Torsdag-lördag 29/5-31/5

Idag åkte jag och handlade på fm med Elise sen fixade jag lite inne. Medan Chrille var ute och la sten och Elise lekte ute. Liv och jag, gick ut en runda senare. 

Innan maten bakade Elise och jag en kladdkaka med banan i då dem började bli dåliga här hemma. Den blev jättegod, lite annorlunda med banansmaken men ändå helt ok :). 

Elise och Liv var trötta ikväll. Elise för att hon varit ute så mycket och Liv för att inte velat sova så mycket under dagen. Ikväll har jag lagt ut lite annonser på fb, får se om någon nappar annars blir det Tradera sen. 

Fredag

Idag åkte vi iväg till Hansa city och handlade lite som behövdes här hemma. Blev nya skor och strumpor till Chrille, nya strumpor till Elise, en ny pool med överdrag och nytt strandleksaks set till flickorna och smink till mig. Sen åkte vi hem och Chrille tvättade bilen och Elise sin cykel. På efm sen tog vi det bara lugnt. 

Lördag

Idag åkte jag iväg och handlade på fm. Fick besök sen av farmor Mia, faster Heléne och faster Carina. Vi fikade och lekte lite. Sen åkte dem och Chrille och Elise iväg och fixade lite saker. 

Idag sa Liv både mamma och pappa riktigt för första gången :). Idag har hon även lärt sig gå en bit genom att hålla i ens händer och ibland bara ena handen. Men hon är inte riktigt så förtjust i det än men det lär hon tycka om snart :). 

Måndag-onsdag 26/5-28/5

Idag har jag blivit mega snorig annars har Liv blivit bättre iallafall. Härligt väder idag så då passade jag på och cykla och hämta Elise på dagis. Liv blir alltid lika superglad när hon får se barnen leka på Elise dagis. Hon vill lika med allihopa känns det som. Hon kommer älska att börja dagis sen :). 

Ikväll har Liv varit jobbig, hon har ju kommit ur hennes sovrutiner så det måste vi försöka fixa tillrätta imon. 

Tisdag

Idag har det varit lite pluggande, tvättande och disk på det. Är ju tråkigt, blåsigt, dåligt väder ute. Får hoppas det blir bättre imon när Elise ska iväg och springa på dagis. Men tyvärr bådar det inte gott enligt väderprognosen. 

Idag är det bättre med min förkylning. Jag har även fått lite bättre koll på Livs sovrutin men fick räkna med lite jobbigt gnäll på det. Men det är säkert borta imon då hon kommit in i det igen. Liv övar och övar på sitt gående men inga fler framgångar än.

Onsdag

Ja då vart det ju tyvärr blåsigt idag igen. Men Elise hade haft roligt iallafall på dagisets lilla utflykt. Blev ju lite bättre väder längre fram på dagen. Igår sa hon att hon skulle ha nr 3 på hennes nummerlapp men det stämde inte riktigt utan det var nr 9 :). Hon var väldigt stolt över den och sin medalj hon hade fått :). 

Annars har det varit lugnt hemma med lite pluggande och lite lek. Har ju snart läst klart affärsjuridiken. Undra vad jag ska läsa här näst men jag tror jag vet vad det blir men vi får se. Undra vad vi ska hitta på imon? Hade ju totalt missat i början på veckan, att det är röd dag imon :). 

Fredag-söndag 23/5-25/5

Idag har vi varit ute hela dagen i det fina vädret. Vi tog oss iväg till lekplatsen på fm och tog lite mellis med oss. Först åkte Elise lite rutschkana sen gick vi och kollade om vi såg några hästar. Tyvärr var dem för långt bort för att kunna klappa. 

Därefter gick vi ner till bryggan där vår båt ska ligga. Därefter gick vi tillbaka till lekplatsen och satte oss på en filt i gräset för att äta lite mellis. Därefter gungade Elise lite och sen gick vi hem och Liv somnade äntligen på vägen hem, hade tänkt att hon skulle gjort det innan, men men. 

Vi åt lunch inne och den gick vi ut igen och lekte till Chrille kom hem. Därefter kom farmor Mia, faster Heléne och faster Carina och lilla Elvira. Prästen skulle ju komma och dem skulle gå igenom begravningen och så. 

Vi bestämde senare att Heléne skulle sova här över helgen, skönt med lite avlastning för vår del :). Jo förresten har glömt och skriva att Liv har börjat ställa sig upp i matstolen hela tiden. Det är bara att sätta ner henne direkt på golvet efter hon ätit annars så står hon där helt plötsligt :).  

Lördag 

Inatt har det varit hostigt både från Liv och Elise sida. Stackarna har blivit förkylda igen :(. Idag har vi handlat, klippt gräs och grillat här hemma. 

Heléne har lekt med flickorna. Hon fick Liv till att gå själv men inte genom och hålla i händerna utan skulle hålla lätt runt kroppen :). Var roligt och se då man är van att dem brukar hålla i händerna men det kanske kommer senare. 

Hade även jordgubbs premiär här hemma idag, smarrigt :). Liv tog även sitt första lilla steg idag mellan soffbordet och fåtöljen :). Känns som att hon kanske börjar gå snart?! Spännande, vi får vänta och se :). 

Söndag

Idag har vi tagit det lugnt fm och efter lunch gick vi ner till bryggan där vår båt ska ligga i sommar. Härligt väder idag med :). Elise och Heléne kastade lite sten i vattnet det tyckte Elise var roligt. Liv är fortfarande hostig men annars är det bättre med Elise. 

Idag har Liv gått ett steg flera ggr mellan olika saker och gått mycket när msn hållt i henne :). Hon har blivit väldigt dålig i maten dem här dagarna men jag tror det beror på värmen att hon inte är så hungrig. 

Idag åkte Heléne hem, får se när hon kommer på besök nästa gång, jag vet en som längtar redan iallafall... 
Förresten är jag fortfarande öm i min lilla fot när jag gör vissa rörelser eller så och om jag gått mycket en dag. Får se när det försvinner. 

Tisdag-torsdag 20/5-22/5

Idag tog jag det lugnt på fm, pluggade lite. Sen vart det iväg och hämta Elise. Varpå vi var ute i det fina vädret därefter. Riktigt varmt och härligt ute :).  

Liv har förresten slutat smacka med munnen nu, får se om det kommer något annat läte nu eller finurlighet?! 

Hon har blivit väldigt svårsövd om kvällarna. Vet inte om det är någon utvecklingsfas eller om det är maten, att hon kanske behöver äta lite tidigare på kvällen. 

Imon ska vi iväg och besöka moster Jenny på hennes jobb, som hon har längtat efter detta och imon händer det. 

Onsdag 

Idag åkte vi och besökte moster Jenny på hennes jobb på morgonen. Det var trevligt och Liv hade roligt med lite tidningar. Så nu fick Jennys jobbarkamrater äntligen se Liv i verkligheten. 

Handlade på vägen hem och tog det lite lugnt sen. Härligt väder idag med så vi var ute på efm sen. Idag lät det nästan som Liv sa pappa :), men det var inte helt hundra. 

Här är fina töserna idag!



Torsdag

Lugn dag här hemma, lite tvärtigenom disk. Passade på och tvätta och torktumlare Elise täcke. Idag var jag på utvecklingssamtal för Elise och det gick jättebra. 

Mycket positiva saker var det. Så roligt och höra :). Liv hade jätte roligt med Elise och lite andra barn under tiden och lekte för fulla muggar ;). 


Lördag-måndag 17/5-19/5

Idag åkte vi iväg en runda till skälby där morfar, mormor och moster Jenny mötte upp oss. Vi tittade på djuren, lekte och fikade lite. Liv fick smaka glass och tyckte det var gott :). 

Därefter blev det en snabb runda till Ikea och sen hem och grilla lite i det fina vädret. Töserna lekte lite i sandlådan och lite. Idag har Elise klarat fyra dagar utan några olyckor i sängen. Toppen :)!

Söndag 

Idag tog vi det lugnt på fm. Jag åkte iväg och handlade med Elise lite. Därefter lekte tjejerna lite inne. Farmor Mia, faster Heléne och faster Carina kom framåt efm. 

Dem och Chrille skulle iväg senare till kyrkan för uppläsning av farfar Roger att han dött och så. Mia bjöd på rabarberpaj som var supergod :)! 

Heléne lekte med flickorna och fick Liv till att plötsligt vilja gå jättemycket med gåvagnen :). Elise följde med till kyrkan så då fick jag en liten lugnare stund på kvällen, skönt :). 

Måndag 

Idag blev det lite pluggande medan Chrille var iväg med farmor Mia och fastrarna Carina och Heléne och lilla Elvira och bestämde gravplats. Därefter kom dem hem hit på lite fika. 

Liv har börjat gå ännu mera med gåvagnen idag :), typ hela tiden. Idag har Elise bara gjort en olycka i sängen på en vecka, duktiga tjejen! Elise tycker det är jätteroligt att Liv har börjat gå med gåvagnen då hon kan leka mer och mer med henne :). 



Onsdag-fredag 14/5-16/5

Idag är Liv 15/11 månader. Grattis gumman! Idag har hon stått själv länge, ca en 10 sekunder säkert :). Idag har det blivit lite pluggande och jag kunde lämna in min andra uppgift. 

Idag var Chrille hemma då han hade fått något slags utslag han inte blev av med. Var iväg och handlade med Liv under dagen och hämtade Elise därefter. Idag hade hon fått gå på teater på dagis och se Pippi och Emil, det tyckte hon var roligt. Härligt fint väder idag så då passade vi på och sitta ute och äta middag på altanen :). 

Torsdag

Idag blev det lite plugg på förmiddagen, annars lugnt. Fint väder ute så efter jag hämtat Elise åt hon sitt mellanmål ute. Äventyraren Liv passade på och lära sig att klättra upp i solstolen. 

Hon har även stått själv i längre stunder flera ggr idag. Efter middagen åkte flickorna och jag iväg på familjefest på dagis. Lekte förstås med Alma under hela tiden. Vi sjöng, fick en blå katt målad på handen (eftersom Alma hade det) och kollade på avdelningen Elise ska till efter sommaren. 

Elise hade jätteroligt och ville inte åka hem när det var dags för det. Säkert för att hon var trött vilket märktes hemma sen likväl på Liv :). 




Givetvis skulle man ju titta under stolen med :)

Fredag

Idag var vi inne och tog det lugnt på fm. Efter lunch gick vi ut i det fina vädret. Vi gick ner till stranden här nere och åt mellanmålet där. På vägen hem kissade Elise ute i det fria för första gången :). 

Väl hemma igen var vi ute fortfarande ett tag och lekte lite i sandlådan. Sen blev det in för och laga lite käk. Får se om vi ev ska kanske åka till skälby imon, vi får se. 

Självklart fick jag ont i foten i efm efter jag gått den långa biten. Men jag får skylla mig själv. Blev ett bad sen för båda töserna i eftermiddags. 

Söndag-tisdag 11/5-13/5

Idag kom farmor Mia och Dan på besök. Dem skulle hjälpa och ta hand om lite saker pga det som hänt och även hjälpa Chrille med lite sladdar inför det kommande fibernätet. Idag är det bättre med min fot men det gör fortfarande ont och den är svullen men inte blå. Får fortsätta med bandaget idag och se hur det är imon. 

Liv har börjat smacka med munnen och försöker hitta på nya ljud och ord. Låter just nu som hennes första ord blir pappa men vi får se?! Hennes läten kan ju hinna ändras en massa innan hennes första ord kommer. 

Måndag

Idag vaknade jag med huvudvärk och tänkte att det går säkert över om ett tag. Skjutsade Elise till dagis och sen hem igen och hemma somnade Liv. Jag tänkte att jag skulle plugga men hade fortfarande huvudvärk då jag tog huvudvärkstabletter och väntade på att det skulle gå över. 

Liv vaknade efter bön halvtimme, timme och huvudvärken var där fortfarande så jag började må illa lite av den. La mig i sängen med Liv och hon ville ju inte ligga där så hon fick va på golvet och jag försökte vila. Ringde Chrille och bad han komma hem då jag inte kunde vila ifred pga Liv. Jag hade säkert migrän igen. 

Chrille kom hem efter någon timme så jag fick vila lite. Efter någon timme, hade det blivit bättre men jag var inte av med den än. Käkade lite både Liv och jag och därefter var jag tvungen och åka och hämta biljetter. Biljetterna är till den krusenstiernska teatern i somnar. 

Sen blev det lite handling och hämtning av Elise därpå. Foten känns nästan helt okej idag. Blev inget pluggande idag tyvärr pga huvudvärken får se om det hinns med något imon. Annars så försvann äntligen huvudvärken ikväll. 

Tisdag

Idag var Chrille hemma då han skulle iväg till fonus och gå igenom allt med hans syskon och så. Själv skulle jag iväg till sjukhuset med Liv för hjärtkontroll. 

Allt såg bra ut, det jobbiga var att hon inte ville ligga still får hoppas att det går bättre nästa gång. Som blir efter sommaren någon gång. Skulle även få en remiss till öron då jag ville att han skulle titta på dem för att hon kliar så i dem. 

Han tyckte det var svårt att titta då hon har smala hörselgångar och då tyckte han att det var bättre dem gjorde det och ev att dem behöver åtgärda det med sådana rör i öronen man kan ha. Får se vad resultatet blir när vi varit där sen. 

Hon hade gått upp till 8035 gr inte så mycket men sköterskan sa att det var okej. Längden var 73 och huvudet 43 cm. Idag har vi tagit det lugnt inne annars då det var regnigt ute. 


Torsdag-lördag 8/5-10/5

Idag har jag varit iväg och handlat och därefter tagit det lugnt. Elise leker med Alma nu på dagis om dagarna. Dem kommer jättebra överens :). Men hon saknar Alicia då och då och pratar om henne. Men det är skönt att hon har hittat någon bra kompis, även fast dem inte riktigt har det som Elise och Alicia har/hade. 

Fredag

Idag åkte jag iväg till öppna förskolan med flickorna. Elise var väldigt blyg idag och Liv hon levde rövare som alltid. Elise pärlade ett fint vårspel eller vad man ska kalla det. Liv försökte klättra på en massa olika saker. 

Vi var med på sångstunden och därefter åkte vi hem sen efter ett tag. Efter lunchen hemma gick vi iväg till lekplatsen bär det var uppehåll. Elise gungade lite och klarade av att själv klättra både upp och ner för klätterställningen :). Liv har stått flera ggr idag utan att hålla i sig och ökat tiden lite till kanske 5 sekunder. 

På eftermiddagen fick vi ett sorgligt besked här hemma, att farfar Roger tyvärr hade gått bort tidigare idag :(. Han kommer vara otroligt saknad både av oss som familj och säkert extra av Elise och Chrille. Vila i frid. 

Lördag 

Idag hade vi besök av farmor Mia, faster Heléne, faster Carina, Rikard och lilla Elvira. Vi umgicks hela dagen och tog det lugnt. 

Innan dem kom lekte jag häst med Elise och givetvis trampade jag snett och vrickade foten på båda sidorna. Gjorde jätteont och Chrille satte på bandage runt det så får vi se om det blir blått och svullet sen. 

Jag myste med  Elvira och fick även mata henne :). Liv har varit glad och äventyrlig idag. Började morgonen med att helt plötsligt klättra upp på nattduksbordet. 

Det dröjde inte länge därefter som hon även var på väg upp på diskmaskins luckan men där hann jag hindra henne :). Hon har även stått ytterligare lite längre själv idag tycker jag. Elise höll i Elvira lite grann idag med och lekte massor med faster Heléne. Flickorna somnade gott båda två ikväll. 






Måndag-onsdag 5/5-7/5

Idag pluggade jag lite på morgonen/förmiddagen innan det var dags att åka iväg till jobbet och ta en lunch med Katta och visa upp Liv. Typiskt nog höll dem på med vägarbete i rinkabyholm och fick sitta i 30 min kö vilket inte var roligt. 

Tur var att jag hade åkt lite tidigare då jag hade tänkt och gå till en affär innan vi träffades men nu vart det inte så utan jag hann precis i tid till vår lunch, tur nog. Det var roligt och träffa arbetskamraterna och fick både lite skvaller och information om vad som hänt/händer på jobbet. 

Det var jätteroligt och trevligt med min och Kattas lunch, var ju länge sen vi sågs nu :). Pratade om allt mellan himmel och jord. Jag både längtar och inte längtar efter att få börja jobba igen pga lite olika anledningar. 

Efter vår lunch passade jag på och handla lite på jobbet när jag ändå så var här. Därefter var det iväg för och hämta Elise och sen hem. Jo glömde skriva att alla tyckte att Liv var jättesöt och gullig och roligt att äntligen få se henne :). 

Idag har hon börjat öppna skåp och lådor, vet inte hur många ggr hon har klämt sina fingrar i efm/kväll. Märks också att hon är kaxig för hon tror att hon kan lura och köra med oss och givetvis så går man ju oftast på det.  Kanske för att hon har blivit lite bortskämd pga allt som varit och då vet man inte om hon luras eller menar allvar.

 Tex om hon ser ut att behöva sova, vilket sen visar sig att hon bara vill ligga och gosa lite och sen sätta igång och leka igen. Sen det här med och sova i famnen måste vi försöka vänja bort då det känns som det tar upp mycket tid ibland. Har glömt och kolla hennes tand som är på g får göra det imon. 

Tisdag

Idag åkte Liv och jag iväg på prematurträff. Det var roligt och träffa alla och se hur dem har växt och utvecklats. Var ju superlänge sen vi sågs allihopa. Vi pratade om allt möjligt och vad som hänt sen sist vi sågs. Ska se om vi ev ska bada nästa gång vi ses.

Ikväll somnade Liv själv för första gången i sin säng med hjälp av att jag sjöng för henne. Får försöka mig på det imon igen och se om det funkar igen. 

Onsdag

Idag har jag pluggat en del i och med det tråkiga vädret. Liv äter på och känns som hon har ökat i maten igen. Hon har lärt sig att ställa sig upp på pallen på toa idag med, med hjälp av skåpsluckorna där. 


Fredag-söndag 2/5-4/5

Inatt fick Elise feber och hade lite fortfarande i förmiddags. Men nu är den borta. Åkte och handlade med töserna och sen var vi ute en stund. 

Gick in sen och tog det lugnt då Elise var lite hängig/febrig igen kanske. Tittade på lite film och vilade. Blev piggare sen igen. Liv mår bättre idag och är piggare och det har gått bättre med maten igen. 

Lördag

Idag åkte vi iväg till faster Helene och tittade på hennes nya lägenhet. Det var jättefint. Elise tyckte det var lite tråkigt att det inte fanns några leksaker men det gick bra och titta på klistermärken. Liv gick på upptäcksfärd så Heléne fick röja undan massa ömtåliga saker. Det var roligt och se att hon hittat en så fin lägenhet att bosätta sig i :). 

Efter vi varit där åkte vi vidare till faster Carina, Rikard och lilla kusin Elvira. Hon var så söt go :). Tänk att man redan glömt att Liv varit så liten. Jag knep så klart henne nästan med en gång :). Hon somnade fort hos mig och låg där och gosade :). Dem blev glada för presenterna dem fick till Elvira så där valde Elise bra. 

Vi var borta hela dagen och jag fick ett par fina kort på kusinerna :). Elise var så himla mån om Elvira, hon var jättesöt när hon stod där vid vagnen och pillade på henne när hon sov. Liv har varit gla och go och har blivit ytterligare lite bättre med maten :). 



Söndag

Idag var vi ute tjejerna och jag på förmiddagen men det blev ingen lång stund då det blåste kallt. Vi gick in istället och lekte lite. 

Chrille var ute och fixade med stensättningen runt huset och han är nästan klar nu. Sen är det ju garaget med som står på tur men vi går se om det hinns med i år. 

Inne dammsög vi och därefter städade jag toaletterna med hjälp av Elise. Skulle torka golven med men det hann jag inte med då barnen krävde uppmärksamhet då jag tänkte göra det. Det går bli nästa dammsugning. 

Liv har blivit kaxig här hemma tycker jag och hon verkar förstår mer och mer. Hon börjar även och försöka göra sig förstådd också :). 



Tisdag-torsdag 29/4-1/5

Idag har det varit härligt varmt väder igen :). Liv har varit jobbigt gnällig, febrig och förkyld idag. Hoppade över lite mat idag med. Hostan är iallafall lite bättre idag. 

Var ute en stund när vi hämtat Elise på dagis. Blev inget innan i och med att Liv är som hon är idag. Idag har Liv förresten klarat att klättra upp på trappen till altanen själv :). 

Onsdag

Soligt väder idag, men kallt i luften. Det kändes idag, när vi gick till dagis på morgonen. Liv väldigt gnällig idag med och sov mycket. Hittade nog svaret till varför idag. En femte tand är på g uppe. 

Efter upptäckten tog jag lite flytande 
alvedon på tandköttet och då var det inte lika gnälligt längre, efter ett tag. Idag fick Liv följa med in när jag hämtade Elise. Det tyckte hon var roligt. 
Detta pga att Elise fick gå lite längre idag och då misstänkte jag att dem åt mellanmål när vi kom och vilket dem gjorde så vi fick vänta på Elise. 

Liv har lite matvägrat idag med, får se om det vänder imon. Hon har i allafall inte haft någon feber idag. Ikväll var vi iväg och tittade på majbrasan här hemma. Både Elise och Liv verkade tycka det var både spännande och roligt. Det fanns lotterier och korvförsäljning med. 

Vann på en lott jag köpte till Elise men tyvärr var det ingen rolig vinst, en förpackning ugnsfolie. Tyvärr var det väldigt kallt och blåsigt ute så vi stannade inte länge förän vi gick hem. Mest spännande ikväll, var nog när dem tände elden enligt Elise tror jag. 

Torsdag

Idag mår Liv ytterligare lite bättre, inte alls lika mycket hosta längre. Var ute lite grann med barnen men kallt så jag och flickorna gick in igen. Chrille fortsatte och sätta sten ute. 

På efm kom farmor Mia och Dan förbi på fika. Innan dem kom hade flickorna fått sig ett bad :). Idag är det inte så mycket gnäll längre från Livs sida, skönt. 

Har kollat upp hur det gått med Elise och vara blöjfri nu när det gåttlite mer än en vecka. Det har faktist gått ganska bra, har klarat varannan dag ungefär. Ska fortsätta ha lite koll och se hur det går om det går framåt något :). 

RSS 2.0