27/8-31/8

 
Tisdag-lördag
 
I onsdags så var jag och Liv och fikade med Emma och Wilton på stan. Handlade lite kläder med och en present till chrille då han fyller år snart. Vi pratade en massa och hade trevligt. Wilton tyckte om Livs strumpor och Liv satt och smålog åt honom. :) 
 
Tisdag, torsdag och igår gick fort även fast jag inte gjorde så mycket som vanligt. Har börjat med en smakportion gröt en gång om dagen nu och det går bra ibland och ibland inte. Hennes mage börjar ha kommit igång på riktigt nu efter vi slutat med alla medicinerna så nu får jag börja minska magmedicinen och se hur det går om inte får jag öka igen. Hade en känslokollaps i torsdags då Liv inte alls ville som jag, då blev det helt enkelt för mycket för mig. Efter lite prat med chrille både på kvällen och på fredagen kändes allt bättre igen. chrille skulle försöka och börja mata lite igen och avlasta mig lite, då det är det som tär mest på en, att det helt enkelt inte går ibland. 
 
Idag åkte vi iväg till morfar och mormor då Elise ska sova där i helgen. Var tänkt att vi skulle ha gått på barnens dag men med tanke på att det var lite dåligt väder åkte vi direkt hem till dem. Mormor var tyvärr inte hemma då hon ligger på sjukhuset just nu. Efter lunch åkte vi hem och Elise och morfar gav sig iväg till stan iallafall. Ringde på kvällen och frågade hur det hade gått. Det hade gått bra. Hon hade åkt karuseller och ätit glass och haft roligt.

24/8-26/8

 
Lördag-måndag
 
Vad hände i helgen? Hmm jadu knappt att jag minns dagarna går ju så fort fast man inte gör så mycket. Men vi tog det mest lugnt. På lördags morgonen nä vi låg i sängen la vi Liv på magen i sängen. Efter lite knölande och i lite lutande läge så vände hon plötsligt på sig till rygg. Vet ej om det berodde på att det lutade lite, så det hjälpte henne på traven. Tror att hon hade nog vänt sig iallafall om hon legat plant. Får se när hon gör det nästa gång ich hur det går då. 
 
Idag var det dags för röntgen. Det gick jättebra, hon var så duktig och skötte sig även fast hon var sprattlig och hungrig. Därefter var det dags för bhv besök igen för vägning och mätning. Hon vägde 5305 gr, var 58,5 cm lång och huvudet 37,5 cm. Jag kände på mig att hon inte hade gått upp så mycket, då hon inte ätit så mycket i dagarna. 
 
Ska försöka öka matmängden nu igen tänkte jag och väcka henne fast hon sover. Så hon äter lite oftare. Har ju börjat lite med gröt ibland om dagarna men verkar inte öka vikten iallafall inte just nu. Kan ju vara så att just denna veckan är det lite lågt får se hur det går nu framåt och nästa vecka. Ska dit på måndag igen. Provresultatet från röntgen får jag den 11 sept. när vi ska till hjärtläkaren. 

Onsdag-fredag 21/8-23/8

 
Onsdag-fredag
 
I onsdags beslutade jag mig för och sluta och räkna på vad Liv äter, då detta har blivit som en vana svår att bli av med. Vad glad jag var att jag gjorde det. Nu efter några dagar känns det jätteskönt o slippa och ha den pressen. Hoppas bara hon gått upp som hon ska till måndag. Men det ha hon förhoppningsvis, har ju fått i henne lite gröt i onsdags och igår. 
 
Har tagit det lugnt annars här hemma och Livs förkylning har blivit bättre men inte helt 100 än. Ha inte blivit något blå om läpparna mer, vilket är skönt. Ha fått hem papper om röntgen med och hon ska dit redan på måndag. Bajseriet går det också jättebra med. Nu bajsar hon regelbundet, vilket också är skönt att det kommit igång som det ska.
 
Vad kan jag mer berätta?! Jo, Liv är så duktig. Hon har blivit jättestark i nacken och lyfter den  högt när hon ligger på magen och kan hålla den där ganska länge. Hon har även börjat ge mer och mer gensvar är man tittar på henne och skrattar jätte mycket åt en, så härligt! : )

Fredag-tisdag 16/8-20/8

 
Fredag-tisdag
 
I fredags natt, fick Liv feber 38,8. Ringde in till neo och hörde mig för vad jag skulle göra. Dem sa att det inte var någon fara så länge hon inte hostade och hade jobbigt och andas och ge henne panodil mot febern. Om jag ville fick vi åka in och kolla henne men jag tyckte det inte behövdes då hon vid tillfället hade bara feber, dessutom var klockan 2 på natten. 
 
Jag skulle ringa igen imon bitti för och stämma av och så. Sen skulle jag ge henne den extra inhalatorn medicinen som hon skulle få vid förkylning och den kunde jag ge upptill 8 ggr på ett dygn. 
 
Natten gick till lördag och det gick bra med Liv. Hon hade fortfarande feber på morgonen när jag ringde neo och dem tyckte jag kunde ge henne ytterligare en panodil när hon hade 37,7. 
 
Berättade vad läkaren hade skrivit och sa att vi skulle fortfarande avvakta för att åka in så länge vi inte ville det. Vi tyckte det var lugnt så vi stannade hemma. Under dagen städade vi lite här och var och tig det lugnt på kvällen. 
 
Söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen innan vi skulle på kalas på eftermiddagen. Idag var även febern borta, vilke var skönt. Innan vi åkte iväg till kalaset gick jag och duschade. När jag kommit ut hör jag att Liv ligger och skriker. Tänker inte mer på det utan att hon får skrika ett tag till. Tar på mig handuken och går ut till henne. 
 
Precis när jag kommit fram till henne slutar hon och skrika och jag ser att hennes läppar är blå och att hon kippar efter andan och försöker och hosta. Tar upp henne i lätt panik men ändå lugn då jag hör att hon får lättare att andas när hon kommer upp och kan hosta bort det.  
 
Jag går bort och öppnar ytterdörren och säger att chrille måste komma in för at det är akut. Går sedan och hämtar hennes inhalator och ge henne medicinen, när jag då lägger ner henne ser jag att hon må bättre då hon inte är blå om läpparna längre. Chrille kommer in och jag berättar vad som hänt men att det nu är lugnt. 
 
Måste ha lite uppsikt över henne nu känner jag, om hon skulle skrika, att ta upp henne med en gång och ge henne medicinen eller hjälpa henne att få lättare och hosta bort det. 
 
Hämtade Elise hos carina och rikard innan kalaset och hon hade haft det jätteroligt hos dem. Hade hittat på allt möjligt bland annat hade hon fått träffa på elefanter, då en cirkus hade varit i Nybro. Det hade hon tyckt var roligt och spännande. Åkte till moster Jenny och firade henne. Elise mumsade i sig kakor och busade runt.
 
Igår var det dags för ultraljud på hjärtat igen och innan det vägning och provtagning. Hon hade gått upp till 5240 gr (165gr+), huvudet var 37,2 och längden 58 cm. Tog även och mätte syresättningen och den låg på 96% vilket är bra, också med tanke på stt hon är förkyld. Tog även prover för och se så hon inte har någon större infektion. Men även också ett kikhostprov då det hade gått på neo nyligen i slutet när vi var där uppe på kontroll. Men dem trodde hon inte har det men dem tog ett för att vara på säkra sidan. 
 
Läkaren lyssnade på Livs lungor och så och tyckte det inte lät så farligt, så hon behövde ingen antibiotika kur än iallafall. Alla proverna såg bra ut, fast hon var förkykd så det var ingen fara. Ultraljudet visade inte så mycket skillnad utan han ville avvakta igen ett tag och se. Pratade även om att ev fixa en lungröntgen igen tills nästa gång ev ioch med att hon slutat med medicinerna nu. Likaså att han skulle lyssna på dem gen nästa gång då hon förhoppningsvis är frisk igen. 
 
Vi skulle ses igen i september när vi skulle till våran andra läkare. Han tyckte dock att Liv skulle få en extra dos av något medel till hennes lungor i och med förkylningen, som hon skulle inhalera innan vi åkte hem. Frågade även om det här med att hon blev blå och hade svårt att andas och dem trodde det berodde på att det kanske är förkylningen som spökar och att det kanske lossnar slem och så. Vi skulle göra som vi gjort innan och om det blev akut, ringa efter ambulans. Vi skulle även ge inhalatorn så fort vi märkte att hon hade svårare och andas, så det verkar innan det blir jätte svårt.
 
Igår kväll hände det igen, att  hon inte fick loss det hon hade i halsen. Denna gången blev jag faktist riktigt rädd där ett tag då hon var mycket mörkare i ansiktet och blåare om läpparna än i söndags. Men vi skyndade och ge henne medicinen och det hjälpte. Känns som vi måste ge henne medicinen vid minsta tecken på rossligt och kanske även lite förbyggande. Samtidigt som man blir rädd när det lossnar vet man även att det är bra då det är tecken på att förkylningen kanske är på väg bort.

Lite bilder...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

14/8 Liv, 6 månader

Glömde ju skriva och nämna att Liv blev hela 6 månader i tisdag. Känns så himla konstigt och säga och tänka att hon är det. Hon börjar bli stor nu, min lilla kämpe! :)

Måndag-fredag 5/8-16/8

 
Måndag
 
Idag åkte Liv och jag väg till bvc för kontroll. Liv hade gått upp 60g till 4860 g, vilket var okej. Hon var 56,5 cm lång och huvudet 36,7 cm. Jag har haft problem hela fm med och mata Liv då hon stört sig av sin mage. Detta pga att hon inte bajsat på ett tag igen. Så tur var väl det att Elise inte var hemma för jag hann typ ingenting på hela fm innan vi skulle iväg. Hoppas bara inte viktuppgången är allt som ska ut sen. Bvc sköterskan sa att jag skulle fortsätta med övningarna som innan och hoppas att det lossnar tills imon, annars skulle jag kontakta henne. Fick även mail från rektorn idag om Elise dagis att han ville att jag skulle ringa och prata med han så det ska ja göra imon. 
 
Tisdag
 
Inatt släppte bomben sen, så skönt. Får se till och köpa hem magdroppar sen för det tyckte bvc sköterskan att det kunde vara bra för henne då hennes tarmflora säkert blir rubbad av alla mediciner. Idag har vi hunnit lite mera här hemma. Har dammsugit och torkat golven och Liv har badat. Har även ringt rektorn och han godkände att Elise fick gå längre, till den 1 nov och att vi betalar därefter. Sen fick vi be om längre tid om det behövdes.
 
Onsdag
 
Inatt har Liv inte bajsat igen. Tycker så synd om henne då det inatt märktes att hon verkligen ville det men det gick inte och att det var jobbigt och gjorde ont. Ska in på en extra kontroll idag då läkaren ville det förra veckan för och kolla hur det gått med astma medicinen. Får fråga henne om hennes mage och så vad man kan göra. 
 
Nu har vi varit på sjukhuset och jag berättade läget för sköterskan. Hon tyckte att vi skulle testa och ha i rapsolja i maten (som jag redan hade börjat med lite efter natten). Sen kollade hon vikten och hon hadegått ner i vikt till 4825gr. Kollade även hennes syresättning och den var bra låg på ett medel av 96%. Hon tyckte även att det mäktes på en gång att astma medicinen hade gjort verkan. 
 
Frågade om hur det var med smakporioner och så om det gick bra och ge henne med tanke på att då kanske man kan ge henne katinplommonpure. Hon sa att de gick bra med de och även att ev testa lite gröt om hon verkar intresserad. Det Kanske gör att hon ökar i vikt bättre då hon inte vill äta så mycket. 
 
Hon sa att man även kunde ge ett medel som heter lactulos för magen och se om det hjälper. När vi var där så blev Liv hungrig så sköterskan gick och värmde mat. När hon sedan fick se hur Liv betedde sig när hon åt (att det var jobbigt och att hon hade ont när hon tog i) sa hon att vi ändå kanske skulle testa och ge henne medicinen och göra ett drenage för och se om det är hårt i magen. 
 
Hon skulle gå och prata med en läkare för och bestämma hur vi skulle göra med allt. När hon kom tillbaka berättade hon att läkaren tyckte att hon skulle ta lactulos 2,5 ml dagligen och att vi skulle byta ut fettet (calogenet) i maten mot rapsoljan då det var mycket mer energirikt och även bra för hennes mage. Sen gjorde hon drenaget på Liv och det behövdes verkligen. Stackars pluttan det var jobbigt för henne men hon fick ut allt till slut. 
 
Sköterskan sa även att det kunde bli så här när det är varmt särskilt när hon inte äter riktigt som hon ska och då inte får i sig tillräckligt med vätska, som jag trodde. Får hoppas att allt hjälper nu i fortsättningen och att hon börjar äta lite mera då hon mår bättre, så hon ökar i vikt. Ska testa ev med gröten imon med och se hur det går. 
 
Torsdag-tisdag
 
Liv har varit hård i magen varje dag sen i måndags. Har ökat hennes dos av medicinen men verkade inte och hjälpa förens igår efter jag lirkat ut lite hårdare bajs så kom det lösare + att hon bajsade igen efter några timmar. Så glad jag va när jag hörde att hon bajsade :). Får se hur de går idag. 
 
Ringde sjukhuset igår med för och kolla hur mycket jag kunde öka medicinen med i taget. Hon jag pratade med sa även att de kunde ta någa dagar innan det hade inverkan så jag fick vara beredd på att fortsätta hjälpa henne att få ut det. Jag ökade dosen igår och skulle låta det vara samma idag och sen ev öka imon igen om det va svårt och bajsa fortfarande. 
 
Har lirkat en gång idag än så länge. Idag ska vi till bvc igen med på kontroll, hoppas hon har gåt upp i vikt idag. Idag ska hon även få vaccination. Ha testat och ge henne gröt två ggr under dessa dagar. Första gången gick sådär (tror gröten va för tjock), andra gångn gick de bättre spädde ut den mera och då åt hon hela smakportionen. 
 
Sen har jag inte velat ge henne mer innan magen hennes kommit igång riktigt. Vad har hänt annars? Hade besök utav Emma i lördags förmiddag, fikade och snackade en massa. På eftermiddagen/kvällen åkte vi in till stadsfesten och Elise åkte lite karusell. Var jätte allvarlig när hon åkte, ingen min alls. Vi tror hon tyckte dem var tråkiga då hon åkte roligare karuseller när hon var på ölands djurpark. Hon ville åka en karusell som var för stora barn, som hon var alldeless för liten för. Det var synd att det inte fanns något mellanting. 
 
I söndags kom mormor, morfar och moster Jenny förbi. Elise hade frågat mycket dagen innan och på morgonen efter morfar och då ringde vi och bad dem komma hit. Elise var väl morfarsjuk :). 
 
Tisdag Kvällen
 
Besöket på bvc gick bra. Blev så glad när det visade sig att Liv gått upp 250gr till 5075gr på en vecka kan man säga. Hon var 57 cm lång och huvudet 37 cm. Hon fick vaccinet, en spruta i varje ben och det var inte så populärt men det gick an. 
 
Därefter åkte vi och handlade och då träffade jag på Jessica (en jobbarkompis) och vi hade en jätte trevlig pratstund. Vet inte hur länge vi prtade men det vr ett bra tag.  Det var jättekul att träffa någon från jobbet. Har ju tänkt att jag ska åka dit nu framåt någon dag. Får se hur det gå med Livs mage först. 
 
På tal om mage fick jag hjälpa henne i eftemiddag igen och bajsa men denna gången allt mjukt så peppar peppar nästa gång hon ska bajsa kommer hon föhoppningsvis göra det själv. Tror hon fått lite feber ikväll av sprutorna, ville inte äta nu förut utan var kinkig och svår sövd men hon somnade till sist. Nu får hon sova till hon vaknar om det inte går för många timmar, så får hon äta då. Jaha får se om jag ska åka till stan imon måste in och köp lite presenter då några födelsedagar börjar närma sig.
 
Onsdag-fredag
 
Jaha tog mig in till stan i onsdags och köpte lite presenter. Sköterskan från neo ringde och kollade med mig under dagen att allt var bra och så, då vi bestämt detta ifall vi skulle boka en extra tid för magen och allt. Men vi tyckte det inte behövdes då hon gått upp bra i vikt och att bajset blvit bättre. Hon sa att ja skulle avvakta under dagen och se att hon fick ut bajset själv. Det fick  hon med sen, så himla skönt!
 
På torsdagen åkte vi iväg igen då jag inte hann med allt dagen innan. Idag bajsade hon igen som hon skulle. Att man kan bli så glad när hon gör det själv. Nu till nästa bekymmer sen hon fick vaccinet har hon inte velat äta så mycket som innan, hoppas bara det är något tillfället och att hon börjar äta bättre igen snart. Man är ju så orolig varje dag som går, då hon inte äter bra, att hon inte går upp som hon ska. Men vi får väl se nu på måndag?! 
 
Igår bestämde vi att Elise skulle till faster Carina idag och sov där tills söndag. Hon och Rikard saknar henne och det kan man förstå efter hon var där i ca 2 månader, när vi var i Linköping. Annars är det nog dags för ett bad för pluttan idag, får bli ikväll kanske. 

29/7-4/8 måndag-söndag

 
I måndags var vi på sjukhuset igen med Liv. Hennes vikt var 4725g och längden fortfarande 56 cm, huvudet fick vi aldrig reda på. Läkaren kom och gjorde en sista undersökning på Liv. Han tyckte Liv såg fin ut, annars så tyckte han att hon lät lite hes. Han skulle ordinera en slags astma medicin som hon skulle få morgon och kväll mot detta. Sen blev hon utskriven från sjukhuset helt idag. : ) Bad om hennes journal och den skulle dem fixa så jag fick den hemskickad. Är ju säkert en del papper om man säger så....
 
I tisdags hände inget särskilt, onsdagen var vi på stan en runda och handlade lite. Torsdagen hade vi hembesök av bhv första gången.  Hon tyckte Liv såg jättefin ut. Frågade lite om maten igen då vi tycker hon inte ökat något av hennes intag. Hon sa att om det inte hr blivit någon bra ökning i vikt sätter dem till mer näring i maten. Och om vi kände att hon fortfarande inte ville äta mycket över helgen var det bara att kontakta neo så fixade dem det direkt.
 
Frågade även om nattmatningen hur länge hon få sova och så. Det gick bra att hon hoppade över ett mål om hon tog igen de sen och kom över 500 ml som innan. Tog ny vikt och hon hade gått upp 75 g till 4800g och det tyckte sköterskan va helt okej. Vi får hoppas att det fortsätter så och att hon ökat igen på måndag när jag ska dit. 
 
Fredagen hände inte heller så mycket och igår var vi på skälby en runda och hade roligt. Idag har vi tagit det mest lugnt och busat lite. Dan kom förbi på fika ett tag på dagen. Imon är det dagis för Elise igen och chrille börja jobba. Får hoppas rektorn går med på att Elise går fulltid fortfarande annars skulle vi få intyg på det av bhv. Skönt det då det fortfarande är lite krångligt och ha båda hemma själv då Liv ha en massa mediciner och det fortfarande är krångligt och mata henne. Nu får vi hoppas på bra viktresultat imon.

RSS 2.0