Tisdag-fredag 24/9-27/9

 
Tisdag 24/9
 
Idag var vi iväg till sjukgymnasten och det gick jättebra där. Hon tyckte Liv var jätteduktig och en fin tjej. Hon hade inget att påpeka mer än att hon skulle ligga på rygg lite mer i babygymmet för att öva händerna, att försöka greppa leksakerna eller handreflexen kanske det kallas. Hon låg före i sin tid på de andra sakerna, mer åt 4 månaders ålder och motsvarande ca 3 på det hon behövde öva mer på. 
 
Hon tyckte vi inte behövde komma dit igen förän hon var ett år (8 månader korrigerat) . Idag när vi skulle åka precis så tror jag att jag hörde hennes första jollerliknande ljud då hon pratade med figurerna som sitter på bilstolen. Så himla härligt får se om det kommer mer och mer nu. 
 
Onsdag 25/9
 
Idag var det dags för bhv besök igen. Liv blev helt klart godkänd. Viktuppgång 160 gr till 5580 gr :). Längd 60,5 cm och huvud 38,1 cm. I och med att allt funkar och att hon går upp i vikt och så tyckte hon att vi inte behövde ses på ett tag. Vi bestämde att vi skulle ses två veckor efter besöket på sjukhuset näst, nästa vecka så det blir i slutet på oktober. Skönt och slippa åka in varje vecka nu. 
 
Dem ringde från försäkringskassan idag med för vi skulle ha samtal angånde om vårdbidrag. Tycker samtalet gick bra och det visade sig att dem hade fått in ett läkarintyg från Livs läkare utan att jag visste om det, då dem tydligen skickar in det ibland själva utan att man själv har sett det innan. Få hoppas vi får igenom det bara så att man får lite mer pengar här hemma. 
 
Kunde ta upp till 2 månader innn beslutet kom, hoppas det sker lite fortare. Ikväll höll även Liv på och vända sig nästan från rygg till mage med hjälp av att chrille lockade med en leksak hon tyckte om. Lillan börjar bli stor känns det som :).
 
Torsdag 26/9
 
Igår beslöt vi oss att vi skulle testa om jag lämnade Elise på dagis på morgonen nu torsdag och fredag och ser hur det går med Liv och så. Det börja ju närma sig en ny period om vi ska fortsätta som innan eller om vi klarar oss att ha Elise på dagis 15 h bara. 
 
Idag var ju chrille hemma med då vi ska på prematurträff i eftermiddag, så det va ju lite lindrigare idag. Vi kom iväg och Elise var jätteglad över att jag lämnade henne. Idagfår hon även sluta tidigt då morfar ska passa henne när vi är iväg i eftermiddag/kväll. 
 
Premturträffan var jättekul. De var fyra andra familjer på träffen bland annat Olivers föräldrar, vars mamma fick honom  bara några timmar innan jag fick Liv. Skönt och roligt att få höras andras berättelser och erfarenheter. Hoppas att vi alla kan fortsätta träffas sen efter träffarna är slut. De kan vara kul och få följa alla i deras utveckling. Ska ju bara vara två träffar till här efter. 
 
Det var särskilt kul ch få träffa Oliver och hans föräldrar då vi har följt varandra hela tiden och nu var det ett bra tag sen vi träffades. Han har blivit en riktig liten go kille. Det var så kul också för när vi kom la vi Liv på mage brevid en annan kille  där hon fick ligga och sprattla. 
 
Medans hon låg där kom Olivers föräldrar och då börjde vi prata med dem och tittade inte så mycket på Liv mer än att jag såg att hon var på väg runt med överkroppen. Jag tänkte äh hon vänder väl tillbaka igen, men rätt som det var när vi stod där och pratade vände hon sig till rygg. 
 
Så nu har hon äntligen gjort det riktigt. En milstolpe på vägen avklarad :). Idag fick jag hem en avi att hämta ut Livs journal från kalmar sjukhus så det ska jag hämta ut imon. Får se hur många sidor de blev därifrån. 
 
Jo ringde förresten Linköpings sjukhus idag igen och frågade om det fanns annat än bara journalen och få därifrån då jag har för mig jag bad om det första gången jag ringde. Hon jag pratade med visst inte riktigt hur dem brukade göra och hur mycket dem skrev ut och så, då det blir en hel del papper. Men hon skulle kolla upp det och höra av sig till mig sedan. Hoppas det går snabbt så man inte får gå och vänta jättelänge på dem, då jag hört om andra som fått vänta i flera månader på dem. 
 
Fredag 27/9
 
Idag var själv hemma på morgonen och skulle få iväg Elise till dagis med Liv också. Det hela gick faktist bra. Bara Elise som var lite ledsen när jag lämnade henne men det är väl att hon inte är van att jag gör det. Sen i eftermiddag så hämtar Chrille henne. 
 
Jag tänkte att nästa vecka ska jag försöka fortsätta och lämna på morgonen sen får jag se om jag börja känna mig redo för att hämta på eftermiddag också och testa det. 
 
Jo just det glömde jag skriva att igår när jag höll Liv framför spelen tyckte hon var jätteroligt, skrattade jättemycket och höll nästan på att börja prata lite med sig själv. Var jätteroligt och se men efter ett tag så tröttnade hon. Får se nästa gång vi testar igen och se om det är lika roligt då. 
 
Hämtade ut journalen från kalmar idag med gick inte på så mycket iallafall. 45 sidor var det. Har inte hunnit läsa den  än, får se om jag hinner det ikväll. 
 
Känns som allt börjar ordna sig här hemma nu. Liv börjar kunna äta bättre och bättre men hon har fortfarande sina dåliga stunder. Utvecklingen känns det som det också börjar gå framåt nu mer och mer. Det enda kruxet är hjärtat,  vad dem ska besluta sig för där, men vi får helt enkelt vänta och se.
 
Läste igenom lite av det jag skrivit i veckan och upptäckte att jag missat en sak i Livs utveckling. Jag tror iallafall  jag inte skrivit det ännu. Jo, hon tycker inte om och ligga på rygg utan då är det mycket roligare och sitta upp o se allt som sker. Likaså att stå upp har hon även börjat tycka är roligt. 
 
Har hängt upp en hoppgunga här hemma, men hon har bara testat den en gång. Har inte blivit fler gånger då hon halkar med fötterna. Måste köpa sockor med antihalk på innan vi sätter henne där igen. Har även invigt sittdelen  i veckan  då hon som sagt inte gillar och ligga ner i vagnen om hon vaknar under en promenad. 

Lördag-måndag 21/9-23/9

 
Lördag-måndag
 
Lördagen var det fullt upp från start. Frukost för alla, finkläder på och iväg till fotografering. Fotograferingen gick jättebra. Snabbt och enkelt, så som det ska vara när man gör något med barn som dem tycker är tråkigt. Hoppas det blev några fina bilder men det får se om en vecka cirka.
 
När vi kom hem var det dags att göra färdigt tårtorna. Elise hjälpte till så gott hon kunde. Var ju kul och få smaka alla ingredienserna. Sen vid klockan fyra var det kalas. Vi fick jättefina presenter och det var härligt och träffa allihopa. Elise var lite blyg i början men efter ett tag släppte det, som alltid. Då är det snarare tvärtom att hon inte vill att dem ska åka, när det var dags för det. 
 
Söndagen tog chrille upp båten  med hjälp av Dan och farmor Mia hjälpte mig och passa Elise lite medans. Annars tog vi det lugnt. Väntade  på att Liv skulle bajsa då det gått två dygn nu, men hon visade inga tecken på att behöva och vilja det än. 
 
Idag bajsade Liv till slut på morgonen självmant. Då behöver jag inte oroa mig över det längre och det såg bra ut med. Idag har vi varit iväg och handlat och ringt lite viktiga samtal. Sjukgymnasten ringde på eftermiddagen och frågade om vi kunde komma redan imon och det kunde vi. Idag har Liv vänt sig från mage till rygg, vet inte om det var slumpen eller om hon gjorde det själv då jag precis hade lagt henne på mage då det hände. 

Tisdag-fredag 17/9-20/9

 
Onsdag 18/9
 
Grattis älskling! Idag fyller ju min sambo år också! 
 
Idag var det dags för resan till Lunds sjukhus. Resan dit gick väl bra, bara Liv som krånglade och ville inte äta riktigt, hon kände väl på sig att det var något på gång. Var svår matad under hela dagen, tills vi åkte hem då åt hon ganska okej. 
 
På sjukhuset gick det bra annars dem tog ultraljud på hjärtat, röntgade lungorna och tog ekg. Ultaljudet på hjärtat var mycket noggrannare än dem gjort i kalmar. Efter alla undersöknngar fick vi prata med läkaren och han tyckte det inte var läge för någon operation just nu.
 
Alla värden och så såg bra ut i övrigt och han ville gärna att hon skulle helst vara  lite äldre och större för operation, om det inte blir akut. Någon annan medicin eller den andra dem diskuterat om innan skulle dem väl fundera över om hon ska ha eller inte. Detta pga enligt läkaren att trycket kan bli ännu större då flödet blir lättare för blodet. 
 
Vi får väl se vad dem kommer fram till senare. Men tills dess så får vi som innan försöka att hålla oss borta från sjukdom, särskilt förkylningar så gott det går, då det påverkar hennes hjärta och lungor väldigt mycket, inte kul och in och ut från sjukhus hela tiden om det nu skulle bli så. Tur att Elise skulle vara hos faster över natten med då vi kom hem sent på kvällen. 
 
Torsdag 19/9
 
Idag tog vi det lugnt på förmiddagen städade och lite här hemma inför kalaset i helgen. På eftermiddagen åkte vi till faster Carina och Rikard och hämtade Elise. Hon blev jätteglad och träffa oss, hade haft lite hemlängtan under dagen. 
 
Annars så hände det inte så mycket idag. Livs matning flyter på som den ska ibland ersättning och ibland gröt. Jo förresten det glömde jag skriva igår, att när vi kom hem igår kväll och hämtade posten hade jag fått Livs journal från Linköping. Ingen betalningsavi med den eller så. Men det kanske kommer senare. Fast jag hoppas vi slipper det, då jag tyke dem borde bjuda på det särskilt när man legat på neo så länge. 
 
Men iallafall det var kul och läsa och att minnas tillbaka lite smått även fast det var en massa termer i texten man inte förstod. Vilken resa våran plutta har gjort :). Hon är verkligen en kämpe! Nu är det bara journalen från kalmar med som fattas. Jo sen missade vi första träffen på neo för prematur föräldrar idag tyvärr, då vi skulle slippa stressa och hämta Elise. Men men nästa vecka ska vi gå iallafall. 
 
Fredag 20/9
 
Idag har Liv och jag tagit det lugnt. Vi har varit och handlat, tvättat och fixat lite inför morgondagen. Hon har även fått smaka lite morotspure idag men det var ingen höjdare precis, få testa igen en annan dag och se om det går bättre. Imon ska vi även ta kort på familjen på förmiddagen. Så imon är dagen fullbokad med kalaset på eftermiddagen. 

Fredag-Måndag 13/9-16/9

 
Helgen som var hände det inte så mycket mer än det vanliga. 
 
Idag var vi på Bvc för kontroll igen. Hon hade gått upp 60 gr till 5420. Längden hade det inte hänt så mycket på. Huvudet hade växt 0,1 cm. Frågade henne hur det var med huvud måttet och så. Hon sa att vi inte behövde oroa oss så länge det växer iallafall något likaså att fontanellen är öppen och det är den fortfarande. Hon skulle även fixa en remiss till sjukgymnasten och en psykolog, då det var ett tag sen man pratade av sig om allt. Hon tyckte även jag skulle ringa och prata med kuratorn på sjukhuset om att hon ska pressa på försäkringskassan för att få igenom vårdbidrag lite snabbare.
 
Idag fick jag hjälpa Liv igen med bajseriet då hon hade försökt ett tag utan och lyckas. Annars har de väl funkat okej med matningen idag men märks när det börjar bli fullt i magen då äter hon mindre och mindre än vanligt. Får hoppas att det funkar igen nu imon. 

Onsdag-torsdag 11/9-12/9

 
Igår var det sjukhusdags igen. Vi skulle mäta och väga som vanligt innan vi skulle träffa Livs läkare. Liv hade inte gått upp så mycket i vikt bara 40 gr till 5360 gr men sköterskan tykte vi inte skulle haka upp oss på det eftersom hon såg så fin och pigg ut. Jag hade rätt angående längden, hon hade vuxit hela 2,5 cm till 61. Huvudet däremot hade inte vuxit så mycket. 
 
Hon frågade hur det gick där hemma och jag sa att det går väl okej, det enda som är jobbigt är matningarna. Hon sa att vi inte skulle haka upp oss på det heller utan försöka hitta olika knep för att få henne och äta.  Vi får pröva oss fram och hitta något sätt som passar både Liv och oss och det gör ingenting om hon inte går upp något under en kortare period bara hon inte börja minska i vikt en massa under en längr period. 
 
Vi skulle inte tveka och höra av oss om vi känner att det blir lönlöst till slut för då kan dem försöka hjälpa och ge olika knep till oss. I nödfall sa hon att då kanske man sätter in en knapp på magen då hon tyckte hon är för stor för att få sond igen. Men först nu tyckte hon att vi skulle börja ge henne gröt igen och helst två mål om dagen och efter ett tag ev införa ett mål burkmat. Förhoppningsvis gör detta att hon går upp i vikt.
 
Hon frågade om vi hade hört något från lund och det hade vi inte och inte dem heller konstigt nog. Sköterskan kollade ävens Livs syresättning och den var bra. Därefter kom Livs läkare in och tittade på henne. Hon tittade på hennes motorik och utveckling. Hon tyckte hon såg jättefin ut. Stabil och bra i nacken och fin motorik. Hon tyckte att hon skulle ligga på magen och öva nacken och att vända sig så mycket som möjligt hennes vakna tid på dygnet. 
 
Den enda anmärknngen hon hade annars var att hon tyckte att hon inte växt så bra runt  huvudet, men de var inget att vara orolig för än utan hon ville bara att dem skulle följa upp det. Även hon frågade om vi hade hört från lund och det hade vi ju inte som sagt. Sköterskan sa att hon kunde gå och ringa och höra med dem medan läkaren undersökte Liv. 
 
Läkaren sa att nästa gång vi skulle till bvc skulle vi be dem att fixa remiss till sjukgymnasten då det var dags för det nu enligt deras uppföljningsprogram. Bad läkaren om ett intyg till vårdbidrag då vi ej fått något sådant än. Frågade även om Livs journal om vi var tvungna att gå igenom den , men det var vi inte utan hon skulle fixa och  skicka hem den med. Hoppas hon kommer ihåg de nu bara. 
 
När läkaren var klar kom sköterskan tillbaka och berättade att hon hade fått tag i dem i Lund. Dem hade inte skickat någon kallelse än pga att dem inte hade bestämt något riktigt än, men vår sköterska drev på de hela i samtalet så dem bestämde en tid. Som sagt de var ju viktigt då hjärtläkarna helst ville att det skulle ske inom dem två närmsta veckorna. Nu ska vi dit på onsdag nästa vecka. Hoppas det går bra och att dem bestämmer sig hur dem ska göra, om de blir den andra medicinen med eller operation. 
 
Idag och inatt har matningarna gått relativt bra. Har försökt ge henne gröt 3 ggr idag varav en gång lyckades jag och det var första gången. Tyvärr så spydde hon upp de dem andra två då hon lättare klöks utav gröten. Därav blev det ett extra försök då vi sa att hon ev skulle öka till två mål gröt om dagen. Annars har hon mått bra idag. 
 
Har kittlat henne lite under hakan och hört ett litet skrattljud så snart kommer väl det riktiga :). Har legat mycket på mage idag med och de verkar ge resultat. Idag drog hon upp benen högt upp mot magen och spände emot med fötterna och bara om hon fick med överkroppen också så skulle hon lätt vända på sig. Det dröjer nog inte länge till nu. 
 
Idag ringde jag även och beställde Livs journal från linköping. Undra vad det kommer att gå på?! Hon jag pratade med sa att de kostade 6 kr per sida och det är ju säkert en del sidor om man säger så. Man får väl hoppas dem kanske ge någon rabatt när det är så många. Ringde och pratade med bvc idag med och betämde att vi skulle ses på måndag igen för den vanliga kontrollen så vi gör det innan vi åker iväg i veckan. 

5/9-10/9

 
Torsdag-tisdag
 
Idag på ronden kom dem in och lyssnade på Liv och tyckte det lät mycket bättre. Hon sa att om det fortfarande var bra vid lunch kunde vi få åka hem. Hon skulle kolla med, med hjärtläkaren att han inte ville titta på Liv innan vi åkte hem. Vi skulle sluta med inhalator medicinen och se hur hon hanterade det. Om hon behövde skulle vi ge vår egna i så fall.
 
Vikten idag var 10 g ner ytterligare till 5320 gr. Jag bad även om att få träffa en dietist till Liv, sköterskan skulle kolla om hon fick tag på någon. Strax innan lunch kom dietisten in och pratade lite. 
 
Hon tyckte inte att vi skulle börja med någon extra näring i maten än utan vi skulle avvakta och se hur det gick med magen nu med den nya ersättningen och den tyckte hon att vi kunde köra alla mål hon åt, tills magen blivit okej. Om den inte blev okej skulle vi testa helt mjölkfritt och se om det hjälper. Vi skulle även se att hon ev ökar sina matmängder nu när förkylningen gått över. Jag skulle räkna hur mycket hon äter nu ett par dagar och se. 
 
Vid lunch kom sköterskan in och frågade om jag skulle ha någon mat, jag sa att jag inte visste eftersom jag inte visste om vi fick åka hem eller inte. Hon skulle leta upp läkaren så hon kunde kolla på Liv igen. Läkaren kom in och lyssnade igen och det lät fortfarande okej. 
 
Hon berättade att hon pratat med hjärtläkaren och han behövde nt titta på henne igen. Det var okej för oss att åka hem, men den minsta antydan till försämring var vi tvungna att åka in direkt pga hennes hjärtproblem. Då hjärtat och lungorna blir så pass påverkade just nu vid förkylning. 
 
Får hoppas att Lund skickar en undersökningstid så fort som möjligt. Vi skulle komma in på en extra koll nu nästa vecka samma dag som vi skulle träffa hennes läkare. 
 
Det var skönt att komma hem till Elise och chrille igen. Slippa sjukhuset! usch säger jag bara, även att man nästan känner sig hemma där när man varit där så mycket. Skulle nog inte klara av det om jag inte visste att detvar för Livs bästa. 
 
I fredags tog jag det lugnt mest hemma och hann inte så mycket, då Liv trillskades en massa. Till slut orkade jag inte mer utan bad Chrille komma hem och avlasta och mata. Det gick hur bra som helst. Det är ju så att hon känner av det minsta lilla när man blir spänd och försöker mata henne och då går de helt enkelt inte. 
 
Sen vet jag inte om jag inte orkade för att vi varit på sjukhus och jag fått mata henne själv hela tiden. Men men, på kvällen bestämde vi att Chrille skulle vara hemma en dag i veckan och avbelasta mig, så man hinner lite annat i övrigt här hemma än att man sitter upp till mer än 1 h ibland och föröke få i henne mat. 
 
Lördagen och söndagen flöt på och gick snabbt. Elise var ute med Chrille och hjälpte honom med stenarna runt huset. Jag själv försökte hinna med något iallafall inne mellan matningarna. Det har väl gått ganska okej med dem, har väl ökat lite i mängden. Chrille och jag pratade i söndags kväll att vi skulle testa och försöka mata henne när hon är halvsovandes då hon oftast äter jättebra då i vanliga fall. Vi får se hur det går. 
 
Igår morse bajsade Liv själv och det var jätte fint gulgrönt bajs. Ja! Det verkar som ersättningen hjälpt. Får bara hoppas att det fortsätter så. Matningarna halvsovandes har väl gott okej, har ju varit några ggr hon varit vaken iallafall men då har man stått ut. Men igår var hon vaken hela tiden nästan. Jobbigt! Somnade, ville sova men vaknade igen iallafall, så det blev inte mycket gjort igår. 
 
Idag har det varit  lite lindrigare. Sover nu och varit vaken två matningar innan men nu sista gick det bra, fast hon spydde en skvätt efteråt. Får hoppas resten av dagen och kvällen går bra. Imon är det dags för läkarbesöket och undersökning igen. Hoppas hon har gåt upp i vikt nu, det känns som det. För hon verkar längre tycker jag men vi får väl se. Chrille är ledig imon för att kunna följa med och så kan han avlasta mig lite.

1/9-4/9

 
Söndag-onsdag
 
I söndags tog vi det lugnt hemma. Jag putsade lite fönster (så mycket jag hann göra) och chrille fixade lite ute i trädgården. Vi har äntligen börjat med våra stenar runt husgrunden. 
 
I måndags var det dags för bvc besök igen. Vi vägde och mätte hennes huvud men inte längden då hon trodde hon inte växt så mycket där. Frågade även om hennes magmedicin (lactulos) som hon få men spottar ut om det fanns något annat hon kunde få. Det fanns det, en ersättning på apoteket som innehåller mera lactulos än vanligt. Skulle börja md ett mål om dagen av den och se om det hjälpte annars öka till 2 mål.   
 
Liv har inte direkt velat äta så bra dem två sista dygnen ich spytt upp maten igen vissa ggr, säkert för slem i halsen. Tog upp detta  med sköterskan och hon tyckte även Liv lät mycket sämre i hennes andning. Hon sa att hon ville ringa in till sjukhuset och höra om dem tyckte att vi skulle komma in så dem fick lyssna på hennes lungor då hon tyckte dem lät tätare idag än förra veckan. Det tyckte dem att vi skulle göra, så hon fick en akutremiss dit. 
 
Vi åkte in på akuten och dem lyssnade på hennes lungor, tog ekg, vägde igen och sen skulle dem ta prover. Eftersom hon alltid har varit svårstucken och sköterskan gav förslaget att sticka  i fingret (aldrig gjort innan) tyckte ja det lät som ett bra förslag. Hon stack och Liv tyckte inte om det, jag försökte trösta med nappen och socker, men hon ville inte ta nappen och skrek, skrek och skrek. 
 
Hon började hosta och kikna för att hon skrek så mycket och fick inte upp slemmet ur halsen och hon blev alldeles blå. Vi satte upp henne och förökte hjälpa henne och hosta upp det och gav henne syrgas. Sköterskan larmade på personal ifall det behövdes, men efter lite syrgas mådde hon bra igen. Hon hann få blod till ett prov och de var crp:n alltså för och kolla m hon har hög sänka. Det var blod överallt på henne, mig och syrgasmasken hon hade haft. 
 
Efter detta beslutade dem sig för att lägga in henne för övervakning under natten och se hur hon syresätter sig och så. Vi fick ett rum på avd 25. Jag ringde chrille och berättade hur läget var. Han skulle komma in sen på kvällen med lite nödvändigheter. Jag fick ringa morfar och berätta att jag inte kom och hämtade Elise. Chrille skulle ringa och prata med han sen och komma överens om hur dem skulle göra. 
 
Dem tog nya prover igen sen efter ett tag. Hb, rs och istat. Hb= blodvärde var bra 118, istat= lite olika saker dem tittar på i blodet men alla värden där var bra och  rs skulle vi få svar om senare. Pga att Liv ev har rs får jag inte gå ut och hämta mat och träffa andra inlagda, så jag är lite isolerad här på rummet och får be sköterskorna om allt i matväg. Sänkan var förresten också bra. 
 
Morfar Rolf och chrille kom överens om att Elise fick stanna hos han en natt till. På kvällen när chrille var här kom läkaren in och tittade på Liv och chrille frågade om det inte fanns något slemlösande man kunde ge Liv för att få bort de hon försöker hosta upp. Det fanns det men dem gav de oftast till dem med rs och de visste vi ju inte än om hon hade. Efter ett tag kom läkaren in igen och berättade att dem beslutat att hon skulle få de ändå och se om de hjälpte henne. 
 
Det var en slags inhalator medicin som hon skulle få var tredje timme. Märkte med en gång en förbättring av hennes andning efter första dosen. Under kvällen och lite under natten fick dem/jag ge henne lite syrgas då och då, då hon sjönk lite i sin syresättning. Hon lite bättre under kvällen och natten och spydde en gång av hostan.
 
Tisdag
 
I morse åt hon bra men strax efter så spydde hon och fick upp medicin och allt, inget roligt alls det. Försökt därefter ge henne igen efter ett tag men hon ville  inte, fast hon verkade hungrig. Jag böjade misstänka att det var hennes mage som störde henne då hon försökte ta i lite. Ringde på en sköterska och sa att jag misstänkte att hon var förstoppad igen och frågade om vi kunde ta en tarmsond på henne och se. Hon gick och hämtade en. Efter lite lirkande så kom det ut och jag hade haft rätt igen, va igenpluggat längst ut. Säkert därför hon inte ville äta och spydde. 
 
Började med ett mål av den nya ersättningen idag och hoppas de hjälper. Kunde ta några dagar innan man märkte skillnad. Dem rondade på morgonen och tyckte det fortfarande inte lät bra i hennes lungor. Tyckte att vi skulle stanna en natt till och se hur det var imon.
 
Efter lunchen kom en sköterska in och sa att vi skulle till hjärtläkaren  med en gång. Hon hade inte kunnat säga till tidigare då hon varit upptagen. Dem ville passa på och titta på henne då båda hjärtläkarna var på plats och Liv ändå låg inne. Dem tittade på henne och alla hennes problem hon har med hjärtat hade förvärrats. 
 
Hjärtläkaren som tittat på henne senast sa att han sa inget förra gången då han tänkte att förkylningen påverkade henne och nu va det värre än då. Det svåra är att man inte vet om det är förkylningen i lungorna som påverkar hjärtat eller tvärtom, att hjärtproblemen påverkar lungorna. Dem sa att dem ville diskutera med dem i Lund och därefter ev bestämma att dem ska titta på henne i verkligheten och ev bestämma operation för hennes hål. Så då blir det ev en resa ner dit inom en månad och sen en resa igen senare ev. Inget roligt det, men de är för hennes bästa. 
 
I och med kollen nu behövde vi inte komma på koll den 11 sep utan skulle komma igen i slutet på månaden. Hon skulle även börja med den urindrivande medicinen igen som lite förebyggande. På eftermiddagen kom läkaren in igen och lyssnade på henne. Han tyckte de inte lät bättre och frågade vad jag tyckte. Jag tyckte att det bara hade blivit bättre efter första dosen sen varit likadant hela tiden. 
 
Vi skulle låta natten gå och se hur det var imon. Var hemma en runda på eftermiddagen och hämtade lite saker så jag klarar mig några dagar ifall det blir flera. På kvällen kom dem in och sa att dem hade fått provsvar om rs och det hade hon inte. Skönt det, för då fick jag ut och röra mig och kunde hämta min mat själv och så. 
 
Onsdag/idag
 
Natten har gått bra, hennes rossliga hals låter inte bättre än, får se vad läkaren säger sen. Vägde henne idag igen och hon hade gått ner till 5330gr säkert för att vi tömde tarmen på henne igår. Strax efter jag ätit min frukost kom läkaren in och tittade på Liv. Dem tyckte de lät fortfarande och att hon hade djupa indragningar när hon andades. Dem tyckte att vi skulle testa en annan inhalator medicin och se om de hjälpte. 
 
En stund efter dem hade gått hostade/harklade hon till och blev jätte tyst. Rosslet var helt plötsligt borta och  hon andades mycket lugnare och jag tänkte, va hände?! Sköterskan kom in med de nya medicinen och hörde detsamma och vatt lika förvånad som jag. 
 
Hon började med den nya medicinen och nu när jag skriver detta har hon fortfarande inte varit rosslig alls. Läkaren kom in på eftermiddagen och jag berättade vad som hänt. Hon sa att de säkert va något som låg i halsen som dem hörde som hon sedan fick upp då. Nu tyckte hon de lät jättebra. 
 
Förhoppningsvis kanske de blir hemgång imon då....hoppas! Just det, dem tog lite nya prover idag med. Har inte fått något svar om dem var bra eller så. Får försöka och komma ihåg och fråga imon, men antagligen är dem bra då jag tror dem skulle berätta om något va dåligt.

RSS 2.0