Måndag 28/10

 
Idag har Elise varit blöjfri och der har gått galant :).  Liv har ätit bättre inatt och idag har hon verkat piggare. Ätit någorlunda bra under dagen. Får hoppas maten och den nya oljemängden gjort någon nytta på viktuppgången. Vi får väl se imon. 
 
Bajsade nu ikväll iallafall och nu såg det bättre ut än i lördags och att hon gjorde det helt själv med. Oj vad det blåser ikväll pga stormen. Hörde ett knakande träd här ute för ett tag sen. Man blir ju lite orolig att det ska trilla något mot huset. 
 
Blinkade en del här förut med, men än har inte strömmen gått. Har förberett med varmvatten på termos ifall det skulle hända, till Livs ersättning. Hoppas det börjar bli lindrigare snart. Så får man se förödelsen imon.

Måndag 28/10

 
Idag har Elise varit blöjfri och der har gått galant :).  Liv har ätit bättre inatt och idag har hon verkat piggare. Ätit någorlunda bra under dagen. Får hoppas maten och den nya oljemängden gjort någon nytta på viktuppgången. Vi får väl se imon. 
 
Bajsade nu ikväll iallafall och nu såg det bättre ut än i lördags och att hon gjorde det helt själv med. Oj vad det blåser ikväll pga stormen. Hörde ett knakande träd här ute för ett tag sen. Man blir ju lite orolig att det ska trilla något mot huset. 
 
Blinkade en del här förut med, men än har inte strömmen gått. Har förberett med varmvatten på termos ifall det skulle hända, till Livs ersättning. Hoppas det börjar bli lindrigare snart. Så får man se förödelsen imon.

Tisdag-söndag 22/10-27/10

 
Tisdag-söndag
 
Idag var vi på sjukhusbesök igen. Det var dags för vanlig kntroll och ultraljyd på hjärtat. Kontrollen gick bra, hade gått upp till 5705 gr, var 63cm lång och huvudet 39 cm. 35 gr plus i vikt vilket kanske är lite, lite. Men vi får tänka på att hon precis hade bajsat innan och inte ätit något därefter, så hennes mage var helt tom. Får se hur det är med vikten näst gång, förhoppningsvis bättre. 
 
Hennes syresättning var bra den med. Skulle öka oljan i maten lite, med och se om det hjälper till med viktökningen. Sen som både hon och läkaren sa är hon väldigt aktiv så då är det inte konstigt att hon inte går upp så mycket då hon gör av med mycket energi. 
 
Hjärtkontrollen gick bra den med. Det enda han kunde påpeka var att ena hjärtsidan som egentligen ska vara mindre än de andra, fortfarande var större än den andra. Därav är det viktigt med operationen då dem hoppas det ska göra den sidan mindre, alltså minska trycket på den sidan. 
 
Han ville fortsätta att ha lite koll innan operationen blir av så de inte blir större. Därav skukle vi ses igen om några veckor. Han tyckte även att vi skulle komma på ytterligare en kontroll hos sköterskan näst nästa vecka för och kolla hur de går med vikten och så. Fick även ett extra läkarintyg av honom att skicka till försäkringskassan och hoppas att det hjälper oss att få vårdbidrag. 
 
Frågade sköterskan om de var okej att testa matburk till Liv i och med hur de gick med vällingen. Hon sa att det var okej och om hon skulle bli hård i magen igen skulle vi fortsätta i några dagar till och se om det stabiliserade sig. Hon trodde det hade blivit bra med vällingen ev om vi hade väntat några dagar till. 
 
Ska testa imon med lite mat, nu när hon är frisk från förkylningen och så. På eftermiddagen pratade jag med Elise lite om hon skulle testa och vara utan blöja på dagis imon, då några av hennes nära kompisar är blöjfria. Jag försökte prata om att dem var det och att hon var ju också en stor flicka nu som dem och hon gick med på det. Men vi får väl se först imon hur det går, om hon går med på det. 
 
Onsdag
 
Idag var chrille hemma då vi skulle till psykologen på morgonen. Jag klädde på Elise på morgonen och tänka sig va, hon gick faktist med på att ha trosor på sig till dagis. Blev nästan chockad av att det funkade med vårt samtal igår. 
 
Det gick bra hos psykologen, va skönt och få prata av sig lite. I och med att det var enligt uppföljningen att man skulle detta följde Chrille med. Får se sen när jag känner för det igen, då skulle jag höra av mig. Chrille kände att han inte behöver det mera iallafall. Men då jag än så länge är ganska låst här hemma kan det vara skönt och komma bort ch prata med någon då jag känner att jag behöver det. 
 
Idag testade jag och mata liv med burkmat. Det gick väl sådär, testade med kalops men det verkade hon inte tycka om då hon klöckte upp det efter ett tag. Eller så var det för det inte var någon pure i maten då hon får de i gröten;). Får testa med någon annan mat imon och kanske kör lite pure på skeden med. Vet att vi körde det tricket på Elise när hon var liten och vägrade äta maten. 
 
På eftermiddagen kom farmor hit och skulle hjälpa Chrille med flickorna då jag skulle iväg på fackmöte med jobbet. Var skönt och komma iväg lite och träffa lite andra människor. Kul och få lite uppdatering med vad som hänt på jobbet och så. 
 
När jag hämtade Elise på dagis på eftermiddagen var hon fortfarande blöjfri och de hade gått jättebra, hade bara hänt en olycka på morgonen precis efter hon kommit nästan. Ska tänka på de imon och be henne gå på pottan innan vi åker om hon går med på att vara blöjfri imon med. 
 
Torsdag
 
Elise gick med på att vara blöjfri idag med :) och idag gick hon på pottan innan vi åkte. Hon klarade dagen bra idag med, bara en olycka igen. Det tycker jag är jättebra jobbat då det lätt hade kunnat vara flera olyckor. 
 
Idag testade Liv och jag med mat igen och idag blev de spagetti och köttefärssås. Det gick jättebra med pure tricket och hon å hel en tredjedel matburk ungefär:). 
 
Idag tog jag mig tid och gick ut en runda med Liv. Den första på ganska länge då jag innan inte haft en hel timme över. Det var riktigt skönt och gå min gamla vanliga runda. Hoppas morfar och jag kan komma iväg en runda imon med. Tyvärr har ju Liv börjat bli lite snorig nu igen stackarn hoppas förkylningen håller sig på det stadiet och inte blir mer än så. 
 
Fredag
 
Idag kom morfar på besök, då jag bett om lite avlastning här hemma idag, med Elise och så. Vi kom iväg på en promenad efter Liv ätit hennes frukostgröt. Gick iväg till kolbodabaden så Elise fick leka lite vid lekplatserna där. Det tyckte hon var jätteroligt. 
 
Vågade till och med åka den stora rutschekanan där som  jag inte trodde att hon vågade. Skulle inte förvåna mig om morfar har ont imon så som han klättrade och försökte hjälpa Elise. Elise körde blöjfritt här hemma idag och inte någon olycka alls. Räddade en att hända precis på sekunden. Vår lilla tjej börjar bli stor! :). 
 
Liv åt spagetti och köttfärssåsen idag med och det gick bra idag med så roligt :). Tyvärr hann jag inte göra så mycket saker jag ville idag då jag fick jobbig huvudvärk på eftermiddgen så jag mådde illa. Morfar tog hand om Elise medans jag försökte passa på och vila och sova bort det medan Liv sov men det hjälpte inte. 
 
Fick kämpa emot illamåendet då jag var tvungen och mata Liv efter ett tag och hoppades att Chrille skulle komma hem strax. När chrille kom hem tog han över och jag la mg och vilade ett tag igen. 
 
Huvudvärken gick över sen på kvällen efter två panoil och några timmar. Morfar misstänker att jag ev har migrän, får väl införskaffa receptfria tabletter mot de och se om det hjälper bättre än panodil nästa gång jag får det. Har ju haft liknande huvudvärk förut, även flimmer framför ögonen och sen huvudvärk på det. Vilket också kan vara tecken på migrän. 
 
Liv bajsade ikväll/natt och en ganka hård klump. Får se om det kommer mera snart igen då de säkert inte var allt. 
 
Lördag
 
Idag var iväg en runda på stan för lite inhandling på modehuset. Det resulterade i lite smink till mig, ett par vinterskor till Chrille och Elise fick några trosor och ett skärp. Hon har ju egentligen ett skärp men det glömdes på dagis i tisdags kom jag på idag då hon behövde det. 
 
Sen så trycker spännet lätt in i magen på henne då de är format som ett katthuvud, men det nya är slätt istället. Får se om vi hitta skärpet på dagis på tisdag. Blev lite tårtätande med då dem bjöd på tårta i och med bröstcancer-evangemang. Elise fick en ballong med som hon blev glad för. Idag fick Elise ha på sig blöja då vi var iväg och så.
 
I eftermiddag var det bajsningsdags igen och efter lite tryckande trodde jag Liv var färdig. Men när jag öppnade blöjan på skötbordet såg jag att hon inte var det. Det var hårt igen och hon hade inte fått ut allt så jag hjälpte henne med hjälp av olja och temperaturmätaren igen. Till sist så lossnade det. Får avvakta och se nu nästa gång igen då hon ska bajsa och se hur det ser ut då och hoppas att de är bättre. Ska även tänka på och ge lite mer vatten vid matningarna, då det kan hjälpa också. 
 
Söndag
 
Idag ha vi tagit det lugnt hemma. Umgåtts som familj och varit ute lite. Chrille har även städat lite på förmiddagen då jag tog hand om tjejerna. Liv verkar vara lite hängig idag och även inatt då hon sovit mycket idag och ätit lite inatt. Hoppas hon är/verk piggare imon. 
 
Feber har hon inte iallafall men hon har fått lite hosta nu med. Kanske har hon ont i halsen?! Vi får avvakta och se, ska till bvc på tisdag, får se vad sköterskan säger då om de hela om jag inte kontaktar barnmot. innan dess. Idag har Elise också haft blöja då hon inte ville ha trosor på sig.

Onsdag-måndag 16/10-21/10

 
Onsdag-måndag
 
Vad har hänt dem senaste dagarna?! 
 
I torsdags var vi iväg på prematurträff på eftermiddagen. Elise fick följa med denna gången då vi skulle till behandlingsbadet på sjukhuset sista gången. Vi mötte upp oliver och hans föräldrar innan vi gick in. Elise tyckte det var roligt att få följa med och bada. 
 
Liv verkade tycka det var roligt och skönt. Pratade med föräldrarna om dem ville fortsätta och ses nu efter denna sista träffen. Det ville dem. Dem tyckte att jag skulle arrangera den första. Efteråt stannade vi kvar ett tag och pratade med olivers och x föräldrar. Får se när och vart jag ska fixa täffen. 
 
Fredag, var en hemma dag med Elise och Liv. Var ute en stund på dagen och därefter blev det bakning  igen som förra veckan. Idag blev det en blåbärspaj istället :) mums! 
 
Just det testade att ge Liv välling nu två kvällar blandat med ersättning och var på väg en tredje kväll. Men som tur var hann jag inte mata henne med den förän det var bajsningsdags, för det var hårt. Vilket är ett tecken på att hon inte är mogen för välling än. 
 
Den kvällen fick det bli vanlig ersättning igen istället. Nu får det va några dagar och sen ev testa en annan välling  eller testa och ge en portion med burkmat på dagen. Det lutar mest mot det andra allternstivet, så får vi se hur det går med magen och allt. 
 
På lördagn åkte vi hem till faster carina och rikard och umgiks med dem lite. Det var jättekul och trevligt och träffa dem, var ju ett tag sen nu. Igår tog vi det mest lugnt och umgicks bara vi här hemma. Märks att Elise har vuxit. Hon kan mer och mer sitta och koncentrera sig genom en hel film. Så skönt särskilt om man vill ta det lugnt någon gång men det gäller att hon är på rätt humör med :) . 

Söndag-tisdag 13/10-15/10

 
Söndag-måndag
 
Igår tog vi det lugnt hemma och städade igenom lite saker. Så nu ska det snart läggas ut lite saker på tradera. Idag har Elise, Liv och jag inte gjort så mycket utan tagit det lugnt mest. 
 
Maten, för Liv känns det som hon kommit i fas med igen. Kanske att hon behöver öka lite till för att vara där hon var innan hon blev sjuk. Idag är hon hela 8 månader också, hjälp vad tiden går. 
 
Imon är det bvc-dag igen hoppas hon fortfarande liggger på plussidan i vikt och att allt annat ser bra ut. 
 
Tisdag
 
Idag var vi på bvc. Liv hade gått upp 40 gr sen förra veckan,  längden var den samma och huvudet hade växt till 38,7. Äntligen kanske det börja hända lite på huvudmåttet. Får se hur det är nästa vecka på sjukhuset. 
 
Vi bestämde att vi skulle ses igen om två veckor alltså veckan efter vi varit på sjukhuset. Detta för att kontrollera hennes vikt lite extra så den fortsätter uppåt nu efter hon varit sjuk och så. 
 
Annars har tiden gått fort idag, som alltid när man har något planerat under dagen. Idag stod det bvc på planeringen och handling och vipps så skulle man hämta Elise på dagis. 
 
Fick besked om vårdbidraget idag och troligtvis blir det avslag tyvärr. Har två veckor på mig att hitta fler anledningar som kanske gör att dem ändrar sig. Ska ringa lite samtal och se vad jag kan göra. 

Onsdag-lördag 9/10-12/10

 
Onsdag-lördag
 
Jaha då var det helg igen... 
 
I tisdags kväll började Liv och hosta så hon spydde upp det hon åt. Fick inte i henne mycket alls under natten. På onsdags morgonen efter jag lämnat Elise på dagis försökte jag ytterligare en gång, men lönlöst. Ringde in till sjukhuset och hörde mig för om det kunde vara risk för inläggning då vi ändå skulle in dit senare på dagen. 
 
Sköterskan jag pratade med sa att det kunde  vara en risk för det och sa att det var kanske bäst för mig och packa lite för att slippa åka hem och sen in igen.  Hon skulle även se till att vi träffade en läkare när vi skulle dit som kunde kolla på Liv. Hon tyckte jag skulle försöka mata Liv strax igen, då det brukar funka att mata lite men oftare. 
 
En stund efter vi lagt på tänkte jag att jag testar och matar med gröt och se om hon behåller det bättre. Det gick bättre, kom upp lite grann men inte lika mycke som när hon åt ersättning. Nu kände jag mig lite lugnare och säkrare på att vi nog kom hem igen men för säkerhets skull så packade jag. 
 
Innan vi åkte på kontrollen på sjukhuset åkte jag och hämtade korten, äntligen. Dem var jättefina, alla var bra förutom ett eller vå. Nu dröjer de inte länge förän vi kommer i tidningen. På sjukhuset kollades vikt och längd som vanligt. Hon vägde 5630 gr, 62 cm lång ch huvudet 38,4. Kollade även syresättningen och den var bra. 
 
Sköterskan berättade att dem även skulle ta prover inför operationen då dem ändå ville ta blodprover pga förkylningen för och se att det inte är någon infektion av något slag. Läkaren kom in och tittade på Liv. Både han och sköterskan tyckte att hon såg fin och jättepigg ut. 
 
Läkaren lyssnade även på Livs andning och tyckte det lät fint. Han tyckte vi inte behövde oroa oss och det var helt okej att hon bara gått upp 50 gr på två veckor pga förkylningen. Det kunde ju varit värre som han sa, att hon legat på minussidan. Vi skulle komma dit igen om två veckor för ul på hjärtat en extra gång innan operationen. Detta samma vecka som vi skulle till bvc. Vi skulle avboka den tiden och boka en ny tid dit nästa vecka istället. 
 
Vi slapp att bli inlagda och det var ingen infektion. Vi fick tips om ett förtjockningsmedel att ha i ersättningen så hon behåller det bättre. Testade det på kvällen sen och de funkade. Körde med det under natten och någon gång på morgonen. Sen behövde vi inte det mera då hon slutat hosta, vilket var skönt. Elise hade ju en sådan riktigt jobbig hosta. Hoppas den håller sig borta. 
 
På torsdagen tog chrille Elise till dagis på morgonen så jag fick lite avlastning hemma och kunde se hur det gick med Liv under dagen. Se om hostan och de lagt sig så hon inte spydde ner både mig och henne flera ggr, som dagen innan. Men det var lugnt så jag hämtade Elise sen på eftermiddagen. 
 
Tyvärr blev det ingen prematurträff, då man inte får komma dit sjuka. Hoppas vi kan gå nästa vecka iallafall då det är sista gången. Idag fyllde även mormor år. Grattis! 
 
På fredagen var det inget dagis för Elise del, då det är så när hon går 15 h i veckan. Hemma, gick vi ut en runda under dagen och lekte lite i sandlådan medan Liv sov i vagnen. Sen när vi gick in, bakade vi en sockerkaka. Det tyckte Elise var roligt. 
 
Ringde bvc och ändrade tiden med till tisdag nästa vecka. Tänkte att Liv skulle öva på och sitta lite idag då det var ett tag sen sist. Det märktes att det var det då hon satt bättre än innan. Nu kan hon sitta någon sekund själv innan hon trillar bakåt. Det dröjer nog inte länge förän hon kan det med. 
 
Jo glömde ju skriva förra veckan att jag fick hem min prematurdocka. Den var jättefin och helt overkligt känndes det att se den. Tänk att min lilla flicka har varit så liten. Men ångrar att jag tog hennes verkliga vikt då den kändes väldigt tung, samtidigt som det känns mer som rätt ha den riktiga vikten. Svårt beslut men gjort är gjort.
 
Idag har vi varit iväg och handlat, elise och jag. Sen åkte hon iväg med pappa till farfar då han skulle klippas.  Därefter var det hem för lite mat och sen vidare till mormor och morfar, då mormor fyllde år i torsdags. Vi fick lite våfflor och tårta hos dem. Elise var verkligen glad i våfflorna :). Mormor blev glad för orkideen hon fick av oss. Elise stupade i bilen på väg hem, blev ju ganska sent. 

Lördag-tisdag 28/9-8/10

 
Vet att jag inte skrivit på ett tag igen, men det blir tyvärr lätt så när man är upptagen med annat.
 
Helgen var lugn, åkte med Elise till farmor på söndagen. Hon sov över där till måndagen då det var utvecklingsdag på dagis. Liv vände två ggr på sig från mage till rygg under dagen. På kvällen sen gjorde hon det först från mage till rygg och sen tvärt om då hon ändå hade farten uppe så att säga. Så roligt att se! :) Hämtade Elise hos farmor under dagen med Liv och det gick bra så på tisdagen  testade jag och göra det från dagis med och det gick också bra. 
 
Under tisdags natten fick Elise feber och en förkylning bröt ut. Vår första tanke var jaha nu kommer Liv att bli förkyld igen. Men, peppar peppar hon har inte blivit de så farligt än. Nyst har hon gjort länge, annars har hon lite hosta, matvägrar lite grann och lite feber men inget som märks på andningen än. Ska börja med hennes andra inhalator medicin ikväll som förebyggande då dem tyckte det på sjukhuset. 
 
Ringde ju in dit dag då dem sagt att vi ska åka in så fort som möjligt när Liv blir förkyld. Men det behövde vi inte förän vi började märka att hon får svårt med andningen. Kan ju vara tänder på gång med samtidigt då hon har börjat dregla en del nu med. 
 
I onsdags fick Elise vara hemma från dagis och Chrille vabbade. Fick lite till av Livs  journal från Linköping, men har inte hunnit läsa det än. Begärde ju och få lite mer om det fanns något intressant och läsa. Skulle höra av mig igen sen om det var något mer jag ville ha. 
 
Dem ringde från Lund idag med och berättade att dem har bestämt sig att det blir hjärtoperation för Liv iallafall inom loppet av 3 månader. Dem skulle skicka en remiss om när. Så skönt att dem äntligen  tagit ett beslut så man slipper gå velandes och ovetandes om hur det ska gå längre fram. Samtidigt så är de så klart nervöst och skrämmande då ens lilla plutta ska opereras igen. Själva operation är ju inte svår så utan det är nedsövningen som är det svåra. 
 
I torsdag åkte vi till dagis  mest för att dem skulle ta kort men när jag frågade Elise om hon ville följa med ville hon stanna kvar, men hon var trött sen när hon kom hem. Hon var ju inte riktigt frisk än. 
 
Fredag
 
Ikväll ringde vi in till neo och frågade hur vi skulle göra då Liv börjat matvägra. Vi skulle ge henne gröt då hon äter det mycket bättre och ge vatten lite då och då om hon inte åt mycket. Om vi ville fick vi komma in och kolla henne. Det var även okej att sätta sond om vi kände att det var/är ända utvägen. Idag sa jag även till att jag skulle testa och ha båda hemma på måndag och se hur det går. 
 
Lördag
 
Idag har väl Livs förkylning varit sisådär, hon har inte velat äta så mycket. Får se hur länge till vi försöker och få i henne mat, verkar som hon har ont i halsen. Elise hon hostar och hostar, mycket slem som ska bort. Hoppas det blir lindrigare på Liv. 
 
Idag var Elise och jag iväg på stan en stund på dagen. Skulle hämtat korten tänkte vi men givetvis hade hon stängt just idag. Träffade på katta från jobbet, var evigheter sen vi sågs. Riktigt roligt och  få pratas vid. Glömde ju och gratta henne personligen till giftemålet i somras, får göra det nästa gång vi ses. Livs feber har försvunnit idag också. 
 
Söndag-tisdag
 
I söndags kväll tog vi beslut i och sätta en sond då det känns som Liv behöver det för att få i sig tillräckligt med vätska. Den fick sitta kvar tills igår förmiddag då rök den. Men den var bra så länge den varade fick i Liv nödvändig vätska och nu äter hon nästan som innan igen eller nästan och nästan det är på väg åt det bättre hållet iallafall. Hon är lite hostig och snorig fortfarande och har slem i halsen. Vi får hoppas att det håller sig kvar på detta stadiet och inte blir värre utan bättre längre fram. 
 
Igår var första dagen hemma själv med båda mina flickor och det gick förvånandsvärt bra faktist. Vet inte om det berodde på att Elise var lite extra hängig igår eller att det bara va så. Får se hur det går på fredag igen. Igår fick vi vår syskonvagn såld äntligen skönt och bli av med den då vi inte ha någon nytta av den. 
 
Ringde jobbet igår med och tänkte jag skulle pratat med min chef men han var inte där så får försöka och ringa en annan dag. Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Har tvättat och handlat, lite av de vanliga sysslorna. 
 
Imon ska vi iväg till sjukhuset på kontroll. Ska bli kul och se hur det har gått med vikten nu när hon är sjuk och det. Hoppas det inte är åt minus hållet ialllafall. Får se om jag kan hämta korten imon med innan sjukhusbesöket. 

RSS 2.0