sångstund. Jag tänkte att om vi hinner kanske man ska våga sig på att vara med. 

Vi hann vara med och Liv tyckte det var jättekul, stannade ett tag efter med :). Får se om man vågar sig att vara med snart igen pga infektionsriskerna och så?! Man vet ju inte riktigt om förkylningsperioden är över än...

Onsdag 5/3

Idag var vi iväg till sjukhuset. Först var det en träff med sköterskan Ulrika. Egentligen skulle vi ta vikt och så men det var ju gjort igår så det behövdes inte. Kollade satration och EKG. 

Sen efter det var ul av hjärtat hos Thomas. Det såg bra ut. Trycket hade minskat och EKG såg också bra ut. Han tyckte vi inte behövde ses förän om ca tre månader innan sommaren. Dem sa att hon skulle säkert behöva ta nästa rs spruta den 17/3 men inte helt hundra att hon behövde ta nästa, som även är sista. För dem hade inte haft fler fall än, än dem som dem hade senast vi var på sjukhuset. 

Sen träffade vi Laura och hon tyckte allt såg fint ut. Kollade hennes höfter och tyckte ev att det var något litet men inget anmärkbart. Hon har ju röntgat dem och det såg bra ut. Men hon skulle prata med läkaren som hade hand om det och se om han skulle kolla på det. Annars skulle vi inte träffa henne igen förän hon var 18 månader korrigerat, alltså 22 månader. 

Tisdag 4/3

Idag gick vi till dagis och vi lyckades att komma i tid :). Tyvärr kan jag inte gå någon mer dag till dagis denna veckan, men det får vi försöka med fler gånger nästa vecka. 

Var på bvc med Liv idag för 1-års vaccination och vanlig koll. Hon hade gått upp till 7380 gr (ca 300 gr på 2 veckor) Jättebra! Längden hade hon vuxit till 70 cm och huvudet till 41,8 cm. 

Hon fick vaccinationen och det gick bra. Frågade om hon hade något tips och ge mig angående vatten drickandet och hon hade samma tips som dem andra jag frågat. Det är att testa och ge ur en öppen mugg. 

Testade lite här hemma och det gick inget vidare. Men men tids nog så funkar det, antingen att hon tar ur flaska eller annat. Har pratat med andra som jag haft samma problem och det försvann så småningom. 

Liv fick ont i benen framåt kvällen efter sprutorna och kunde inte krypa stackarn :( som hon ville. Hon blev även lite hängig med men det är sånt man får räkna med.

Imon är det dags för sjukhusbesök och både träffa sköterskan, hjärtläkaren och hennes vanliga läkare. 

Måndag 3/3

Idag gick vi ut och gick på morgonen igen. Riktigt härligt när man väl kommer ut nu när det ev börjar bli varmare :). Idag har Liv nästan satt sig upp själv, trodde hon skulle göra det, men nej. Får vänta några dagar till så kanske det händer :). 

Inatt var Elise blöjfri och det gick bättre än igår. Men vågar inte köra inatt igen då hon varit väldigt dålig på att gå på pottan idag. Får hoppas det går bättre imon när hon ska till dagis. 

Ikväll var det kul när Chrille skulle mata Liv då började hon smaska mycket och verkligen smakade på maten :). Kanske för att jag har börjat ge mat med bitar och hon så kallade försöker "tugga" maten och att det då blir ett smaskljud när hon äter gröt. 

Söndag 2/3

Idag har vi varit hemma. Chrille har planterat om lite blommor och jag har fixat klart minnesskåpet för Livs saker från sjukhuset. 



Har testat och ge Liv 6 månaders mat med bitar i och det gick jättebra utan några problem :). Får hoppas att det håller i sig så nu och att hon inte blir sjuk och man får backa tillbaka igen. 

Lördag 1/3

Idag har Elise och jag varit iväg och shoppat en massa. Det har blivit lite saker Chrille skulle ha, presenter till Liv och Elise och sen ett byte av en present och handling av mat. Livs presenter hade vi inte köpt någon förän nu för jag har inte kommit iväg förän till och göra det. 

Liv var hemma under tiden med Chrille som skulle byta lite skåp i köket. Elise klarade sig bra med kisseriet när vi var iväg även att hon i och för sig hade blöja på sig. Det var inte förän vi nästan hade handlat klart hon sa att hon var kissinödig, jag sa att det inte gjorde något då hon hade blöja. Får se om man vågar testa fritt ute igen nästa gång, om hon vågar gå på vanlig toalett?! 

Hemma sen satte vi upp tavlor vi fått till Livs rum. Kom på det efteråt när vi var klara att vi missat några men får ta dem en annan dag. Fick upp hennes minnesskåp på väggen med som jag får inreda imon. 


Medan vi höll på med detta satte jag Liv vid ett tillfälle i sängen. I nästa sekund vi tittade till henne hade hon ställt sig på knä i sängen med hjälp av spjälorna så det blev till och sänka sängen nu ikväll så inget händer. Hon har ju börjat dra sig uppåt i mitt knä innan men inte så mycket mer än det, men det blir mer och mer. Men först av allt måste hon lära sig sätta sig själv upp. 

Skulle testa att ha Elise blöjfri inatt men det sket sig ganska snabbt då jag glömde fråga innan hon la sig om hon skulle gå på pottan varav hon här för inte så lång stund sen kom upp och olyckan hade skett. Får se om vi testar imon igen...

RSS 2.0