Kommit efter mitt skrivande....

Har visst kommit efter lite i min veckouppdatering. Så hur gick då kalaset för Elise?

Jo då det gick toppen. Alla var nöjda och glada och dem blev om jag inte minns fel, ca 22-23 st. Dem var i gympasalen och hade hinderbana med djungelmusik och lite lekar på det. Sen vart det hamburgare och glass och sist innan alla gick hem delades dem upp på två, en grupp med Elise och en med Saga och så fick grupperna slå på vars sin pinata tills dem gick sönder så dem fick en massa godis. 

Tyvärr missade jag att ta några bilder då tiden gick fort och jag glömde helt enkelt bort det. Men men det är sådant som händer. Men tog en bild på Elise dress dagen innan och en på Livs. 
(null)

(null)

Veckan därpå var som vanligt igen en massa plugg mitt i veckan. Sen fyllde ju Elise hela 7år den 14 mars på onsdagen😍🎉  Hon har blivit så stor och förstående. Man kan ha många roliga diskussioner med henne numera. 

Torsdagen blev det en tripp till sjukhuset med Liv då hon skulle till en fysioterapeut för att kolla hennes gång och rörlighet. Det han kunde säga var att hon behöver inga fotinlägg i nuläget vad han kunde se. Sen tyckte han att vi skulle öva på att gå balansgång och att hoppa jämfota i och med att hon inte kan detta.

Jag poängterade också att hon sitter i ibland och frågade om hon fick det eller inte då jag hört att det inte är så jättebra att göra detta. Doktorn sa att i och med att hon är så överrörlig som hon är då han även tittade på om hon var det så får/ska hon helst inte göra detta för det belastar hennes höfter ännu mera och rörligheten gör att då kan det hända att det blir en förskjutning vilket inte är bra. 

Sen kom helgen som var nu och lördagen spenderades med att först åka på ridningen. Sen hem äta lite lätt och in till stan då vi hade beställt tid för håltagning i öronen för Elise. Därefter hade hon också bestämt att hon ville äta på pinchos gör första gången då hon aldrig gjort det innan. Sen var det ju en anledning till och det var att hon hade fått höra att dem kom in och sjöng gör en när man fyllt/fyller år vilket hon ville vara med om såklart. 😄
(null)

(null)

Tyvärr fick dem problem med ljudet vilket resulterade att ingen födelsedagslåt spelades upp utan det kom ut två killar och sjöng lite blygt och svagt ☹️ Men men vi får åka dit igen nästa gång Elise fyller år eller någon av oss andra. Därefter åkte vi en runda för att titta på säng på Ikea till Elise då vi pratat ett tag om att hon ska byta till en större. 

Söndag var det tänkt att jag skulle städa men vi fortsatte att kolla och mäta och se hur vi skulle möblera i Elise rum om vi nu skulle byta säng. Sen började jag att rensa ut då vi tänkte att vi åker och köper en säng. Bestämde också att vi skulle byta hennes hylla mot en byrå då hyllan inte skulle få plats längre. Vi åt lite lunch och sen stack Chrille och Elise iväg för att köpa sakerna. Jo det blev förresten ett litet nattduksbord med. Jag och Liv fortsatte och rensa i Elise rum så länge medan dem var borta. Sen blev det möbelmontering, middag och lite dammsugning hann vi med iallafall. 
(null)

Denna vecka än var det Lia måndag men inte tisdag då Liv skulle iväg till ögonläkaren den dagen. Hade tagit ledigt hela dagen då jag trodde det skulle ta tid där men det gick galant och fortare än vad jag tänkt mig. Liv skötte sig jättefint och förstod allt hon skulle göra och var relativt medgörlig. Resultatet var också bra dem kunde inte hitta något fel på hennes syn i dagsläget men hon ska på återkontroll igen om ca 1,5 år för att kolla som en vanlig kontroll typ. Sen ska dem även följa upp hennes visuella seende om ca 1 år men dem tror inte det är någon stor fara med det heller i och med att hon kan se vissa saker som ska vara svåra annars. Sen blev det lite rensning här hemma och städning av toaletter. Ska ju vara med på baklucke loppisen i Nybro i maj tänkte jag så man blir av med lite här hemma. 

Onsdag var det skola och tagning av hepatit spruta igen för barnen inför resan i höst. Sen rockade vi sockorna så klart 😍 Torsdag skola igen. Igår pluggade jag hemma och fixade lite.  
(null)

Idag blev det ridning och lite påsk pyssel och sen var vi ute lite grann med. Fixade fint påskris. På ridning klappade Liv en kelsugen katt😊 Imon ska Liv på sitt andra kalas för Alfred i gympasalen. Det blir säkert roligt 😊. 
(null)

(null)

(null)

Kramar till er alla



Hej allihopa!

Nytt inlägg efter allt stohej fast nu är det snart dags för nästa stohej. Släktkalaset på söndagen förr förra veckan gick jättebra och blev jätte lyckat. Alla var nöjda och glada 😊

Veckan därefter gick fort som vanligt sen blev det ju en massa snö med. Onsdagen som jag hade tagit ledig från skolan då Liv skulle till doktorn blev inställd så det gjorde detsamma att jag var ledig då gick jag inte miste om något. Innan vi åkte till doktorn var vi och fixade utklädningskläder till Elise kommande barnkalas. Hos doktorn gick det super skulle bara kolla läget med Liv och så sen fixade han ett läkarintyg åt oss med. 

Torsdagens och fredagens lektioner därefter blev också inställda pga vädret så provet vi skulle ha på fredagen blir denna torsdagen istället. Annars så hade vi hemstudier. Skönt😝 i det jobbiga väder som var. 

Lördagen var barnen hos farmor Mia och farbror Dan över dagen då vi skulle vara lite barnfria och gå på spa. Det var skönt och härligt 😊 vi skulle egentligen ha gått dit i höstas men det blev tyvärr dubbelbokat så då fick vi skjuta på det längre fram. Därefter åt vi lite gott och tittade på lite kalas saker till nästkommande helg.  

Därefter åkte vi för att hämta barnen varpå Elise trots hon sagt innan att hon inte ville sova hos farmor ville göra detta nu så det fick hon. Liv ville däremot åka hem och bra var det då vi inte hade medicin med oss till henne.  Medan vi hade varit borta hade dem haft en härlig pulkadag med faster Heléne och faster Carina och hennes familj. Varpå dem hade åkt en massa pulka med kusinerna 😆 

Igår var det dags för Livs första barnkalas hemma hos någon annan. Jag följde med henne dit och hon tyckte nog det var roligt även fast hon inte riktigt är med hennes kompisar samtidigt som hon ändå är det. Hon tyckte säkert det var spännande att få vara hemma hos någon annan 😊

Medan vi var på kalas åkte Chrille för hämta Elise. Det hade gått bra hos farmor och dem hade pysslat hela dagen 😊

Så har en ny vecka börjat idag igen som består av Lia nu i två dagar, skoldag med anatomi onsdag och andra lektioner torsdag och fredag. Sen blir det förberedelser inför kalaset i sporthallen tillsammans med Saga då dem tillsammans ska ha ett djungeltema kalas där på söndag. Dem har bjudit allihopa i klassen så vi får se hur många av dem som kan komma. 😝

Kram på er  (null)



RSS 2.0