Lördag-tisdag 28/9-8/10

 
Vet att jag inte skrivit på ett tag igen, men det blir tyvärr lätt så när man är upptagen med annat.
 
Helgen var lugn, åkte med Elise till farmor på söndagen. Hon sov över där till måndagen då det var utvecklingsdag på dagis. Liv vände två ggr på sig från mage till rygg under dagen. På kvällen sen gjorde hon det först från mage till rygg och sen tvärt om då hon ändå hade farten uppe så att säga. Så roligt att se! :) Hämtade Elise hos farmor under dagen med Liv och det gick bra så på tisdagen  testade jag och göra det från dagis med och det gick också bra. 
 
Under tisdags natten fick Elise feber och en förkylning bröt ut. Vår första tanke var jaha nu kommer Liv att bli förkyld igen. Men, peppar peppar hon har inte blivit de så farligt än. Nyst har hon gjort länge, annars har hon lite hosta, matvägrar lite grann och lite feber men inget som märks på andningen än. Ska börja med hennes andra inhalator medicin ikväll som förebyggande då dem tyckte det på sjukhuset. 
 
Ringde ju in dit dag då dem sagt att vi ska åka in så fort som möjligt när Liv blir förkyld. Men det behövde vi inte förän vi började märka att hon får svårt med andningen. Kan ju vara tänder på gång med samtidigt då hon har börjat dregla en del nu med. 
 
I onsdags fick Elise vara hemma från dagis och Chrille vabbade. Fick lite till av Livs  journal från Linköping, men har inte hunnit läsa det än. Begärde ju och få lite mer om det fanns något intressant och läsa. Skulle höra av mig igen sen om det var något mer jag ville ha. 
 
Dem ringde från Lund idag med och berättade att dem har bestämt sig att det blir hjärtoperation för Liv iallafall inom loppet av 3 månader. Dem skulle skicka en remiss om när. Så skönt att dem äntligen  tagit ett beslut så man slipper gå velandes och ovetandes om hur det ska gå längre fram. Samtidigt så är de så klart nervöst och skrämmande då ens lilla plutta ska opereras igen. Själva operation är ju inte svår så utan det är nedsövningen som är det svåra. 
 
I torsdag åkte vi till dagis  mest för att dem skulle ta kort men när jag frågade Elise om hon ville följa med ville hon stanna kvar, men hon var trött sen när hon kom hem. Hon var ju inte riktigt frisk än. 
 
Fredag
 
Ikväll ringde vi in till neo och frågade hur vi skulle göra då Liv börjat matvägra. Vi skulle ge henne gröt då hon äter det mycket bättre och ge vatten lite då och då om hon inte åt mycket. Om vi ville fick vi komma in och kolla henne. Det var även okej att sätta sond om vi kände att det var/är ända utvägen. Idag sa jag även till att jag skulle testa och ha båda hemma på måndag och se hur det går. 
 
Lördag
 
Idag har väl Livs förkylning varit sisådär, hon har inte velat äta så mycket. Får se hur länge till vi försöker och få i henne mat, verkar som hon har ont i halsen. Elise hon hostar och hostar, mycket slem som ska bort. Hoppas det blir lindrigare på Liv. 
 
Idag var Elise och jag iväg på stan en stund på dagen. Skulle hämtat korten tänkte vi men givetvis hade hon stängt just idag. Träffade på katta från jobbet, var evigheter sen vi sågs. Riktigt roligt och  få pratas vid. Glömde ju och gratta henne personligen till giftemålet i somras, får göra det nästa gång vi ses. Livs feber har försvunnit idag också. 
 
Söndag-tisdag
 
I söndags kväll tog vi beslut i och sätta en sond då det känns som Liv behöver det för att få i sig tillräckligt med vätska. Den fick sitta kvar tills igår förmiddag då rök den. Men den var bra så länge den varade fick i Liv nödvändig vätska och nu äter hon nästan som innan igen eller nästan och nästan det är på väg åt det bättre hållet iallafall. Hon är lite hostig och snorig fortfarande och har slem i halsen. Vi får hoppas att det håller sig kvar på detta stadiet och inte blir värre utan bättre längre fram. 
 
Igår var första dagen hemma själv med båda mina flickor och det gick förvånandsvärt bra faktist. Vet inte om det berodde på att Elise var lite extra hängig igår eller att det bara va så. Får se hur det går på fredag igen. Igår fick vi vår syskonvagn såld äntligen skönt och bli av med den då vi inte ha någon nytta av den. 
 
Ringde jobbet igår med och tänkte jag skulle pratat med min chef men han var inte där så får försöka och ringa en annan dag. Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Har tvättat och handlat, lite av de vanliga sysslorna. 
 
Imon ska vi iväg till sjukhuset på kontroll. Ska bli kul och se hur det har gått med vikten nu när hon är sjuk och det. Hoppas det inte är åt minus hållet ialllafall. Får se om jag kan hämta korten imon med innan sjukhusbesöket. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0