Lördag-måndag 26/4-28/4

Idag åkte Elise, Liv och jag iväg och handlade. Det blev presenter till lilla Elvira och sen mathandling därefter. Ska ju till Carina och Rikard ev imon, är det tänkt. Träffade några jobbarkompisar och några till jag känner. 

Kändes ovanligt då man är så van nu och handla och inte träffa på någon man känner, hemma i lilla affären. Men men man får börja vänja dig vid och träffa folk igen ifrån att ha varit ganska isolerad hela hösten och vintern, inte mig emot :). 

Härligt väder ute idag :). Chrille fixade med och gräva för fibernätet och lägga sten medans vi var iväg. Upptäckte att Livs fjärde tand nere äntligen är på väg upp nu. Befarar att Liv har en förkylning på g. Får se hur det är imon, om så, får vi ställa in att åka till lilla Elvira. 

Söndag

Tyvärr blev det inget besök till faster Carina, Rikard och Elvira idag då förkylningen blev tydligare på Liv idag och även Elise. 

Jag gick ut och fixade med altanen med barnen och Chrille grejade lite med annat. Fick ut trädgårdsmöblerna och det blev jättebra och sätta dem under den nya markisen :). 

Åt middagen ute sen i det härliga vädret :). Liv försökte klättra upp på altanen och även in i sandlådan idag med :) men lyckades inte. Cyklade en runda med barnen på efm och sen på kvällen var de väldigt trötta :). 

Har varit på mössor jakt idag åt Liv och provat sommar mössor Elise hade när hon var liten men dem jag hittade var för små. Måste leta vidare en annan dag och ser  om jag hittar några andra annars får jag kanske köpa någon ny. 

Måndag

Inatt har Liv hostat en massa. Ska nog testa och ge henne lite slemlösande hosta medicin idag och ikväll och se om de hjälper. Idag har vi varit ute mycket i det fina vädret :). Gick och hämtade Elise på dagis, var ute därefter igen. 

Sen blev det att gå in fixa lite middag. Liv har varit lite sämre med maten idag, fick feber framåt eftermiddagen med. Idag har Elise börjat vilja på sin "anka" igen till toalettsitsen. Snart kanske hon vänjer sig att kissa på vanlig toalett :). 

Smsade  med Katta från jobbet nu ikväll och vi bestämde att vi skulle ta en lunch på jobbet på måndag. Ska bli kul :). 

Onsdag-fredag 23/4-25/4

Idag hade det inte hänt något i Elise säng, så himla duktig var hon inatt :). Ska testa inatt igen. Idag var vi på Bvc besök jag och Liv och hon lekte lite grann innan. Hennes vikt var 7945 gr så inte över 8 kg än som vi trodde men nästa gång säkert :). Längden var 72 cm  och huvudet 42,2 cm. 

Vi bestämde att vi skulle ses igen i juni eftersom vi skulle till sjukhuset i maj och går undersökning där då. Liv har fortsatt och prata en massa och idag när vi var på Bvc, så släppte hon taget och stod själv i två sekunder så nu har jag också sett det :) . 

Magdalena vår barnsköterska sa att hon tror ev att Liv kommer säkert och gå eller ha en antydan till att vilja gå nästa gång vi ses. Vi får väl se, men man vet aldrig det kan ju faktist vara så, spännande och se om hon får rätt eller inte. Än har det inte kommit någon kusin förresten får se om det händer inatt. 

Torsdag

Idag gick jag en rask promenad till dagis på morgonen. Sen när Liv och jag kom hem fixade jag lite i trädgården medan Liv sov. På morgonen fick jag även ett sms om att Elise och Liv hade blivit kusiner runt fem i morse. Det blev en liten tjej, som jag trodde och hon ska heta Elvira. Stort grattis igen, Carina och Rikard till er söta dotter :)! 

Ringde till jobbet också och pratade med Katta. Skönt och höra hennes röst, var länge sen nu. Vi bestämde att vi skulle höras och bestämma någon dag och ses snart, nu när jag kan komma på besök på jobbet. 

Idag kom Emma, Eddie och Wilton på spontanbesök då dem inte hade något annat för sig. Det var trevligt och Elise hann leka lite med Eddie när hon kom hem från dagis. 

Inatt gick det mindre bra med Elise men vi fortsätter och kör på med blöjfritt och ser hur det går längre framåt. Blev ett bad nu ikväll för töserna sen tog vi det lugnt resten av kvällen. 



Fredag

Idag var morfar här och det blev både inne och utelek. Efter lunchen gick vi iväg till lekplatsen och Elise klättrade på klätterställningen. Idag lärde hon sig att själv både ta sig upp och ned på den :). Blev lite gungning och affärlekande med. 

Idag har jag försökt och få Liv och somna själv i sin säng. Har väl gått sådär, tar ju sin lilla tid och ändra sovrutiner. Får köra hela tiden och försöka och till sist vänjer hon sig förhoppningsvis. 

Har även testat att sluta med inhalationerna idag och får se hur det går. Om vi får börja med dem igen eller om hon klarar sig utan dem under vår/sommaren. Maten går bra med, nu när jag ökat bit mängden lite så det fortsätter vi med och se när vi kan öka ytterligare. 


Söndag-tisdag 20-22/4

Idag fixade Chrille med och lägga lite sten ute på fm. Därefter åkte han och hämtade en begagnad bokhylla jag köpt till Elise. Blev riktigt nöjd med den när han kom hem med den, fick 4 st ålder ingående med så jag slapp köpa det. Elise blev också nöjd men lite tveksam till en början. Lägger ut en bild på den här när jag fixat iordningen den imon eller på tisdag. 

Barnen och jag var ute och satt lite i sandlådan medan vi väntade på att Chrille skulle komma hem med den. Sen vart det iväg hem till mormor och morfar på middag och lite fika. 

Det var trevligt :). Elise lekte med morfar både inne och ute men mest ute. Liv var på upptäcksfärd inne och hade kul. Hon har haft en tjurig tand dag idag med. Åkte hem efter några timmar och på kvällen sen hade Elise svårt och somna, somnade inte förän runt tio någon gång. Liv har förresten varit bra med maten idag, ska försöka våga ge med mer bitar imon tänkte jag.  

Måndag

Idag åkte jag iväg och handlade med flickorna på morgonen och Chrille fortsatte med stenläggningen. När vi kom hem börja jag lägga gödningen i häcken, liv satt i vagnen och Elise cyklade, satt i sandlådan och hjälpte mig ibland. 

Därefter blev det in och laga mat och sen tog vi det lugnt eftermiddag/kvällen. Både Liv och Elise var trötta ikväll. Liv bättre i magen idag verkar det som, får se hur det är imon. Hon har förresten stått själv idag någon sekund. Jag missade det tyvärr men Chrille såg det :). 

Fixade klart Elise bokhylla idag, får ta ett kort på den imon och visa hur fint det blev. Imon ska jag ringa vårdcentralen pga att Elise har fått några jobbiga utslag vi ska kolla upp så det inte är något allvarligare.

Tisdag

Idag har jag pluggat och Liv har helt plötsligt börjat prata en massa idag. Bara började idag helt utan förvarning, jag blev jätte förvånad och glad :). Så nu är det ordövning på gång här hemma :). 

Hon har även börjat visa tendenser till att börja vilja klättra upp på saker genom att lyfta ena benet men hon kommer inte mer än så än. Ringde vc och vi fick tid till klockan två och det slumpade sig så att Chrille ringde till tandläkaren för hand tand och skulle vara där kvart i två. 

Så då träffade vi på varandra där då de ligger vägg i vägg med varandra. Det gick bra hos doktorn och hon sa att det inte var någon fara utan det skulle gå över. Men rådde oss till att Elise skulle vara blöjfri om nätterna så det ska vi börja med och testa ikväll. Får se hur det går, testade och väcka henne lite nu förut och frågade om hon vill gå på pottan men det ville hon inte. Hon hade inte kissat något i sängen heller så vi får se hur det går resten av natten. 

Carina hade förresten ringt till Chrille idag och berättade att dem hade åkt in till bb inatt. Men än har det inte kommit någon bebis, vi får se när den lilla/lille behagas komma. Imon är det dags för vägning och mätning av Liv ska bli spännande och se :). 





Torsdag-lördag 17/4-19/4

I morse gick jag med barnen till dagis och sen blev det hem och rensa klart häcken. Därefter in och äntligen börja plugga då jag fick boken igår. 

Sen vart det iväg för drop-in fikat på dagis. Elise blev så fin idag när hon var utklädd tyvärr glömde jag ta kort men tänkte klä ut henne igen och göra det då. Hon tyckte det var roligt att vara utklädd :). Dem bjöd på köttbullar, makaroner, motors stavar och kätleksmums som dem bakat. Jätte goda var dem! 

Elise tyckte det var roligt att ha lilla syster på dagis. Hon är så stolt över henne och vill liksom visa upp att detta är min lilla syster :). Sen vart det hem och laga mat och fixa allt annat som jag inte har prioriterar innan idag. 

Därefter blev det lite mer pluggande på kvällen, har ju tre dagar att ta igen. Liv har fortfarande varit lös i magen idag hoppas verkligen att det går över snart. Hon har börjat vilja gå mer och mer genom att hålla i ens händer :) och när hon inte vill sätter hon sig ner på rumpan eller spjärnar hon emot med fötterna lodrätt rakt ut.

Fredag

Idag bar det av på besök hos Carina och Rikard. Var egentligen tänkt från början att Chrille och Rikard skulle ev åkt och köpt en begagnad moped men det vart inte så. Så då stannade vi kvar ett tag hos dem och fikade lite. 

Jag gissade på bf datum för Carina och tror att hon kommer få den 29 april och att det blir en tjej. Vi får se om jag får rätt eller inte. Sen åkte vi hem och Chrille la lite sten sen hade vi en inne mys eftermiddag/kväll. 

Livs fjärde tand uppe har äntligen brutit fram nu och hennes tredje tand nere. Hon har även lärt dig och klappa händerna nu i eftermiddag :). 

Lördag

Idag var Chrille ute och la sten på förmiddagen medan jag var inne med flickorna och dammsög och dammade lite. Sen var det dags att byta om och iväg för att hämta farfar Roger och sen iväg på kalas hos faster Carina. 

Dem bjöd på korv med bröd och tårta därefter. Elise lekte för fulla muggar med Heléne som vanligt. Liv fick för sig och ändra mattiderna idag och ville inte äta alls vid ett mål. Så det blev lite knas med det idag. Chrille matade henne i eftermiddags och testade och ge lite fler bitar på skeden än en eller två. Det gick jättebra inga tendenser alls till och sätta i halsen i och för sig var det pasta och mer lätt svaljt men bättre än innan iallafall :). 

Vi åkte hem på kvällen och Elise somnade i bilen och fortsatte att dova när vi kom hem. Liv däremot var vaken hela vägen hem och ville inte sova när vi kom hem. Somnade inte förän hon fick välling på kvällen så det var nog hunger som höll henne vaken. Det är så jobbigt när hon helt plötsligt ändrar så som hon ätit innan särskilt när hon inte vill äta ett mål. Då är det svårt och veta när hon är hungrig om hon inte är jätte tjurig vill säga och inte vill sova så vet jag att hon är det. Hoppas det går bättre med maten imon. 

Jo förresten tog jag kort på Elise och Liv idag som påsk kärringar då dem var utklädda till det idag. Elise fick påskägg idag med ett från farmor och ett från oss så nu har hon lite godis några lördagar framåt. Sen har Liv lärt sig och klappa händerna idag :). 




Måndag-onsdag 14/4-16/4

Idag började dem att gräva här ute för fibernätet. Det tyckte Elise var jätte spännande och roligt att få se grävmaskinerna :). Jag satt och rensade häcken medan Liv satt i vagnen och tittade och Elise cyklade fram och tillbaka. Hon låtsades att cykla till affären och handla när hon tittade på maskinerna. 

Vid lunch gick vi in och åt lite och båda tjejerna sov en liten stund. När dem vaknade gick vi ut en stund igen. Elise gungade lite, sen såg det ut och bli dåligt väder så vi gick in och började med maten. 

Idag har Liv varit lite dålig i magen, undrar varför? Får se om det är borta imon. Har börjat blanda 1 års och 8 månaders gröt på morgnarna och ge liv. Men typ jätte lite 1 års så det blir lite bitar i gröten. Det gick väl sådär i morse, klarar av om det är en bit på skeden. Får se hur det går längre fram i veckan. Idag är Liv föresten 14/10 månader. Grattis gumman! 

Tisdag

Idag har Liv varit väldigt lös i magen. Det har varit byte efter byte efter byte känns det som. Undrar om det är tandsprickningar som hör det eller någon magbakterie?! Hoppas på det första för då borde det vara över om några dagar. 

Annars lugnt idag, har ju inte börjat kunna plugga än då boken tyvärr inte kommit än. Hoppas den kommer imon. Blev intervjuad för ett extra jobb idag med får se om det blir något av det. Skulle få svar efter helgen. 

Ikväll fick Elise duscha då hon hade fått mat i håret på dagis när hon skulle bära hennes mat till bordet och höll på att tappa det  :). 

Onsdag 

Idag var jag och Liv ute på fm efter vi lämnat Elise på dagis. Jag fortsatte och rensa häcken medan Liv satt i vagnen. Snart får hon leka i gräset men inte riktigt än för gräsgödningen skull. Den är farlig att få i sig. 

Därefter blev det lite lunch och sen iväg till sjukhuset för tagning av rs spruta igen. Mätte inte idag och ingen vikt heller eftersom vi ändå ska kolla det nästa vecka på Bvc. 

Livs båda barnsköterskor var med idag och dem tyckte hon hade växt och var jätte duktig. Både mullig och lång tyckte dem. Får hoppas att det visar bra siffror nästa vecka :). Dem berättade även att det gick mycket förkylningar fortfarande och hoppades att Liv inte skulle få någon nu när hon varit frisk från dem. 

Kollade journalen och såg att vi skulle dit igen den 13 maj till hjärtläkaren och därefter var det inget besök förän i december om inget annat dyker upp. I december ska vi träffa Livs läkare för 18 mån kontroll. 

Sen åkte vi iväg och handlade och hämtade Elise. Idag hade dem bakat till föräldra drop-in:et imon. Ska bli kul och se vad dem bakat :). Elise ska ju vara påsk-kärring på dagis imon :). 

Idag jag det varit härligt fint väder, så skönt :). Tyvärr då är Liv fortfarande lös i magen. Pratade om det idag med på sjukhuset men dem trodde det berodde på tänderna i och med att hon var pigg i övrigt, får se när det blir bättre, 


Lördag-söndag 12/4-13/4

Idag har vi varit ute hela familjen hela dagen. Jag och Elise har rensat i häcken medan Liv satt i vagnen. Fick varva det med att Elise skulle gunga och sitta i sandlådan och där även Liv så hon inte blev för rastlös i vagnen. Chrille fortsatte med att gräva runt huset för våran kantsten. Vi hann ju aldrig klart det innan snön kom i vintras. Men nu i vår ska det bli klart :). 

Flickorna somnade tidigt ikväll efter utedagen. Men tyvärr vaknade Elise igen och var svårsövd därefter men till slut somnade hon igen. Upptäckte att den fjärde tanden uppe är på g att spricka fram nu också :). 





Söndag

Idag åkte vi hem till faster Carina på lite snabb besök. Rikard var tyvärr inte hemma utan hjälpte till och fixa i faster Helenes lägenhet. Det var ju så konstigt väder och mer åt det dåliga och då var det ingen idé att fortsätta med det vi gjorde igår nämligen. 

Vi hade det trevligt hos Carina och fikade lite. Därefter åkte vi och handlade och sen hem och lagade mat. Sen tog vi det lugnt resten av efm/ kvällen. 
 








Fredag 11/4

Idag var morfar på besök och lekte lite med flickorna. Hade med sig en försenad present till Elise och det var en fotboll. Den blev både Elise och Liv glada för. Passade på och putsa färdigt fönstrerna ute på fm. Får se hur resultatet blev. Förresten ingen som har ett bra tips när det gäller putsa fönster?!
 
Det blev både lek inne och ute. Gick till lekplatsen efter lunch och Elise klättrade och stod i vid klätterställningen med hjälp av oss. Hon tyckte det var roligt :). Provade och ge mackbitar till Liv idag. Gick sådär kanske fick i sig någon men inte så intresserad eller så satte hon i halsen :(. Detta eviga försökande, men det är bara att fortsätta och träna och försöka då och då. 








Tisdag-torsdag 8/4-10/4

Idag har varit en lugn dag. Liv lever rövare som vanligt och verkar som hon börjar bli mer hungrig nu igen. Så det blir till att öka maten igen :). 

Idag var jag iväg och träffade en studievägledare, om att ev börja studera lite igen. Det gick bra, vi kom fram till hur vi skulle gå tillväga. Och vilka utav mina tidigare betyg som fortfarande går att använda till att få ett slutligt gymnasiebetyg. 

Vi kom fram till att jag skulle läsa en kurs i taget. Skulle börja med att läsa halvtid vilket innebär ca 10v för en kurs. Får se hur den takten känns, om det inte går bra kan jag justera det som jag vill. Ska bli kul och plugga igen samtidigt lite nervöst och se hur man klarar av det, men förhoppningsvis går det bra. 

Fick brev på posten idag att Liv ska ta en sista rs spruta nu i april iallafall, nästa onsdag. Men nu är det den sista iallafall då dem bara ger 5 st som högst varje säsong och detta är den femte. 

Onsdag

Idag har vi tagit det lugnt. Varit och handlat och tvättat. Upptäckte att min vägledare satt mig på en kurs jag redan läst. Ringde till henne och hon såg det också när hon kollade upp det. Hallå liksom det kanske du borde kollat innan?! Aja men iallafall så satte hon mig på en annan kurs istället. Vilket blev affärsjuridik. Ska bli spännande och läsa om. Börjar redan på måndag, då allt sker helt på distans. 

Imon ska jag och Liv iväg och träffa Therese och Oliver från prematurgruppen. Ska bli jättekul, var jättelänge sen vi sågs nu. Ska bli roligt och se hur han har utvecklats :). 

Tycker Liv har blivit gladare och mer framåt även fast hon var det innan, känns som hon höjt det ytterligare ett snäpp högre :). 

Testade och ge henne 8 månaders mat idag. Det gick ganska okej, kunde äta allt förutom dem fyrkantiga små morotsbitarna. Imon ska jag testa en annan burk och se hur det går?! 

Torsdag

Idag åkte Liv och jag iväg till Therese och Oliver. Efter lite letande hittade vi vart dem bodde. Var jättekul och ses igen. Var jättrlänge sen nu. Oliver var så himla gla och go ;). Liv tyckte det också var roligt och träffa Oliver. Hoppas vi bestämmer en träff snart igen och gärna allihopa i gruppen :). Gäller ju bara och hitta en dag som passar alla. Tack än en gång för idag Therese :). 

Sen bar det av hem och hämta Elise på dagis. Ikväll fick hon duscha då jag har haft ett medel i håret på henne nu i några dagar mot skorv. Hon har ju en massa kvar sen hon var liten. En jättebra salva var det då det redan börjar försvinna och hon är inte färdig behandlad än:). 

Testade att mata med spagetti 8 månader till Liv idag. Det gick bra förutom morotsbitarna igen. Hon måste lära sig och tugga maten pluttan. För då skulle det säkert inte vara några problem. Tänkte på det idag när jag såg Oliver äta och han tuggade på. Förresten så har dem spruckit upp nu dem som var på g. Så nu är 6 tänder framme. 

Lördag-måndag 5/4-7/4

Idag tog vi det lugnt här hemma. Åkte iväg för att köpa jord och titta på lite träd. Men det blev ingen jord och inget träd. Vi tänkte att vi skulle avvakta på bättre erbjudande på jorden och träd fanns det inget som föll oss i smaken. Men det blev iallafall en ny vaxduk till altanbordet. 

Sen handlade vi lite mat till grillning imon. Tänkte bjuda hem farmor Mia, faster Heléne, faster Carina och hela gänget då dem ändå ska lämna Elise här imon. Saknar henne här hemma och fick höra av farmor att Elise saknade oss också. 

Liv är faktist relativt frisk vid denna förkylning, har mest satt sig i näsan på henne. Hon övar och ställer sig upp och sätter sig ner hela tiden. Har jag förresten nämnt att hon även kan sätta sig upp själv nu från liggandes. Om jag inte har det så skriver jag det igen för säkerhets skull. 

Söndag

Idag tog vi det lugnt på fm och sov lite längre än vanligt :). Efter lunch åkte Chrille och hämtade farfar Roger inför grillning. Strax därefter kom även Elise hem men med endast farmor Mia och faster Carina. 

Rikard, Dan och faster Heléne var kvar i Nybro och höll på och fixa med Helenes nya lägenhet. Lite tråkigt att dem inte kom men roligt för Helenes skull och fixa med lägenheten :). 

Vi grillade och hade trevligt och fikade lite innan dem åkte hem. Carinas mage har blivit så stor och fin :). Nu är det inte långt kvar  (7 maj). Får se om det hinner hända något innan den 19 april då hon har tänkt och ha kalas då hon fyller år den 21. Så spännande :). 

Elise hade haft roligt hos farmor och att gå på cirkus hade varit både spännande och roligt :). Så roligt att hon fick gå på den, tack farmor Mia! Elise hade mycket och berätta och hon sa att hon hade saknat oss :). Liv har varit lite kinkig från och till med tänderna idag. 

Måndag

Idag har vi varit hemma på förmiddagen. Vi var ute en runda innan lunch och Elise gungade lite medan Liv lekte i gräset. Sen var vi ute en runda till efter dem sovit efter lunchen. Då gick vi till lekplatsen och Elise gungade lite och åkte rutschkana medan Liv satt i vagnen. 

Därefter var det hem och laga mat innan vi skulle iväg till Elise dagis på öppet hus. Det tyckte Liv var jätteroligt :). Ville leka med andra barn och leksaker med en gång. Elise tyckte också det var roligt och få visa lilla syster alla saker samtidigt som hon tyckte det var konstigt att inga av hennes kompisar var där just då. 

Tyvärr fick jag inte reda på vilka pedagoger Liv kunde tänkas få när hon börjar för det var inte bestämt än. Men jag sa till om Livs matsituation och det skulle dem ta upp på nästa möte hur dem ska gå vidare med det så dem har någon plan om det nu är fortsatta problem när hon ska börja dagis. 







Onsdag-fredag 2/4-4/4

Idag har Liv börjat lära sig att sätta sig ned från stående. Testade och cykla med cykelvagnen och hämta Elise idag. Det gick bra det enda var att Liv satt inte så superbra i den när hon åkte själv.  

Ringde kommunen idag och frågade om hur och om det går att få hjälp pga Livs matsituation när hon börjar dagis. Det skulle kunna gå och fixa, får se hur mycket hjälp det blir och hon behöver när hon börjar. Fick ju papperna om dagis idag, att man ska tacka ja eller nej och så. 

Ska ju på träff nu på måndag för och träffa hennes fröknar hon ska ha. Får berätta om situationen för dem då om dem inte redan vet om maten och så. Så dem/vi kan gå vidare med det till deras chef och så och fixa hjälp ifall vi behöver det. 

Annars idag har det varit en mörbultad dag för Liv först blev hon puttad in i ett skrivbord av sin syster så hon fick ett blåmärke i bakhuvudet. Sen när Chrille kommit hem och vi satt och åt middag ställde hon sig mellan Elise och Chrille stolar och trillade varpå hon fick ett rejält blåmärke vid ögat och ett i pannan. Stackarn ;(. Men det försvinner snart får vi hoppas. 

Idag har hon inte spytt någon gång heller. På kvällen kom Curt och Gretchen på oväntat besök och lämnade presenter både till Liv och Elise då dem inte kunnat vara med på något av deras kalas. Fick jättefina presenter :). Elise favorit var ett leksaks tält man kunde ha både inne och ute.  

Torsdag

Idag kom Emma på besök och vi fikade och snackade en massa som vanligt :). Vi gick även ut en runda med Liv i vagnen. Elise hann även hon träffa Emma lite innan hon skulle åka till jobbet. Hennes första fråga var "var är Wilton?" He he gullunge säger jag bara :). 

Annars lugnt, lagade mat och käkade när Chrille kom hem. Sen senare på kvällen kom Heléne och Dan och hämtade Elise då hon skulle hem till dem eftersom hon ska på cirkus imon med farmor Mia och Heléne. Ingen spya från Liv idag heller, skönt :). 

Fredag

Idag tog Liv och jag det lugnt hemma på förmiddagen. Jag tittade runt lite om utbildningar då jag funderar på att börja läsa lite igen ev men får se. Ska på info möte på tisdag iallafall, först. 

Efter lunch skulle vi iväg till röntgen och typiskt nog så spydde Liv när jag matade henne så det var bara och mata. Det var precis att vi hann i tid till röntgen. Tur att Elise inte var hemma för då hade vi inte hunnit. 

Röntgen gick bra, ska bli kul att få höra om resultatet sen av Livs läkare. Åkte därefter och hämtade ett paket och sen iväg och handla mat. Liv var jättekinkig i bilen och ledsen ville vara nära mig hela tiden och kramphålla mina fingrar. 

Tänkte att hon var trött och behövde sova men hon somnade inte. När vi kom hem ville hon inte heller sova så då tänkte jag att hon var hungrig. När jag matade henne upptäckte jag att hon hade två tandsprickningar på gång. Där fick jag svaret på varför hon varit som hon varit idag. 

Ringde och kollade läget med Elise hos farmor på eftermiddagen. Det gick bra, hon hade precis sovit lite då hon skulle orka vara vaken på cirkusen ikväll :). Hon hade även fått ett par nya skor som hon hade valt ut själv. Fick se en bild på dem och dem var jättefina. Hoppas hon tycker det är kul ikväll men det får vi nog höra imon, att det var :). 

Annars har det varit tomt utan henne hemma, samtidigt skönt men man kan ju inte undgå och sakna henne. 

Söndag-tisdag 30/3-1/4

Inatt/igår kväll har Liv varit hostig så att hon spytt. Misstänker att det är förkylning på gång. Hon verkar bättre idag men har ätit mindre och det får inte vara några bitar i maten idag då klöks hon. Hon har inte spytt något idag men har varit hostig ikväll igen. Får se hur det går inatt?! 

Idag har varit ute lite i det fina vädret hela familjen och umgåtts :). Idag gick Liv lite med gåvagnen med pappa som motstånd så den inte rullade iväg för fort :). Tyvärr inga nya bilder. Får leka papparazi någon dag framåt igen.  

Måndag

Idag har Liv spytt lite mindre. Slemhostan blir mindre och lättare att hantera om hon får vatten innan hon äter verkar det som. Vi testade det idag och har funkat ganska bra :). 

Vi (jag, Elise och Liv) har varit ute och gått en runda i skogen idag och gungat lite. Annars har vi tagit det lugnt inne. I eftermiddag fick båda två vars ett bad :). Idag fick vi en remiss till Liv, att vi ska röntga lungorna på fredag, för och se hur mycket bättre det blivit efter hjärtkateteriseringen.

Idag frågade farmor Mia om Elise ville följa med på cirkus på fredag då hon vunnit biljetter till det. Jag sa att det vill hon säkert så nu ska hon till farmor på fredag :(. Vi får hoppa Leos lekland denna helgen också och tar det en helg längre framåt. 

Tisdag 

Inatt och igår kväll var inget roligt alls med Liv. Hostade så hon spydde när hon ätit. Elise vaknade av allt stohej. La sig i soffan brevid. Liv hade svårt och somna efter. Matade igen. Åt utan problem och somnade därefter. Elise gick och la sig inne hos pappa. 

Jag gick på toa och då vaknade Liv igen. Fick inte henne till och somna om. La henne brevid mig och Elise i sängen men det var lönlöst. Hon blev piggare då hon såg att hon låg brevid Elise. Slutade med att hon började hosta igen och spydde ytterligare en gång. 

Hon kunde fortfarande inte somna därefter vad jag än gjorde. Försökte mata igen men hon ville inte ha något. Till sist la jag henne på min mage i sängen och då somnade hon till slut. Det hela tog 3 timmar mellan 22.30-01.30, så idag är vi väldigt möra allihopa. 

Idag är det bättre med henne iallafall. Hoppas bara hon inte har förlorat för mycket i vikt i samband med allt detta dessa dagar. Annars idag har vi varit och handlat, dammsugit och torkat golv. Golvet blir så halt efter spyningar och torkningar så man måste torka det riktigt för att få bort det hala. 

Har bestämt med farmor Mia att Elise ska dit redan torsdag kväll då det är smidigast så, Så då blir det rn natt extra hos farmor :). 



RSS 2.0