Torsdag-lördag 26/6-28/6

Idag åkte jag och flickorna iväg till öppna förskolan. Dem lekte, sjöng och Elise pysslade lite och gjorde en jordgubbe. Både Elise och Liv hade jätteroligt som vanligt :). Blev lite pysslande hemma med sen då det vart dåligt väder. Liv har varit en riktig klätterfia idag :). 

Träffade Frida och hennes två tvilling pojkar idag igen. Vi har pratat några ggr nu och jag känner att vi verkligen att vi "klickar" som vänner :). Bjöd in henne till vår prematurgrupp då hennes pojkar är födda i vecka 25 och hon tackade ja, roligt :). Får se om vi åker till öf imon igen om vi inte ev ska åka till algutsrum marknad?! 

Idag har Liv ätit bra och det har börjat funka okej med bitar fast av mindre variant men att jag inte behöver spä ut det med mer flytande som innan. Hoppas hennes hörntänder kommer snart och att hon börjar tugga. 

Ikväll fick Elise blöja igen inför natten. Har varit några jobbiga nätter nu så vi tänkte vi backar ett steg ett tag och se hur det går och tar bort dem lite längre fram igen. 

Fredag

Idag åkte vi iväg till öf igen. Efterlyste någon som ville hänga med till marknaden men fick inget gensvar på morgonen. Vi sjöng och pysslade och hade roligt:). 

Efteråt handlade vi lite och då upptäckte jag att vi fått svar från farmor Mia och att hon och faster Helene, faster Carina och Elvira jättehärna följde med på marknad. Så det blev hem och käka lite och sen iväg igen. 

När jag kom till marknaden var det riktgt dåligt regnoväder men under tiden vi väntade i bilen på att dem andra skulle komma, försvann det dåliga vädret :). Det var trevligt och gå på marknaden dock hittade jag inget särskilt. Träffade iallafall lite folk jag känner :). 

Elise åkte karusell med faster Heléne och hoppade i hoppborg. Det tyckte hon var roligt :). Innan vi åkte hem fick flickorna var sin ballong. Liv en liten variant och Elise en stor :). Dem blev superglada över dem. Sen blev det hem och lugnt resten av kvällen. 

Lördag 

Idag var det dåligt väder så flickorna och jag bestämde oss för att åka till Emma och hennes pojkar Eddie och Wilton. Detta då Chrille skulle fixa med båten. 

Barnen lekte och vi fikade och snackade en massa :). Det var trevligt som vanligt :). Och absolut mycket roligare än att vara hemma och försöka aktivera två rastlösa barn vid dåligt väder, vilket inte alltid är det lättaste och göra själv. Vi åkte hem på efm och barnen fick sig ett bad sen tig vi det lugnt resten av dagen. 





Måndag-onsdag 23/6-25/6

Idag var det annorlunda på dagis då dem hade slagit ihop alla avdelningar nu över sommaren. Först var Elise lite avvaktande men det löste sig snabbt alltid kul med större barn och kunna studera dem i allt de gör :).  

Liv och jag har handlat och varit hos tandläkaren. Hon bekräftade som vi misstänkte att kindtänderna är på g. Har pluggat och lekt lite med Liv här hemma. Blev bad ikväll för båda som Liv älskar :). 

Idag ställde sig Liv upp helt själv från huk. Lite svajigt var det men hon gjorde det. Får se när hon försöker sig på det nästa gång och hur det går då. 

Tisdag 

Iidag gick det bättre och lämna Elise på dagis för idag var Alma där :). Hon ville inte åka hem idag när jag hämtade henne :). Själv har jag pluggat lite och Liv har lekt rövare på Elise rum. Hennes förkylning verkar vara helt borta nu, skönt :). 

I eftermiddag när jag stod och lagade mat började Liv att ta flera steg på  en gång när hon lekte med Elise. Jag lockade henne med något roligt och då tog hon flera steg igen :). När Chrille kom hem visade jag vad hon hade lärt sig. 

Han tyckte vi skulle filma det så jag lockade och han filmade och då gick hon ännu längre än innan :). Snart går hon säkert helt och hållet själv, vi får se men känns inte som om det kommer dröja länge.  

Onsdag

Idag begav Liv och jag, oss till stan för och träffa Emma :). Vi shoppade, fikade och snackade skit :). Dock blev det bara ett par byxor till mig medan Emma köpte lite mer saker. Elise hade haft det toppen på dagis, särskilt när hon fick gå lite längre idag :). 

Torsdag-söndag 19/6-22/6

Idag har jag tagit det lugnt och lekt med Liv mest. Har tvättat och städar lite i köket. Vädret har varit någorlunda bra vilket var skönt för Elise och barnen på dagis då dem skulle dansa kring midsommarstången idag. Elise tyckte det var jätteroligt och gott med glass och jordgubbarna efteråt. 

Lugn efm och kväll. Har experimenterat lite idag med Livs mat och testat att ge henne mannagrynsgröt och även mosad vanlig mat. Det gick sådär nedböjde och får testa fler ggr. 

Fredag midsommarafton

Idag tog vi det lugnt på fm och klippte lite gräs. Sen gick vi ner till kolbodabaden på efm då dem skulle ha dans kring midsommarstången och lite annat där. 

Vi träffade på Alma och hennes föräldrar där så Elise och hon lekte under hela tiden vi var där. Vi köpte lite glass, dansade och red häst. Det var första gången hon gjorde det. Hon tyckte det var jätte roligt och ville rida igen med en gång när hon klev av. Men det får bli en annan gång. 

Nästa midsommar får vi planera och ta med oss mat och äta där kanske. Var jättetrevligt och roligt för barnen och tiden gick. Därför tänkte vi att vi ska det nästa gång. 

Liv var väldigt svårsövd och somnade inte förän strax innan vi hem. Sen tog vi det lugnt efm och kvällen. Liv fick smaka mannagrynsgröt idag med och idag gick det utan problem.  


Lördag 

Idag åkte vi till farmor Mia och Dan. Faster Heléne, faster Carina, Rikard och Elvira var där också. Vi umgicks, pratade, spelade lite spel och blev bjudna på mycket- och god mat. Var tänkt att vi skulle lekt en massa lekar med, men tyvärr tillät inte vädret det. 

Elise och Liv var vakna länge på kvällen. Somnade till slut när vi la oss med dem i sängen. Vi ska ju sova över här inatt. 

Söndag 

Idag vaknade Elise tidigt och gick upp till farmor på morgonen. Vi och Liv gick upp strax därefter och sen åt vi lite frukost. Idag gjorde vi inte så mycket. 

Farmor tog fram såpbubblor och blåste en massa. Det var roligt tyckte både Elise och Liv :). Vi lite fika och tidig middag innan vi åkte hem. Supergott alltihopa, som vanligt :)!

På kvällen sen fick både jag och Chrille vars sin förfrågan om att få bli gudfar och gudmor till Elvira. Vi tackade Ja! Så klart vi vill det till lilla gullpluttan :)! 




Måndag-onsdag 16/6-18/6

Idag åkte jag och Liv iväg och badade efter ha lämnat Elise på dagis. Vi åkte till Nybro för och bada i varmvatten bassängen på linneahemmet med dem från prematur gruppen. Det var härligt och trevligt att träffas. Tyvärr kunde inte Liza och Hugo komma, dem var sjuka. Men Maria och Lucas, Therese och Oliver och jag och Liv hade det mysigt ändå. 

Efteråt tog vi en fika och barnen åt lite på matstället där. Vi bestämde att vi ev skulle ses hemma hos oss i sommar och grilla lite allihopa. Vi får se eller ute någon annan stans. 

Sen vart det hem för och äta lite. Gjorde klart den sista uppgiften i affärsjuridiken idag. Ska bli kul och se resultatet sen. Är bara betygsamtalet kvar därefter. Annars har det varit regnigt och tråkigt väder idag. 

Elise får börja köra med blöjor inatt igen och köra på med det om nätterna ett tag framöver då det har varit en del olyckor nu. Får se om det hjälper och gå tillbaka lite och sen testa igen. Livs förkylning har äntligen börjat försvinna förhoppningsvis, peppar peppar.

Tisdag

Idag har jag börjat plugga praktisk marknadsföring. Liv har varit väldigt gnällig idag, vet inte riktigt varför? Kanske växer för hon verkar vara extra hungrig? 

Idag fick Elise med sig en solros hem som hon planterat på dagis. Så den ska vi plantera om och hoppas att den växer sig stor här hemma :).

Onsdag

Idag har jag pluggat lite och rensat lite gräs i häcken. Idag har lLiv varit på bättre humör, skönt :). 

Idag har det varit fint väder och Elise hade plockat massa blommor på dagis. Dessa ska dem ha imon när dem ska smycka midsommarstången på dagis. Det ser Elise fram emot och att få dansa runt den och därefter få glass och jordgubbar :). Hoppas bara att det blir bra väder. 

Tror att Liv snart kommer att släppa taget och gå. Känner det på mig då hon försöker och övar hela tiden :). 


Fredag-söndag 13/6-15/6

Idag gick jag en runda med barnen på fm till lekplatsen. Var blåsigt och kallt ute men vi trotsade det och tog lite mellanmål i gräset. Efter mellisen gick vi och tittade på hästarna och Elise fick klappa en som gick nära, det var roligt tyckte hon. 

Sen gick vi hem och var ute ett tag till hemma. Sen gick vi in, vädret började se dåligt ut. Vi pysslade lite inne och strax därefter började det regna och åska. 

Liv är fortfarande lite hostig idag så det är säkert en ny förkylning och hon hade lite feber i morse. Annars har det varit bättre under dagen. 

Lördag

Stort grattis till vår kämpe Liv idag på hennes korrigerade 1 års dag eller 16 månaders dag! :) 

Idag åkte vi iväg allihopa för att köpa blommor att plantera ute och göra lite snyggt. Jag gick en runda med barnen medan Chrille planterade. Sen klippte han gräset och jag lekte lite med barnen. 

Livs förkylning är bättre idag men hon har varit väldigt gnällig. Chrille kollade om det var några tänder på gång och kände att det var svullet där en kindtand ska komma upp. Så det är kanske därför hon haft feber och så med, vi får se.

Söndag

Idag åkte Chrille iväg och hämtade två buskar vi skulle ha på framsidan vid vår ingång. Gick en runda med barnen, under tiden han planterade dem. Resultatet blev skitsnyggt! :) 

Sen innan middagen fixade vi med poolen vi köpt till oss och Elise. Elise och Chrille invigde den sen medan jag och Liv fixade maten. På efm kom mormor, morfar och moster Jenny på besök och fikade och lekte lite. Sen somnade dem snabbt och gott på kvällen.



 

Tisdag-torsdag 10/6-12/6

Idag åkte Liv och jag iväg till stan efter att ha lämnat Elise på dagis. Jag sålde min bärsele och en skål till två olika personer. Nu är det bara resten man vill bli av med också. 

Letade efter skor till Liv men jättesvårt och hitta då dem flesta skobutiker i stan har slutat med barnskor. Deichmann i baronen hade barnskor men inte i Livs storlek tyvärr så det blir att fortsätta och leta. 

Därefter besökte vi Chrille på hans jobb han är på i stan just nu för Liv skulle äta lite så vi lånade micron där. Sen var det dags för möte på komvux och fixa en kurs för mig och det blir praktisk marknadsföring. Ska bli kul och läsa denna då jag vill läsa en annan kurs här efter men då måste jag ha läst denna innan. 

Innan vi åkte hemåt för att hämta Elise gick jag förbi espresso house och köpte mig en jordgubbs frapino. Riktigt god var den :). Den måste jag köpa någon mer gång. Efter vi hämtat Elise och åkt hem var vi ute i fina vädret och lekte. Sen vart det middag och därefter tog vi det lugnt. 

Onsdag

Idag kom morfar Rolf på besök och var barnvakt åt Liv medan Elise var på dagis då jag skulle göra ett prov på 4h om affärsjuridiken. Fick springa emellan och hjälpa till med maten annars gick det bra för morfar och Liv. 

Det var precis att jag hann lämna in provet med alla frågorna klara inom tiden. Var bara några min kvar när jag gjorde det. 

Tyvärr  har Liv inte sovit så mycket men det får hon väl ta igen inatt och imon. Både hon och Elise har varit hostiga ikväll och Liv har spytt lite. Dem håller väl på och bli förkylda igen, tråkigt nog :( när Liv nästan var frisk. Får se hur det går inatt?!

Torsdag 

Idag åkte Liv och jag och handlade vid maxi. Först fick det bli ett litet yoghurt mål för Liv. Sen blev det lite handling på systemet, ÖB och på skokällaren. Där hittade äntligen jag ett par sandaler i Livs storlek som hon kan ha i sommar. 

Sen handlade vi mat och åkte en runda till Apoteket med. När vi kom hem ville Liv inte äta, spydde lite och var väldigt gnällig och trött. Började misstänka att hon hade feber men hon somnade och jag fick väcka henne innan vi hämtade Elise. 

Elise åt mellan mål när vi kom och skulle hämta henne så Liv fick leka lite och verkade piggare igen. Tänkte att nej hon har kanske inte feber. Men sen när vi kom hem var hon lika klängig och ledsen igen så jag tog tempen och jag hade rätt. 

Hon hade 39 graders feber så hon fick en supp mot den och fick henne att sova lite mera. Efter lite mera sömn och lite verkan av tabletten så ville hon äta lite gröt och somnade skönt därefter igen. 

Idag har Elise varit på svanen som hon ska börja på efter hösten. Barnen som går där var på utflykt idag så Elise och hennes kompisar fick känna in sig lite i lokalerna. Hon tyckte det var roligt och spännande :). Har varit jobbigt för Liv inatt med, med hosta och så men hoppas på att det blir bättre inatt. 



Lördag-måndag 7/6-9/6

Idag var det dags att börja gå igenom Rogers saker. Vi träffades allihopa här hemma innan vi åkte iväg, Farmor Mia, Dan, faster Heléne, faster Carina, Rikard och kusin Elvira. Elise hade haft det bra hos farmor och allt hade funkat galant :). 

Liv gick runt och höll i mina händer. Fram och tillbaka, ut och in, upp och ned :). Gick en runda med henne i vagnen och då somnade hon ganska snabbt. 

Framåt kvällen sen åkte vi hem och grillade allihopa hemma hos oss. Sen var det dags för flickorna att gå och lägga sig och dem andra åkte hem. Vi ska ju dit och fortsätta imon igen.  Elise haft bra hos farmor 

Söndag

Idag åkte vi iväg och handlade på morgonen innan vi åkte iväg till Rogers hus och fortsatte där vi slutade igår. Liv somnade i bilen på vägen dit så där fick hon sova till hon vaknade en stund senare. 

Hon sov inte alls länge vilket resulterade i att hon blev övertrött senare och somnade som en stock efter en runda med vagnen. Runt eftermiddagen åkte vi hem till oss och jag fixade middag åt allihopa. Vi drack till kaffe efter innan gänget åkte hem. 

Flickorna var övertrötta och därav väldigt svårsövda men dem somnade till slut. Imon är det dags för infomötet för Livs dagisstart så då ska farmor Mia och faster Heléne vara barnvakter.

Måndag
 
Idag har Liv och jag tagit det lugnt hemma och lekt lite. Sen på eftermiddagen hämtade vi Elise och lekte lite ute innan det var dags för middag. 

Strax efter middagen kom farmor Mia och Helene. Därefter åkte vi iväg på dagismötet. Dem skulle bada flickorna medan vi var iväg. Mötet gick bra och det kommer bara vara 6 barn i Livs dagis grupp. 3 som börjar samtidigt som Liv och 3 senare. 

Skönt för då kan dem koncentrera lite extra på Liv ifall det behövs och det blir lite lugnare för henne. Vilket är bra då hon måste lära sig att varva ner. Det blev ett längre möte än vad vi räknat med från början då vi tog det mer ingående mötet om Liv samtidigt. 

Det kändes bra när vi pratade med fröknarna om hennes behov och problem och så. Nu är jag inte lika nervös inför dagisstarten som jag var innan utan det kommer säkert att gå jättebra :). Hemma hade det gått bra och båda flickorna hade somnat när vi kom hem :). 




Onsdag-fredag 4/6-6/6

Idag var det dags för bvc besök. Livs längd var den samma och huvudet också. Vikten hade ökar till 8280 gr, ca 250 gr +. Bvc sköterskan tyckte det hade hänt mycket med Liv sen hon såg henne sist. Men hon går inte än som hon trodde att hon skulle göra nu. 

Ska dit igen i juli för hon hade semester därefter. På Bvc lekte och skojade Liv som vanligt och hade roligt :). Fick hem papper idag om infomöte inför Livs dagisstart. Ska dit på måndag. 

Ska be om ett extra möte och gå igenom Livs behov och sådant. Idag gick Liv 4-5 steg helt själv helt plötsligt på efm :). 

Torsdag

Idag var det begravning för farfar Roger. Det var en väldigt fin begravning. Britt-Marie sjöng som hon även gjorde på Livs dop. Jättefint som alltid! 

Många tårar fälldes av oss alla. Så fina texter och minnerna som man kom och tänka på. Flickorna var så fina, alla tre i liknande klänningar :). Efter begravning åt vi lite fika här hemma. 

Sen när farmor Mia och alla skulle åka hem blev Elise ledsen och ville att dem skulle stanna. Vilket slutade med att hon följde med farmor hem. Så det vart lite snabb packning här innan dem åkte hem. Hon får stanna där till lördag då dem ska hit igen. Därefter blev det en lugn efm och kväll. Vila i frid Roger. 


Fredag

Idag har vi tagit det lugnt. Har dammsugit och rensat lite gräs i häcken. Liv fick äntligen gunga lite i Elise gamla gunga, det tyckte hon var roligt :). Har ju inte fått sätta dit den för Elise för då måste man ju ta hennes gunga så därför passade vi på nu när Elise inte var hemma. 

Chrille har fixat lite med båten och satt dit HSBs nya dekaler. Dem blev supersnygga på :). Liv och jag gick en runda med vagnen och hon har ökat sitt antal steg lite grann idag. 

På eftermiddagen åkte vi hem till farmor Mia och Dan då dem bjöd hem oss på rabarberpaj. När vi kom dit och Elise fick se oss sa hon med en gång nej jag vill inte åka hem. Sen ändrades ju detta till tvärtom när vi skulle hem men det gick och övertala henne att stanna kvar till imon. 



Söndag-tisdag 1/6-3/6

Idag har vi diskuterat om och ändra lite med Livs mat och testa hur det går. På morgonarna äter hon ju gröt men inte alls mycket. Därför funderar vi på att ta bort yoghurten hon äter därefter som mellanmål och se om det resulterar i att hon blir mer hungrig innan. 

Idag har Liv sovit länge efter lunchen, lite mer än 2 h :). Hon har även gått mycket idag genom att hålla i hennes händer. Annars har vi varit ute hela dagen i det fina vädret. 

Gick en runda med flickorna. Elise ville titta på fotboll men när vi gick dit så tittade hon aldrig utan började tjata om mat och dricka istället. Slutade med att vi gick hem igen med en gång för att äta då jag inte hade några pengar med mig. 

Chrille har lagt klart stenen runt huset idag, äntligen :).  Blev bad och dusch för alla i efm, var ju skitigt i gräset efter all blåst för några dagar sen. Idag har matändringen än så länge funkat bra för Liv får se hur det går inatt och imon. 

Måndag

Idag har det varit fint väder men kallt, har blåst en del. Idag gjorde jag klart den tredje uppgiften i min kurs. Ska kolla igenom den imon igen innan jag skickar in den. 

Annars har jag lekt lite med Liv och sen har det inte hänt så mycket mer idag. Liv har blivit lite hostig. Vet inte om det är det sista av hennes förkylning som ska hostas bort. 

Matändringen har det väl gått sådär med men vi försöker tills imon morgon och om det inte blir så lyckat blir det yoghurt imon igen. Imon är det dags för tandläkaren för Liv, ska väl kolla hur många tänder hon fått. 

Tisdag

Idag har jag tagit det lugnt. Lämnade in uppgiften och lekt med Liv. Hon sov en längre stund idag med. Jag varit och handlat och därefter var vi hos tandläkaren. 

Men Liv skulle inte dit idag. Jag hade missuppfattat dagen hon skulle dit, inte den 3/6 utan 23/6 var det. Hörde fel på telefonen när jag bokade om tiden. 

Fick äntligen en remiss från öron idag för att kolla Livs öron men det var inte förän i juli. Men imon är det iallafall Bvc dags. Matändringen har väl inte varit lyckad än enligt mig så funderar på och byta tillbaka till det vanliga imon igen. 




RSS 2.0