V 39 22/9-28/9

Denna veckan har jag varit på Bvc med Liv och tagit vikt och längd och då. Liv fick smått panik och blev ledsen då vi klädde av henne då hon trodde hon skulle få spruta igen. Så vi skulle ta alla mått med en nypa salt. 

Vikt ca 9,1 kg. Längd ca 79 och huvud samma som innan. Fick besök av Emma, Eddie och Wilton i tisdags innan jag skulle till jobbet. Dem lekte allihopa och hade roligt. Sen var morfar barnvakt ett tag innan Chrille kom hem.

 Själv har jag börjat få ont i halsen. Barnen har kanske smittat mig?!  På lördagen åkte vi en runda till Färjestaden och köpstan. Dem hade lite olika barnaktiviteter där. Elise åkte karuseller och red häst. Stackars Liv verkade också jättegärna vilja åka men det vågar jag inte riktigt än att hon gör själv. 

V 38 15/9-21/9

Vad har hänt denna veckan? Jo, Liv har börjar äta helt själv och tuggar på bra. Det är så himla roligt att se :). Pratade med dagis och det visade sig att hon har gjort det ett tag utan att dem sagt något. Hon har väl sett dem andra på dagis och velat härma dem. Har testat och ge bitar både som plockmat och på sked och det har gått super :). 

I onsdags fick hon första rs sprutan hux flux. Då det har börjat nu tidigt i år. Vet ej hur länge det blir hon tar den för det är ändrat nu att man får den en gång i månaden tills sjukdomsperioder är slut istället för max 5 doser. Ev att hon kan sluta med dem när hon fyllt två. 

Hon har börjat få ta två också en i varje ben då hon behöver en större dos nu. Så nu får vi avvakta med 1,5 års vaccinet hon skulle få nästa vecka då dem får tas samtidigt inom en 4 veckors period. 


V 37 8/9-14/9

Måndag-onsdag

Elise och Liv har blivit lite förkylda här hemma under dagarna. Hade barnvakt i tisdags till dem som var farmor Mia och faster Heléne. Dem och barnen hade jätteroligt som alltid. 

På onsdagen var jag iväg på friskis och svettis och idag brast jag i gråt under en av dem sista låtarna. Låten var utan dina andetag men inte med Kent utan det var en tjej som sjöng den. Så himla fin är den. Har inte tänkt på texten riktigt förän idag. Och då började jag tänka på Liv och allt vi gått igenom som familj och vad dom kunde ha hänt. Det slutade med att jag grät så mycket att jag var tvungen att åka därifrån. 

Har gjort dem sista proven i praktisk marknadsföring så nu är det bara betygsamtalet kvar. Går bättre och bättre för Liv med maten. Håller på och öva att äta knäcke på dagis. Imon ska jag ev åka iväg och köpa en begagnad bilstol till Elise efter jobbet. 

Torsdag

Idag har det varit en riktig skitdag. Mådde dåligt redan innan jag åkte till jobbet. Tyckte allt var skit idag. Sen var känslornaväldigt närvarande sen det som hände igår. På jobbet blev det inte bättre heller. Usch dessa tider alltså... 

Men men det är bara att stå ut och hoppas att det blir bättre sen när det nya schemat kommer. Köpte bilstolen efter jobbet och den kommer bli jättebra till Elise :). 

Fredag

Idag tar/har jag tagit nys tag och ser framåt :). Fick tillbaka provsvaren och fick bra betyg på dem. Får se sen på måndag vid betygsamtalet vad det blir för riktigt betyg. Har testat och ge plockmat på dagis och det går super bra men inte bitar på sked. 

Lördag-söndag

Idag åt Liv sin gröt helt själv på morgonen. Var jätte roligt att se :). Hon gjorde det även lite grann vid maten annars går plockmat bra. Går super på dagis annars så nu är det bara och be dem att hon ska öva på och äta själv. 

Annars var vi en runda på stan idag. I söndags var vi och röstade. Vi satte även in Elise nya bilstol och hon satt bra i den. 



V.36 1/9-7/9

Veckan har varit och gått bra. Livs förkylning är lite bättre och lämning och hämtning på dagis har gått utan några problem. Har jobbat lite extra denna veckan med. 

Liv har börjat bli bättre på och tugga maten mera. Ska säga till på dagis att be dem att testa mer tuggbara saker. Elise är glad som alltid över att gå till dagis :). Får se bara hur det går med Livs vikt nu i slutet av september om hon går upp som hon ska. Har dock inte hunnit kolla hur det går med hennes tänder men dem borde vara framme nu. 

Själv så har jag lämnat in sista uppgiften nu i min kurs och fick typ B i den nu är det bara två slutprov kvar och göra sen är kursen slut. Får se vad nästa kurs blir för något, har inte riktigt bestämt mig än. 

RSS 2.0