V.35 25/8-31/8

Jag har bestämt mig för och börja veckoblogga istället för dag för dag nu när jag börjat jobba och hinner inte lika mycket. Dagis funkar okej, skönt har inte varit några problem. Liv sov dock inte så länge på måndagen på dagis men det gick bra ändå med nattningen på kvällen. Det var ju Chrille som nattade med så det var skönt att det gick okej. 

I tisdags var morfar barnvakt ett tag till Chrille kom hem då jag jobbade sent den dagen. Det gick bra, dock hade jag svårt för och somna på kvällen sen. I onsdags var jag ledig och tog det lugnt och fixade med lite här hemma. I torsdags vaknade Liv och var hes så då var det bara och börja med inhalationerna igen. Sen fick dem även ge på dagis och det gick bra. 

En utvärdering på veckan är att det flyter på bra allt, skönt. Hoppas det fortsätter lika dant nästa vecka.  Elise har haft roligt på dagis trots att Alma varit sjuk och lekt med andra barn. Med Livs mat har det också gått jättebra och hennes inhalationer. I helgen lät Liv lite bättre och inte så pipig längre. Annars har vi inte gjort så mycket. Har ju varit tråkigt väder med, med regn och rusk :(. 

Lördag 23/8- söndag 24/8

I helgen har i tagit det lugnt och städat och fixat lite här hemma. Åkt iväg och handlat lite med. Varit ute och fixat lite i trädgården. Fixat Livs collage till dagis med, med bilder på oss och så som Elise också fick när hon började dagis. 

Liv har börjat verka hungrigare nu igen så får ev kanske börja ge henne ett mål till om dagen. Imorgon gäller det, liv börjar dagis på riktigt och jag jobbet. Hoppas allt flyter på både hemma, på dagis och på jobbet. Är lite smått nervös idag. Mest över hur det kommer att gå här hemma med nattning och allt. Men det hinner jag förhoppningsvis inte grubbla och tänka på imon.




Lördag 16/8 - fredag 22/8

Idag åkte vi till faster Heléne en runda och lämnade Elise då hon ska gå på teater med Heléne och sova över där. Ringde hem på kvällen efter dem hade gått på teatern. Det var så roligt och höra Elise berätta vad hon gjort och var så glad :). 

Hon berättade att hon hade sett Pettson och Findus, åkt upp i brandbils korg (själv med andra barn), ridit häst och fått en badboll. Allt hade varit jätte roligt och allt hade gått bra. Ska hämta henne imon innan vi ska på kalas hos moster Jenny. 

Här hemma har vi tagit det lugnt och städat lite här och var. Vi har även dansat lite till musik då Liv verkligen älskar musik och att dansa :). Så roligt att se henne bli helt extas när man sätter på musiken. 

Hon har även passat på och busa och tagit för sig mer här hemma när hon är själv med oss. Hon har även pratat en massa och sagt mamma några ggr :). 





Söndag

Idag hade vi en lugn fm hemma innan vi åkte iväg och hämtade Elise innan kalaset. Det hade gått super bra hos Heléne med allting :). 

Därefter blev det kalas för moster Jenny och hon blev glad över presenterna och bjöd på god fika och tårta. Barnen lekte med morfar och busade och hade roligt. 


Måndag

Idag lämnade jag Elise tidigt på dagis då jag skulle iväg till sjukhuset med Liv på undersökning. Först var det vikt och mätning och så. Hon hade gått upp till 8600 gr någonting och längden var 78 cm och huvudet oförändrat. 

Frågade sköterskan om det här med näringsdrycker till Liv på dagis. Hon rådde oss till och avvakta och se hur det går med vikten innan då dem inte är så goda och svåra att få i små barn. 

Hjärtläkaren kände på hennes fontanell och den var stängd som vi trodde. Och sen var vi oroliga över en liknande puckel på huvudet men det var helt normalt och kunde försvinna senare eller är helt enkelt hennes form på hennes huvud. 

Han kollade på hjärtat och allt såg jättebra ut. Trycket var borta helt och hållet nu. Så nu blir det inte att vi ska dig förän om ett år. Fixade recept på en vortex (inhalator hållare) till Liv som hon kan ha till dagis. 

Efter läkarbesöket åkte jag till dagis med Liv där hon fick testa och äta lunch idag. Det gick superbra inga problem. Imon ska hon få testa och äta frukost. Elise hade också haft det bra på dagis. Liv har börjat prata en massa och försöker ljuda fram nya ord, roligt :). 

Nästa gång vi ska till sjukhuset blir ev för öronen om inte, blir det inte förän i dec när hon är korrigerat 1,5 år. Skönt! :)

Elise fina solros :)

Tisdag- torsdag 

Inte hänt så mycket. Fick testa och äta frukost tisdags morgonen och det gick superbra. Åkte hem och handlade och åkte dit igen vid tio men hon var inte trött så hon klarade att stanna till elva. Sen var det heldags och lunch och därefter var hon supertrött :). 

Onsdag-torsdag 

Pluggat lite. Liv har övat på och tugga mat och på dagis går det superbra. Har börjat prata mer och mer och försöker göra sig förstådd. Tror hon börjat visa att hon är hungrig tror jag genom att säga ma, ma, maför order mat kanske?! 

Nu är det inte många dagar kvar tills jag ska börja jobba. Känns både skönt och konstigt men då kommer man in i vardagen igen iallafall :). 

Fredag

Idag var det sista inskolnings dagen och det har gått super. Hon blev superglad idag när jag kom och hämtade henne. Vi får se hur det går för henne sen när det sätter igång riktigt på måndag. 

Elise har haft det roligt och lekt doktor med Alma på dagis idag. Idag har Liv ätit större smörgås bitar utan problem :).

Onsdag 6/8-fredag 15/8

Idag har vi slutat och ge Liv havregrynsgröt då hon totalt vägrade att äta det ikväll. Utan det fick bli välling istället och det gick utan några problem alls. Kände i munnen på henne idag att två kindtänder är lite ute nu. 

Idag har det varit lugnt annars. Elise hade fått en fästing i hårbotten som jag upptäckte när vi duschade. Chrille fick bort den lätt, skönt. 

Idag har hon gått lite längre på dagis igen och det har gått jättebra idag med. Dem hade gjort i ordning en vattenrutschbana på dagis på deras kulle med hjälp av en stor plast duk och en vattenslang så det rann vatten på den. Elise tyckte det var super roligt och spännande att åka på den :). 

Torsdag

Idag har Elise testat att börja tidigt på dagis och äta frukost. Det gick och superbra. Hon hade även åkt vattenrutschbana idag med och det var jättekul som igår. 

Hemma har Liv ätit mannagrynsgröt och det går utan problem, tycker ju om det :). Hon har även fått testa majskrok och det gick jättebra och äta det idag. Idag hade även hon en fästing i huvudet men Chrille fick som tur väl bort den och den var verkligen mini, usch. Själv har jag städat lite här hemma. 

Tänka sig det är inte alls långt kvar nu till Liv ska börja dagis. Det ät både spännande, roligt och lite nervöst över hur det kommer att gå men jag tror det kommer att gå bra. 

Hon fick testa på och leka lite idag på Elise dagisplats när vi skulle hämta henne och tyckte det var roligt :), låter lovande. 

Fredag

Idag åkte Liv och jag iväg till Emma efter jag lämnat Elise på dagis. Vi fikade,  pratade en massa och umgicks och hade trevligt :). 

Liv har testat och äta små smörgås bitar både idag och igår och det har gått okej :). Är så himla glad över att det äntligen kanske börja ordna sig med ätandet :). 

På måndag ska Elise börja på svanen och Liv på duvan. Känns konstigt, när jag varit hemma så länge med Liv och nu helt plötsligt så ska vi inte ses så mycket längre. Fast det är dock både skönt och spännande att hon ska börja. Då kanske hon inte kommer att vara så mammig längre sen, som hon är just nu. 

Lördag 

Idag åkte vi iväg till Kalmar på stadsfesten. Först var vi och tittade på Sean banan ett tag. Elise satt på Chrilles axlar medan jag tog hand om Liv som klappade händerna och var glad och tittade på allt folk runtomkring sig. Vinkade gjorde hon också en massa. Både Elise och Liv tyckte det var roligt. 

Därefter gick vi och åt lite lätt lunch. Sen gick vi och tittade på karusellerna för och se vad Elise ville åka. Hon åkte först en som gick runt där man fick välja mellan att sitta i luften eller nere. Elise valde att sitta luften :). Sen åkte hon en som såg ut som uppskjutet fast ett mini för barn men den tyckte hon var tråkig. 

Vi gick och kollade där dem hade dem andra karusellerna för och se fall det var något där som föll henne i smaken. Där fanns det en mini berg och dal bana hon ville åka fast med mig. 

Den tyckte hon var jätterolig att åka. Så det fick bli två ggr i den till och med :). Vinkade till Chrille och Liv när vi åkte den och dem vinkade tillbaka. På väg till bilen sen var det några som spelade musik på en scen och då satt Liv helt superglad och diggade i vagnen. Hon såg så rolig ut :). 

Om Liv inte hade varit så liten hade hon också fått åkt karusell, man såg verkligen hur hon satt och trånade i vagnen på att få åka något hon med. Idag har vi testat lite macka igen och det går fortfarande ganska bra och med majskrokar är det inga problem längre. Så himla roligt :). 


Söndag

Idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen. Vi tog bort sidan på Livs säng få det känns som hon är mogen för det nu. Så hon inte börjar klättrar på spjälorna och trillar från sängen (har varit på g och göra det nämligen). Vi får se hur det går inatt om hon kommer rulla ur en massa eller inte innan hon vänjer sig. 

På eftermiddag fick vi besök av farmor Mia, Dan, faster Heléne, hennes hund Oskar, faster Carina och lilla kusin Elvira. Vi gick ner till båten rn runda för att Oskar skulle få bada. Heléne fick åka en runda i båten :). 

Vi började gå hemåt innan dem kom tillbaka då det började blåsa väldigt kallt. Hemma sen grillade vi lite och hade trevligt. Imon är det första inskolningsdagen på dagis för Liv, det blir spännande :).



Måndag

Första inskolningsdagen gick jättebra. Var lite blyghet hos Liv som hos dem andra två barnen. Men det lossnar säkert efter några dagar. Liv sov länge idag efteråt säkert pga alla nya intryck och så. 

Elise har haft roligt på dagis idag. Att äntligen få leka med Alma igen, var ju ett tag sen nu. Hon ville inte åka hem när jag hämtade henne :). Annars idag har det varit fullt upp tycker jag med saker som behöver göras. 

Inatt så trillade Liv ur sängen ett antal ggr men det får man räkna med såhär första natten får se hur det går denna natten. 

Tisdag

Idag har Liv varit lite mer framåt på dagis. Känns som hon har börjat prata lite mer redan efter två dagar. Så roligt, det är det vi har väntat på nu ett tag. Undrar hur det då kommer vara nästa vecka?! 

Efter inskolningen åkte vi iväg till mitt jobb för att hämta lite kläder och handlade lite samtidigt och skickade iväg lite paket. Sen hämtade vi Elise och hade haft det lika roligt idag på dagis :).  

Jo mätte Livs fötter med så nu vet jag rätta måttet på dem. Inget pluggande idag. Nästa vecka ska Liv gå lite andra tider två dagar för att dem ska se hur det funkar vid lunch och frukost. Inatt har hon inte trillat ur sängen någon gång, skönt :).  

Onsdag 

Idag har Liv fått testa och äta rån. Det gick jättebra, då roligt :). Men tyvärr så har hon inte börjat tugga riktigt än men hon får öva. Tids nog så gör hon det. 

Idag tyckte Liv det var roligt på dagis. Dem fick vara ute ett litet tag idag. Hon har blivit mer kaxig och inte så jätte mammig nu längre sen hon började dagis :). Hon har börjat verka hungrigare nu med. Hoppas hon har gått upp i vikt men det tror jag, särskilt med den magen hon börjar att få. 

Torsdag och fredag

Det går bra på dagis för Liv. Hon blir mer och mer framåt och sig själv. Hon har fått smaka banan i lite större bitar och det gick utan problem :). Nu när vi har sagt hejdå så har hon inte brytt sig utan lekt vidare :). Men det kan ju ändra sig snabbt sen. 

Hon ställde sig på vågen nu i dagarna och den visade på 8,8 kg får se på måndag fall det stämmer. Hon har även smakat lite rån bitar och det har gått bra :). 

Igår hade både Liv och Elise kort dag på dagis för vi skulle åka in till stan en runda. Mätte Elise fötter, handlade mat och lite annat. Det visade sig att Elise klarar sig på dem skorna hon redan har denna höst och vinter. Om det nu inte skulle vara så får vi köpa nya senare. Liv behöver bara ett par nya höst gympaskor. De andra passar som hon har ärvt av Elise. 

Stort grattis till moster Jenny idag som fyller år! :)

Torsdag 31/7- tisdag 5/8

Torsdag 

Idag har vi tagit det lugnt på fm och jag har bakat tårta till vårt besök. Fick tyvärr inte tag på några jordgubbar. Dem är slut för i år, men det fick bli lite hallon till tårtan istället. 

På efm fick vi besök av familjer från vår prematurgrupp. Vi grillade korv och hade trevligt. Pratade en massa och barnen hade roligt och lekte för fulla muggar. 

Alla kom förutom en familj. Tyvärr kunde inte allas respektive vara med men kanske det går en annan gång. Det måste absolut göras om nästa sommar. 

Men jag hoppas vi kan planera träffar för allihopa innan dess. Tyvärr ska ju dem flesta börja jobba nu och där med jag så då lär vi inte träffas så ofta längre. 

Fredag 

Idag kom mormor, morfar och moster Jenny på lite fika. Jenny ska stanna över här till söndag. Jenny och Elise lekte en massa och hade roligt. Grillade på efm. Sen vart det dåligt väder. 

Hoppas det blir bättre imon så kan vi kanske bada eller åka båt. Livs gröt ätande går sådär ibland bra ibland mindre bra. Får se om vi ska fortsätta med havregrynsgröten eller inte.  

Lördag

Idag var det dåligt väder igen så Jenny, jag och barnen åkte in till stan för och hämta mina glasögon som var klara. Sen åkte vi och handlade lite mat. Hemma tog vi det lugnt sen och lekte och jag bakade en blåbärspaj till kvällen :). 

Söndag 

Idag var vädret bättre så vi åkte ner till båten och åkte en runda. Jenny tyckte det var jätte härligt :). När vi kom hem fyllde vi poolen och badade allihopa. Det var riktigt skönt. 

Senare kom mormor och morfar och hämtade Jenny. Imon är det dags för dagis igen för Elise och Chrille ska börja jobba. Det tycker Elise ska bli roligt längtar efter hennes kompisar :). 





Måndag  

Idag har Liv lekt lite själv hemma och jag pluggat lite medan Elise varit på dagis. Liv har varit lite kinkig från och till och lös i magen så de är kanske lite tandsprickning på gång?! 

Idag har det gått bättre med mjölk i gröten för Liv. Får se hur det går imon. Har testat och byta vattenflaska idag till en med pipmugg som hon ska öva sig på. Vi får se hur det går. 

Det hade gått bra för Elise på dagis idag och imon ska hon gå lite längre då det kommer bli långa dagar sen när jag jobbar så hon får öva sig lite. 

Tisdag
 
Idag har det varit tråkigt väder ute. Det har blivit lite pluggande idag och Liv har sovit länge idag, hela 2,5 timme nästan :). Idag har det gått sådär med mjölk i gröten och hon har varit gnällig så det kanske är tänderna som stör henne fortfarande?! 

Med pipmuggen har det gått jättebra så nästa steg sen blir en annan pipmugg som det rinner vatten direkt ur. Men det får vänta ett tag innan vi testar den. Idag har Elise gått en längre stund på dagis och det har gått jättebra. Skönt då slipper jag vara orolig för om hon kommer orka det sen men det blir nog inga problem :). 


RSS 2.0