Torsdag 24/7-30/7

Torsdag-fredag

Idag och igår har vi bara tagit det lugnt och njutit. Elise ska stanna hos farmor till lördag iallafall ev till söndag. 

Vi har varit ute med båten två gånger och badat ifrån den :). Liv har nog också njutit lite av att vara fri från stora syster. 


Lördag

Idag åkte vi iväg en runda till stan för och se om vi kunde hitta någon klänning (både till mig och till Liv) till dopet imon. Det gick bra hittade två st och på rean till och med :). 

Nu har vi börjat fullt ut med havregrynsgröt till Liv om morgonarna eller manna för att variera ibland. Det går ganska okej. Hemma sem tog vi det lugnt. 

Ikväll åkte vi iväg en runda med båten. Det var lite lugnare på havet, härligt och Liv sov hela resan. Liv har varit gnällig idag, kanske fler tänder på g. 





Söndag

Idag testade vi med havregrynsgröt på morgonen och la i lite socker och då gick det lite bättre och äta det men inte tipp topp.

Idag var vi iväg på dop men innan dopet hämtade vi Elise hos farmor. När Liv fick träffa Elise igen blev hon jätteglad och vi sa till Elise ska du inte krama lilla syster. 

Elise gick fram för att ge henne en kram men hon hann inte deg förän Liv själv gav henne en kram. Det var en riktig gosekram, jag blev alldeles tårögd när hon gjorde det :). En riktig syskonkram! 

Dopet var jättefint ute i det fina vädret och jag har blivit gudmor :). En speciell känsla inte som med mina egna barn men ändå speciell. Hon kommer att få mycket kärlek från mitt håll :). 

Efteråt blev det mat och fika hemma hos Carina och Rikard. Carina hade gjort det jättefint med dukning och allt :). Maten och fikan var supergott! Elvira fick jättefina presenter. Elise lekte med barnen som var med från Rikards släkt och hade roligt. 

Liv charmade alla som vanligt med hennes flin :), skrattar bara jag tänker på de. Jo min fina klänning jag köpte gick sönder när vi kom till kalaset då lossnade ena axelbandet helt plötsligt. Får åka in och försöka byta den imon. 

Några bilder från när Elise var hos farmor Mia.




Måndag

Idag åkte jag in med Elise och bytte min klänning. Det gick bra och dem hade fortfarande samma stl kvar i den tur nog. Passade även på att titta på andra kläder samtidigt vilket resulterade i ytterligare en klänning :). 

Hemma var det lugnt sen. Blev ett bad för flickorna och på kvällen sålde jag gå stolen :). Imon ska vi åka iväg till Linköping och besöka Livs avdelning där hon låg när hon fötts. Är lite spänd förväntan på hur man kommer reagera när man kommer dit igen och får se allt. Men det kommer säkert att gå bra. 

Tisdag

Idag bar det iväg till Linköping på morgonen. Resan dit och hem gick utan problem, skönt. När vi kom in på avdelningen kom Barbara (Livs doktor, när hon låg där) ut från hennes kontor och hon kände igen oss med en gång :). Hon tyckte hon såg jättefin och var jätteduktig. 

Hon gick iväg och hämtade Lena (vår kontakt sjuksköterska) och hon var jätteglad över att få se oss. Hon har ju följt min blogg men tyckte det var kul och träffas i verkligheten igen. 

Träffade även andra på avdelningen som har haft hand om Liv när hon var mindre. Var inne och tittade i salen där hon varit och det gick bra. Man fokuserade nog mest på ens egna barn att dem inte skulle göra något dumt därav så välde det inte upp några känslor just då. Utan dem kom sen till kvällen då man låg och tänkte innan man skulle sova. 

Vi var kvar ett tag, då jag tänkte om det skulle komma samma förfrågan som det gjorde för oss när vi låg inne, att få träffa ett barn dom var äldre och född i samma vecka, men det kom aldrig den förfrågan. Dem tog kort på oss för att visa dem andra sen som inte jobbade just nu. Sen åkte vi hem. 

Vi tänker att vi ska åka dit sen när Liv blivit lite äldre och förstår lite mera och visa var hon låg när hon var liten :). 

Onsdag 

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Åkte iväg och handlade lite för morgondagen när vi får besök. Inatt har det regnat och i morse var det fint sen kom regnet igen på efm. Hoppas det håller sig borta imon. 

Var på jakt efter jordgubbar men hittade inga får se om jag får bättre lycka imon. Annars idag har Chrille sålt hans pappas båt och jag vår babyvakt. 


Lördag-onsdag 19/7-23/7

Inatt har Liv varit lite hostig, hoppas det inte är någon förkylning på gång. Idag åkte vi till farmor Mia då Liv och Elise skulle sova där båda två till imorgon. Första gången Liv sover borta, hoppas det går bra. Det blev lite badande och lek hos farmor innan vi skulle åka. 

Vi skulle ju till krusenstiernska på teatern där. Teatern var bra men känns som alla har samma princip nu när man sett alla förutom den första dem visade. Vi gick och käkade lite mat ute efteråt och försökte njuta som barnfria. 

Tyvärr hamnade vi vid en barnfamilj så det blev inte så lugnt ändå. Fick meddelande att Liv somnat, skönt tänkte jag så slapp man oroa sig för det. 

När vi var på väg hem ringde Heléne och sa att Liv hade vaknat och var jätteledsen och vad dem än gjorde så slutade hon inte gråta. Gav lite råd och tips om vad dem skulle göra. 

Efter någon timme hade det äntligen löst sig och hon hade somnat om. Men det gjorde ont i mammahjärtat då jag hörde hur ledsen hon var i telefon när den ringde : (. 

Just det vi gav faster Carina och Rikard deras dopskål idag med då vi hämtat den innan vi åkte till Mia. Dem tyckte den var jättefin, roligt att höra :).  Får hoppas det går bra för flickorna inatt.

Söndag

Natten har gått bra med flickorna, skönt :). Idag passade Chrille och jag och åka iväg med båten, när vi var barnfria. Det var riktigt härligt. Vi passade även på och bada ifrån båten och tog det lugnt :). 

Sen vart det dags och hämta barnen. Liv hade blivit lite förkyld som vi trodde att det var på g. Allt hade gått bra med mat och resten av kvällen/natten hade Liv sovit utan problem. 

Skönt att det gått förvånansvärt bra då vet man att vi kan göra det fler ggr. Liv blev både glad och ledsen när vi kom hon visste inte riktigt vad hon skulle ta dig till :). Lilla gumman så söt hon var. 

Vi bestämde att Elise skulle dit på onsdag igen och sova hos farmor själv och hitta på lite roligt. 




Måndag tisdag

I måndags hittade vi inte på något särskilt utan tog det mest lugnt. Idag testade vi havregrynsgröt igen och det gick jättebra denna gången. Så skönt för då vet vi att det kommer funka på dagis sen. 

Alma från dagis kom och lekte med Elise idag. Vi gick ner till kolbodabaden med dem. Där lekte de på lekplatsen och red häst. Lekte lite till hemma med sen, både inne och ute. 

Dem tyckte det var jätteroligt och hade saknat varandra :). Det får dem göra igen en annan gång, fast hos Alma nästa gång kanske. 

Liv har fortfarande varit lite hes och rosslig idag. Chrille kollade tänderna idag då det var ett tag sen sist. Såg att en hörntand kommit fram och dem andra är på g. Tänkte att det säkert kommit upp någon men glömt och kolla. Får testa och ge henne en majskrok någon dag och se om hon kan börja tugga den eller inte. 

Alma och Liv åker rutschkana :)

Onsdag

Idag åkte vi iväg till stan för ena bilen skulle på en koll. Vi åkte till banken så länge för Chrille skulle fixa lite. Därefter gick jag på ögonundersökning och fixade nya glasögon. Äntligen, är länge sen jag kollade synen. Får hämta dem inom en vecka eller två. 

Sen hämtade vi bilen och Chrille tog barnen i den ena och åkte till farmor med dem då Elise skulle dit och sova över. Jag tog den andra och åkte iväg och handlade lite mat. Sen vart det lugnt ett tag hemma, skönt, innan Chrille kom hem med Liv. 

Elise åkte iväg på efm med farmor på teater på skällby. Såg Pettson och Findus och ringde hot efteråt och berättade att det hade varit jätteroligt. Imon ska dem hitta på annat roligt sen får vi se hur många dagar hon ska stanna där. 






Fredag-fredag 11/7-18/7

Fredag-lördag

I fredags åkte vi hem till faster Carina, Rikard och Elvira. Vi gick till en lekplats med barnen där de fick leka lite. Sen fixade vi lite mat och umgicks och hade det trevligt. 

Idag åkte vi in till stan i det tråkiga vädret och handlade doppresenter till Elvira. Blev även ett par nya solglasögon till Elise då hennes hade gått sönder. Blev även lite käk på stan. Tog det lugnt hemma sen på eftermiddagen. 

Söndag

Idag åkte vi och firade faster Helene som fyllt år. Vi fikade och barnen lekte en massa med Heléne. Hon fick en flytväst av oss som hon blev jätteglad för. Vi tänkte att hon kunde få en så hon kan följa med oss ut i båten, när hon vill i sommar :). 

Innan vi åkte till henne var vi och köpte en dopskål som en tidig present till Elvira, som dem ska ha till dopet. Men vi får vänta en vecka innan vi får den för vi skulle gravera lite i den också. 

Här ser Elise väldigt vuxen ut :)



JMåndag

Idag passade vi på och åka och besöka morfar Rolf och mormor Marion i det regniga vädret. Barnen lekte för fulla muggar med morfar. Vi åt mat, fikade och hade trevligt :). 


Tisdag

Idag var det finare väder så vi gick ner till båten och tittade. Vi tänkte att vi skulle prova och åka en runda med barnen och se hur det går med båda två i båten. 

Vi fick dock avvakta ett tag då det kom en plötslig regnskur från ingenstans. Men sen åkte vi ut med båten på premiärturen med hela familjen  :). Det gick jättebra. Inga problem alls. 

Elise satt där fram utan problem och tyckte det var jätteroligt. Liv sov mestadels men när hon var vaken verkade hon tycka om det iallafall :). Så det får vi göra om igen. 





Onsdag
  
Idag åkte vi iväg till skälby och träffade Therese och Oliver där. Vi pratade, fikade, tittade på djuren och umgicks. 

Elise lekte en massa i lekparken också. Hon var verkligen ivrig på och leka för en gångs skull. Kul och se då hon varit så blyg innan, verkar vända nu :). Började gå iväg själv till lekparken då hon inte orkade vänta på oss efter vi fikat, bland annat.

Torsdag

Idag på morgonen testade vi att ge Liv havregrynsgröt. Det gick sådär. Gick bra först men sen ville hon inte ha. Får testa igen en annan dag. 

Annars så åkte vi iväg en lite längre runda med båten igen. Vi ankrade på ett ställe och fikade och myste lite ute på sjön. Det var härligt :). Elise älskar verkligen att åka båt :). 



Fredag
 
Idag åkte vi iväg och badade i vita sand.   Jag doppade mig och försökte få Liv till och bada lite i sin badring men hon skrek till med en gång för hon tyckte det var för kallt. 

Elise badade iallafall lite grann men tyckte också det var kallt. Hon vågade inte gå ut så långt men en liten bit iallafall. Blev lite grillat sen på efm hemma. Har testat och börja ge Liv 1-års mat. Vissa rätter funkar, andra inte. Men det är bara att testa vidare....

Fredag-torsdag 4/7-10/7

Idag åkte jag iväg och handlade lite med flickorna. Blev skor till mig och lite mat. Idag har det varit konstigt väder, har både varit varmt och kallt. Gick iväg till lekplatsen en runda efter vi kommit hem. 

Liv fick åka rutschkana med stora syster Elise och tyckte det var jätteroligt :). Vi gungade lite och gick ner till bryggan där vi ska ha båten och gick förbi hästarna med. Gick hem och gungade lite hemma med. Liv lärde sig att klättra upp på Elise trehjuling. Våran lilla våghals :). 


Lördag 

Idag har vi tagit det lugnt hemma. Chrille har klippt gräset och häcken och vi har varit ute i det fina vädret. Idag lärde sig Elise och cykla på cykel med stödhjul. Det tyckte hon var jätteroligt, när hon till slut vågade det :). 



Söndag

Idag har Chrille fixat med båten och flickorna och jag har handlat lite inför imon när vi får besök. Hoppas Chrille blir klar så vi kan sjösätta snart :). 

Idag premiär badade Liv i Elise gamla pool och Elise badade så klart med. Liv älskar verkligen och bada särskilt nu med när hon kunde går i och ur poolen när hon ville :). Vi har även blåst lite såpbubblor idag. 

Elise har cyklat en massa idag också. På efm fick besök av faster Heléne och Dan en stund då Dan skulle hjälpa Chrille med en sak på båten. Det har funkat bra med att Liv är utan välling om kvällarna, vi får se nu i veckan hur det är med vikten också. 



Måndag

Idag har det verkligen varit varmt. Idag gjorde jag eget såpbubbel-vatten då vi blåste slut på det jag köpte igår. Det blev ganska bra bubblor på det :). 

Framåt efm kom Therese, Jimmy och Oliver på besök, Oliver från prematurgruppen. Vi grillade, barnen badade och vi hick ner till vattnet. Det var jättetrevligt och vi pratade om allt möjligt och tiden bara rann iväg :). 

När vi gick ner till vattnet så cyklade Elise och hon trillade tre ggr men skulle upp på cykeln igen, till hon trillade riktigt och slog i knät så det blödde :(. Men det gick över ganska snart. Hon blev glad sen när vi kom hem och hon fick plåster på såren :). 


Tisdag

Idag var det dags för ett litet sjukhusbesök för Liv. Vi skulle in och kolla hennes öron. Läkaren såg att det var lite vatten i båda öronen. Han sa att det inte var någon fara utan vi skulle avvakta några månader. Detta för att det kunde växa bort eller försvinna av sig själv eftersom hon inte störs av det hörmässigt. 

Vi skulle vara uppmärksamma på att hon inte får många öroninflammationer för då kanske det är nödvändigt och sätta in rör tidigare. Dem gör ju inte det helst på barn med vikt under 10 kilo. 

Idag var det varmt igen så vi tog alla ett bad i vår stora pool. Det var härligt :). Ringde jobbet idag med och ska dit nu på torsdag för att få mitt schema. Ska bli kul och se det, lät bra på telefonen iallafall. 

Onsdag

Idag har vi tagit det mest lugnt. Strax efter lunch kom mormor Marion, morfar Rolf och moster Jenny på besök. Vi bjöd på lite jordgubbar och glass. Barnen badade en runda med i den lilla poolen :). 

Torsdag

Idag var vi på Bvc för vägning och mätning av Liv. Hon hade gått upp 200 gr sen sist till 8480 gr och det tyckte hon var okej, skönt :). 

Frågade om vad hon tyckte om det här med att vi slutat med vällingen. Hon tyckte att det inte gjorde något eftersom hon knappt pt något och att gröten är bättre för Liv då hon ska lära sig och börja tugga med. 

Längden mätte hon två ggr för hon trodde hon mätte fel för hon har vuxit hela 3,5 cm på en månad :). Hon sa att hon klassas som en lång ett åring med sina 76 cm. Huvudet hade växt till 43,3 cm. Jo och sen sa hon att Liv bedöms att gå nu när hon går lite och trillar eftersom hon inte här det så ofta :). 

Frågade om hennes fontanell om den skulle vara ihopväxt nu eftersom vi tyckte det kändes som det. Hon kände och tyckte den inte riktigt var ihopväxt än. Hon sa att i normalt fall ska den vara det vid ett år men hon tyckte vi skulle be Thomas känna på och kommentera det hela nästa gång vi träffar honom i augusti. 

Sen åkte vi hem och efter lunch åkte jag iväg till jobbet med Elise för att få mitt schema. Schemat var väl okej, hade kunnat vara bättre men jag får väl ta det som ett första schema efter mammaledighet då man brukar få de tiderna som blivit över då att säga. Får hoppas på ett bättre därefter :). 

Hade hänt mycket nya saker på jobbet sen sist. Vi handlade lite därefter sen åkte vi hem. Hemma tog vi det lugnt och framåt efm/kvällen kom farmor Mia och Dan. Dan skulle hjälpa Chrille och sjösätta båten. Det gick utan problem :). 

Farmor stannade kvar här och lekte lite med Elise, det tyckte hon om. Nu är det bara premiärturen för hela familjen i båten kvar :). 

Söndag-torsdag 29/6-3/7

Idag var det dåligt väder igen så då passade vi på och åka till Leos lekland. Både Elise och Liv tyckte det var jätteroligt :). Liv klättrade och åkte rutschkana med oss i den lilla lekhörnan. Elise åkte rutschkanor och busade en massa. Hon vågade även på lite saker själv, vilket var roligt och se då hon oftast inte vågar det :). 

Det var riktigt roligt där idag ni när båda kan hitta på saker. Så dit får det blir fler ggr när det är dåligt väder. Liv fick även åka två stor rutschkanor med oss innan vi åkte hem, det älskade hon :). Väl hemma sen ville Elise inte ta av sig sitt åkband. Hon vill väl kanske visa upp det på dagis imon?!



Måndag-onsdag

Det har inte hänt så mycket dem här dagarna. Har fått mitt slutbetyg i affärsjuridik, B, vilket jag är nöjd med. Trodde jag skulle få sämre. 

Liv har sagt mamma några fler ggr när hon varit arg eller velat ha uppmärksamhet :). Här om efm satt hon och lekte. När jag tittade på henne satt hon och lekte att hon åt med sked :). Blev jätteförvånad, så nu blir det till och testa om hon kan göra samma sak när hon äter. Detta testade jag idag och det gick ganska okej. Hon tog kanske tre skedar in i munnen själv, kan man säga. Får testa imorgon igen. 

Torsdag

Idag hade jag barnvakt här hemma till flickorna medan jag åkte iväg för och klippa mig, äntligen :). Klippningen blev bra och jag blev nöjd, lite ovant med mörkt hår (blev lite mörkare än jag tänkt från början) men jag vänjer mig :). 

Det hade gått bra med barnen medan jag var borta och Liv sov till och med när jag kom hem :). Liv fick smaka köttbullar och potatis nedmosat idag och det tyckte hon var gott :). 

Vi har slutat med välling till Liv nu om kvällarna för att hon äter knappt något. Läste att gröten innehöll mer energi så vi satsade på att behålla den istället för vällingen går se vad dem säger på Bvc sen. Hon har ju vaknat två dagar runt nio men hon vill inte ha något då utan bara somna om får se om hon slutar vakna efter några dagar. Hon kanske drömmer om något eller sover oroligt pga att hon håller fortfarande på och få in snitsen med att gå. 

Har lämnat in en uppgift i marknadsföringen nu och ett prov i butiksmatematik. Fick bra betyg i båda, roligt :). 

RSS 2.0