Måndag-fredag 24/2-28/2

Vad har hänt i veckan?!
I måndags var Liv och jag hos sjukgymnasten för och koll utveckligen. Den var helt klart godkänd. Kollade utveckling för 10 månader då hon fick för sig att hon var så gammal?! 

Men hon är inte mer än 8,5 månad som högst egentligen. Så då är hon lite före egentligen :). Men svårt och bedöma egentligen då det inte är/borde va så står skillnad vad jag kan komma på i utvecklingen mellan dessa månader. 

Elise hade barnvakt här hemma under tiden vi var iväg. Det var farmor Mia och faster Helene. Dem hade busat runt och haft roligt medan vi var borta. 

I onsdags hade jag prematurträff här hemma men tyvärr var det bara en som kom. Var tänkt att det skulle komma två men Lizas och Hugos familj var förkylda. Men jag och Maria och Liv och Lucas hade trevligt ändå. 

Pluttarna "kröp" runt och busade tillsammans. Lucas stod mest för ordet kröp och han kunde sätta sig upp själv och hade även börjat ställa sig upp. Får hoppas det är flera som kan träffas nästa gång :). 

I torsdags gjorde jag rent kylskåpet här hemma, då det var behövligt. Jag testade även och var lite vågad med 8 månaders mat till Liv. Men bara ett mål och det var knappt inga bitar alls i. 

Det gick sådär, hon tuggade inte precis och några bitar som var i maten fick jag plocka bort då hon satte i halsen av dem och dem var inte alls stora. Får se om jag får tag i 6 månaders mat med lite bitar i, i slutet på veckan då jag kan testa det. 

Idag har vi dammsugit här hemma och varit ute två ggr. Första gången var direkt på morgonen då gick vi ut och tog en långpromenad. Funderar på om kanske ska börja gå till dagis med Elise, hon åkandes på ståbräda och Liv i vagnen. Det gäller att bara ha tid till det på morgonen men om det gick som idag borde det funka. Får se om jag testar det på tisdag.

Andra gången fick Liv testa och vara lite på gräsmattan medan Elise gungade och satt i sandlådan. I övrigt mår vi bra och Liv har blivit ett riktigt litet matvrak här hemma :). 


Jo just det. Liv testade även på och åka i gåvagnen idag:) 





Lördag-söndag 22/2-23/2

Dag har det varit mest förberedelser inför dop och kalaset imon. Hämtat bord och stolar, smörgåstårta och mackor. Fixat i ordning borden så vi slipper det imon. 

Liv har kravlat runt som en torped nästan, här hemma efter Elise. Så kul och se dem leka snällt tillsammans, det funkar ju en liten stund ibland :).

Söndag

Idag har det varit dop och kalas här hemma. Det var ett jätte trevligt dop. Britt-Marie som sjöng på dopet och farmor Mia hade valt två jättefina låtar som passade perfekt. Blev tårögd av dem båda två. 

Det har varit mycket bus och stohej här hemma. Liv har varit superglad och höll sig lugn och glad genom nästan hela dopet. Var bara mot slutet hon började bli lite otålig. Wilton (min bästa kompis pojke) hade kul han med och charmade alla tillsammans med Liv. Skiljer bara ca 3 månader mellan dem om man räknar okorrigerat. 

Liv fick jättefina dop och 1-års presenter , vill än en gång tacka alla för dem :).
Här kommer lite bilder från det hela! 


Det bjöds på cupcake med fyllning som Liv fick leka och smaska lite på. :)







Här är Livs faddrar! Moster Jenny och faster Heléne :)


Här kommer även två bonus bilder på Liv när hon sitter hemma hos farmor Mia och Dan! 



Här är min bästa kompis Emma som sitter och håller i Liv och Wilton! Där ser man skillnaden på storleken mellan dem. :)





Fredag 21/2

Stort grattis till farmor Mia som fyller år idag! 

Idag har vi varit hemma och varit ute en liten stund i trädgården och suttit i sandlådan. Inne har Liv kravlat runt en massa och det går fortare och fortare. 

Hon börjar ju och ta utav Elise leksaker och det tycker hon inte om men hon måste lära sig och dela med sig. För ju mer aktiv Liv blir desto mer kommer hon vilja leka med Elise saker. Vi har städat toaletterna idag med, Elise och jag. 

Ikväll var vi hos farmor och firade henne. Åt lite hamburgare och tårta efter det. Elise gav farmor ett kollage hon hade gjort till henne idag. 

Föresten har jag glömt och berätta att chefen från jobbet ringde och sa att det tyvärr inte gick och fixa så jag fick jobba som jag ville. Så det blir att gå hemma helt till Lill fisen börjar dagis sen ev efter sommaren.

Men förhoppningsvis kommer allt gå mycket snabbare snart när våren kommer och vi är förbi mars och alla jobbiga sjukmånader. För då kan jag hitta på mer saker med tjejerna och komma ut lite mera bland annat folk utan att riskera att Liv blir sjuk. 

Onsdag-torsdag 19/2-20/2

Idag var dags för rs-spruta och växtuppföljning. Vikten var bra, har gott upp det hon förlorade förra veckan och lite till, till 7075gr. Huvudet hade växt till 41,5 cm men ungen skillnad på längden. 

Sköterskan berättade att rs hade börjat gå i Kalmar nu och drm hade haft två fall hos dem då Liv ska få spruta nästa månad med. Jag berättade att vi nyligen varit förkylda och så att det var jobbig hosta särskilt för Elise. Hon sa att det troligen kunde ha varit rs vi haft och att Liv klarat det lindrigt pga sprutorna hon fått innan. 

Hon berättade även att maginfluensa går nu och det vill man ju inte få. Särskilt för Livs skull. Sköterskan hade en överraskning också, en stor present från henne i och med att Liv är så speciell som hon uttrycker det :). 

Elise hjälpte till och öppna presenten hemma sen och det var en stor härlig och gosig nalle. Tack än en gång för den fina presenten. 

Prästen var här och kollade var vi skulle stå och att vi hade allt som behövs. Han hade även glömt tiden vi bestämt och fick för sig att han skulle komma redan vid halv tolv efter gudstjänsten i kyrkan. 

Jag blev förvånad när han sa det och sa att vi hade bestämt kl.13. Han blev lika förvånad han för att då skulle han få bråttom iväg till nästa grej. Alltså han verkar väldigt förvirrad?! Men, men han sa att det fick gå i och med att vi bestämt så. 

Liv har börjat kravla sig framåt nu, så himla roligt :) då är inte krypstegen långt borta. 

Måndag-tisdag 17/2-18/2

Idag har vi tagit det lugnt inne. Eller lugnt och lugnt vi har dammsugit och torkat golven. Vi har även varit ute en runda. 

Idag sa Liv mam en gång i ren frustration tror jag så det kom ut från hennes mun av en slump. Hon var jättearg på mig för att jag inte gav henne någon uppmärksamhet. Får se när det slinker ut nästa gång. 

Idag har hon inte varit så kinkig längre och tanden har nästan spruckit igenom helt så det var kanske det som spökade. 

Vi får börja öka hennes mat nu igen för hon verkar mer hungrig än den mat hon får. Får öka sakta men säkert. 

Tisdag

Idag har jag fixat klart presenterna och slått in dem till vederbörande. Liv har varit väldigt matglad idag igen så vi får försöka och öka ännu mera då jag fått göra extra portioner idag. 

Idag såg jag att Livs tand har kommit ut helt (tuggytan), det är bara fram till det ska komma fram också. Ringde Trygg-Hansa idag om Livs försäkringoch skulle höra när jag kunde helförsäkra henne. Fick tyvärr vänta tills hon är 18 månader och fått sin läkarundersökning då. 

Liv har börjat lyssna till sitt namn märkte jag idag när jag skulle mata henne. Stirrig som hon alltid är tänkte jag att jag säger hennes namn och se om hon reagerade och det gjorde hon. Hon kanske inte gör det jämnt som vilket annat barn som helst, inte gör. Funkar iallafall just nu för att få lite uppmärksamhet när man försöker mata henne. 

Ikväll var det lite bad igen för flickorna och imon är det rs-spruta dags igen för Liv och prästbesök här hemma inför dopet. 

Lördag-söndag 15/2-16/2

Idag har det varit en lugn dag hemma. Chrille var uppe på vinden i garaget och hämtade ner hans gamla bilbana. Efter lite bök och stök fick han till sist igång det men bara en bil. 

Elise tyckte det var sådär tror jag och köra medans Liv verkade tycka det var roligt och titta på bilen som åkte runt runt, följde den med blicken hela tiden. 

Gjorde pizza till middag idag av dem där bottnarna från santa Maria och sen hade vi även vitlökstoppingen där ifrån. Blev faktist riktigt goda. Perfekt botten och jättegod sås. Rekommenderar andra att prova dem faktist. :)

Söndag 

Idag åkte vi iväg till faster Carina och Rikard och fikade lite och hade trevligt. Fick se rummet dem förberett till deras lilla bebis. Det var jättefint och mysigt :). 

Saknar den där längtan och undran vad det är för en liten krabat som kan finnas i ens mage. Fick ju inte riktigt börja känna den känslan när jag väntade Liv. Är så himla nyfiken på den lilla kusinen där i magen på Carina :)! Längtar så till maj då man får se den lilla/lille kusinen. 

Känns som jag alltid bombarderar henne med frågor när vi träffas. Vet inte riktigt vad det beror på om det är för att jag så gärna hade velat uppleva det själv som jag gick miste om denna gången. 

Eller för att jag så gärna skulle vilja ha ett barn till undermedvetet, kanske. Som det är just nu är jag faktist ganska nöjd med min lilla familj men man vet ju aldrig i framtiden :)...

Elise har börjat sköta kissandet om dagarna jättebra. Även när vi är ute och hon har blöja och vi kommer in går hon på pottan och då har det inte kommit något alls i blöjan. Duktiga tjejen! 

Nu är nästa steg bara att hon ska börja våga gå på vanlig toalett och att hon kan vara blöjfri om nätterna, får se när vi vågar oss på det igen. 

Idag har Liv varit glad och sprallig, kinkigheten kanske är på väg bort. Ätit med god aptit idag med. Vi får hoppas på ett stort plus nu nästa vecka när vi ska ta rs spruta igen och väga samtidigt. 

Fredag 14/2

Idag är ingen vanlig dag för det är Livs födelsedag! Stort grattis till vår lilla kämpe Liv på 1-årsdagen! 



Det är ju även alla hjärtans dag! En stor hjärtekram till alla! 

Idag vag morfar här lite grann och passade Elise lite. Det var fullt med bus hela tiden :). Idag är Liv nästan som sig själv igen. Har visat att hon har bättre aptit idag :). 

Idag tog hon nästan ett riktigt kryptag med när morfar lockade med hans klocka :). Filmade efter det hände men då skulle givetvis Elise komma och störa så då blev Liv distraherad och var inte intresserad av det mer just då. Men det kommer fler tillfällen. 

Vi gick ut och gick till lekplatsen när morfar var här. Elise ville ju åka rutschkana. På vägen hem ville hon gå nästan hela biten. Så ikväll hade vi en trött tös här. 

Torsdag 13/2

Idag har det varit en bra dag för Liv. Förkylningen börjar gå över därav har hon ätit bra idag. Men hon har fortfarande varit lika kinkig och mammig. 

Chrille kände på tanden ikväll och den är på väg ut men dem uppe tar längre tid på sig att komma fram har jag för mig. Får se när hela äntligen kommit ut. Den var ju blottad innan men inte på väg ut, så det är därför hon kanske är lite kinkig?! 

Annars har det varit lugnt här hemma idag. Liv har tagit 4-5 dragtag emot mig och imellan tagen gick hon upp i krypställning och sen ner igen på magen för att dra sig framåt igen. Nu kommer det nog inte dröja länge förän ett riktigt krypsteg/kryptag sker. Spännande! 

Fick en present till Liv på posten idag en dag tidigare men det för inget. Det var ett jättefint halssmycke som var en ängeln med texten "Angels watching over me". Passar helt perfekt in på det Liv varit med om. 

Tänk att idag för ett år sen låg man på sjukhuset och kämpade emot värkar. Känns så overkligt och tänka på det nu. Är svårt att förstå att man varit med om det på ett sätt men ändå gör man det på ett annat sätt. Så svårt och förklara för andra hur det känns. Bara ni/dem som har varit med om det själva kanske förstår hur man känner och tänker.  

Onsdag 12/2

Liv är ännu bättre idag. Det märks för att hon har börjat äta bättre än innan och hostat mindre och därav spytt mindre. Skulle vara skönt om det är på väg över men vi går nog vänta några dagar till innan det är det. 

Själv har jag även fått ont i halsen idag. Liv har fått ett väldigt behov av att vara nära just nu. Vet inte om det bara är en fas just nu eller om det är pga förkylningen eller tanden som fortfarande inte kommit fram riktigt. 

Får se om det kommer att gå över eller inte, hoppas det. Vet att Elise gick igenom något liknande hon med när hon var mindre. Liv åt mycket bättre av vällingen ikväll med, hela 180 ml då hon bara ätit ca 120 ml innan nu när hon varit sjuk. 

Tisdag 11/2

Idag var Chrille hemma från jobbet igen då förkylningen inte blivit bättre än. Han är snuvig och lätt febrig. Jag själv har jobbig hosta. Har fixat med två framtida presenter här hemma och tagit det lugnt mest annars. 

Elise var glad över att få gå till dagis idag och ville absolut inte följa med hem, fick bära henne därifrån. Har fått mera respons om reportaget i tidningen idag, alla tyckte det var bra och fina bilder :). Liv kämpar fortfarande på med förkylningen. 

Idag har jag ringt chefen på jobbet då jag vill börja jobba två dagar i veckan. Dessa två dagar ska Chrille vara föräldraledig istället. Men detta kommer inte och ske förän minst två månader då det är den tiden man får vänta på att arbetsgivaren ska kunna fixa ett schema. 

Sen ska jag förhoppningsvis gå över till vanlig jobbtid efter sommaren då Liv ev börjat på dagis. Sen blir det ju lite semester med därimellan. Har även ringt och bokat en ny tid till sjukgymnasten för Liv. Även om hon helt klart kommer att bli godkänd. Ska dit den 24:e. 

Måndag 10/2

Idag har vi haft besök av farmor Mia och faster Carina. Detta då jag och Liv skulle iväg till Bvc för kontroll. Så dem skulle vara barnvakt åt Elise lite. Dem passade även på och ta med Livs dopklänning så vi kan prova den innan så den inte har blivit för liten nu. Slumpen gjorde även att Chrille blev hemma då han är krasslig idag. 

Var jättekul och se Carina igen och hennes fina växlade mage. Tiden går fort, hon ska ju ha om ca 3 månader nu :). Börja mer och mer misstänka att det är en tjej och inte kille som jag trodde först. Ska bli kul och se sen vad det blir för en liten kusin. 

Det ringde en tjej på fm innan jag skulle åka och berättade att hon hade läst om oss i tidningen och ville göra en artikel om oss. Hon var frilansare men bodde i Emmaboda och brukar göra artiklar till lite olika tidningar. 

Hon sa att troligtvis skulle det hamna i någon föräldratidning eller som allas eller allers i så fall. Jag sa att vi skulle fundera på det då jag måste prata med Chrille om det först. Hon skulle maila mig så skulle jag höra av mig där om vi ville ställa upp. 

Bvc besöket gick okej det var som man förväntat sig. Vikten ner till 6890 gr, längd ökat 1 cm till 69 cm och huvud ökat till 41,2 cm. Den drastiska nedgången på vikten trodde sköterskan berodde dels på det här med förkylningen men även att hon blivit ännu mer aktiv samtidigt. Ingen bra kombo det inte. 

Liv har varit uppe i kryppositition flera ggr idag och även försökt sig på några dragtag idag med. Vi testade dopklänningen och den passade fortfarande. Skönt det för då slipper vi tänka på det. 

Liv är ytterligare lite bättre idag. Har försökt och hålla alla spyor borta och det har funkat. Hon har inte hostat lika mycket idag heller. Imon är det äntligen dagisdags för Elise efter lång "ledighet". 

Har märkt att Elise lockar Liv väldigt mycket när dem sitter och leker på golvet. Liv är ju så nyfiken på allt storasyster gör och då om hon är en bit bort försöker hon och ta sig dit. 

Själv har jag också blivit hostig idag, förresten och Chrille skulle även stanna hemma imon pga hans förkylning. 

Söndag 9/2

Inatt har Elise knappt hostat någonting, så skönt. Liv är lite bättre idag, hon har fått behålla all mat. Men vi har varit extra försiktiga idag och slutat mata i tid, fast hon kanske inte jag blivit mätt. Bättre det än att man matar lite till och hon spyr upp allt och man får börja om. 

Elise och jag har pysslat lite idag och gjort kollage av bilder från leksakskataloger. Det tyckte hon var roligt. Ikväll har Liv dragit sig framåt 2-3 dragtag på golvet :).

Lördag 8/2

Idag visade sig överraskningen som jag hemlighetshållit. Att vi blev intervjuade av barometern då dem ville göra en artikel om Liv i och med att hon föddes på just alls hjärtans dag och så tidigt. 

Om ni vill läsa artikeln meddela mig så kan jag skicka den via mejl. Annars lägger jag ut bilderna här iallafall. Om det är någon som vill ha tidningen och känner mig meddela mig, har några på lager nämligen. 

Annars idag har vi varit ute och gått en runda. Liv jag spytt idag igen men har fått behålla lite mat iallafall. Allt pga den dumma jobbiga hostans fel hoppas den går över fort. Får väl se vad förkylningen har gjort med viktuppgången på måndag när vi ska till Bvc. 

Elise är mycket bättre idag och äter som innan igen. Själva har vi städat ut lite bland gamla blomkrukor och grejer idag. Känns som vi har hunnit rensa mycket här hemma under denna föräldraledigheten. Men det blir väl lätt så när man går här hemma och är rastlös i och med att man inte kan göra så mycket denna tiden på året pga infektionsrisken för Liv. 






Onsdag-fredag 5/2-7/2

Idag har det varit en lugn dag hemma. Elise har varit lite extra gnällig idag och inte velat äta något knappt. 

Chrille var hemma och hjälpte till idag. Detta då Elise blir väldigt mammig när hon är sjuk och extra mycket när hon är gnällig. Detta gör det svårare för mig att ta hand om Liv med så då är det skönt med lite hjälp. 

Liv har hostat lite mera idag men har ingen feber än som tur är. Elise hade feber ikväll igen och har haft under dagen också så hon blir hemma imon med. Chrille skulle stanna hemma imon med och hjälpa till. 

Detta verkar va en väldigt jobbig förkylning, tjock i näsan, jobbig hosta, feber och äckligt gojs i ögonen. Hoppas det blir en lindrig version för Livs del. Chrille och jag har inte märkt något på oss än. Hoppas vi slipper det, peppar peppar.

Torsdag 

Idag är Elise mycket piggare men har inte riktigt kommit igång med maten än. Vi har tagit det lugnt och varit ute och gått med flickorna en runda. Elise har även sluppit ifrån febern idag äntligen. 

Liv har börjat hosta ytterligare lite mer idag men ingen feber än så det verkar hon slippa iallafall. Hon har även kunnat behålla sin mat än också vilket är bra för hennes vikts skull. 

Fredag

Idag har även det, varit en lugn dag. Kom iväg med tjejerna för att handla lite. Liv har tyvärr börjat spy av sin hosta och slem i halsen. Har spytt nästan vid varje mål idag så jag har fått mata om igen. 

Idag är Elise nästan som vanligt igen. Hon har sovit lite på dagen då hon säkert behöver ta igen lite sömn. Maten har det också gått bättre med idag så imon äter hon säkert som vanligt igen. 

Måndag-tisdag 3/2-4/2

Idag har det varit lugnt här hemma. Elise sov lite längre på morgonen än vanligt. Liv verkar ha blivit lite halv kass hon med. Hon har ätit lite mindre än vanligt. Men det kan ju även bero på tanden som ska komma fram. 

Hon har varit uppe i kryppositition lite fler ggr idag men ingen längre stund än. Har ändrat om lite i lådorna i köket idag, till det bättre. Blev supernöjd iallafall nu, får se igen om några år/månader om jag vill ändra igen. 

Elise hade feber ikväll igen så hon blir hemma från dagis imon. Jag hoppas Elise är så pass pigg imon att vi kan åka och handla för det behövs. 

Tisdag 4/2

Idag var Elise hemma från dagis som sagt och febern verkar komma och gå. Hon var ganska pigg i morse så vi åkte iväg och handlade. När vi sedan kom hem var hon trött och ville sova. Hon gick och la sig sen när hon vaknade kändes hon varm och då hade hon feber igen. 

Det blev en lugn dag idag pga sjuklingen. Har märkt lite mera på Liv idag då hon bland annat har hostat lite inatt. Får se om det blir mer och värre i dagarna. Ikväll kom febern tillbaka på Elise igen så hon blir hemma imon med. 

Lördag-söndag 1/2-2/2

Lördag

Idag var vi ute på eftermiddagen i snön. Elise och Chrille gjorde en stor snögubbe, en snöhäst (lagom för Elise) och en snölykta. 

Hade besök här hemma på förmiddagen men jag säger inte av vem/vilka då det ska bli en överraskning för er som känner mig och läser detta. Imon ska farmor Mia och faster Heléne komma på besök. :)

Söndag

Igår kväll/inatt fick Elise feber. Då vart hon smittad ändå från dagis. Var jättemånga sjuka men Elise blev inte sjuk förän nu sist av alla nästan. Hoppas förkylningen blir lindrig för Livs skull ifall hon kommer att få det också. Så tyvärr fick farmor Mia och faster Heléne stanna hemma idag. 

Idag upptäckte Chrille igen Livs tredje tand som är på g. Denna gången uppe till vänster. Då var det som jag misstänkte när hon började prutta med munnen för några dagar sen att det var tänder på g igen. Idag har hon också pruttat extra mycket och dreglat en del. Får se när tanden kommer fram helt. 

Hon fortsätter att försöka dra sig framåt då och då men inga större framsteg än. Har sett henne göra lite vinkrörelser med händerna idag så det kanske också kommer snart, att hon vinkar till en. 

Var ute och gick en runda med både Elise och Liv idag och testade ståbrädan. Det gick jättebra och Elise hade inget emot att stå på den. Vad skönt för då kan jag gå ut och gå med båda nu när jag vill. 

Idag hade snögubben tyvärr vällt då det är tö ute. Chrille har fixat lite med bilen ute i garaget idag. 

Fick ett tips idag hur vi ska göra nästa gång vi testar att ha Elise blöjfri på nätterna. Att vi ska ta upp henne för att kissa när vi går och lägger oss. Skulle ju säkert funka men frågan är om hon somnar om därefter i hennes säng?!

RSS 2.0