Fredag-torsdag 4/7-10/7

Idag åkte jag iväg och handlade lite med flickorna. Blev skor till mig och lite mat. Idag har det varit konstigt väder, har både varit varmt och kallt. Gick iväg till lekplatsen en runda efter vi kommit hem. 

Liv fick åka rutschkana med stora syster Elise och tyckte det var jätteroligt :). Vi gungade lite och gick ner till bryggan där vi ska ha båten och gick förbi hästarna med. Gick hem och gungade lite hemma med. Liv lärde sig att klättra upp på Elise trehjuling. Våran lilla våghals :). 


Lördag 

Idag har vi tagit det lugnt hemma. Chrille har klippt gräset och häcken och vi har varit ute i det fina vädret. Idag lärde sig Elise och cykla på cykel med stödhjul. Det tyckte hon var jätteroligt, när hon till slut vågade det :). 



Söndag

Idag har Chrille fixat med båten och flickorna och jag har handlat lite inför imon när vi får besök. Hoppas Chrille blir klar så vi kan sjösätta snart :). 

Idag premiär badade Liv i Elise gamla pool och Elise badade så klart med. Liv älskar verkligen och bada särskilt nu med när hon kunde går i och ur poolen när hon ville :). Vi har även blåst lite såpbubblor idag. 

Elise har cyklat en massa idag också. På efm fick besök av faster Heléne och Dan en stund då Dan skulle hjälpa Chrille med en sak på båten. Det har funkat bra med att Liv är utan välling om kvällarna, vi får se nu i veckan hur det är med vikten också. 



Måndag

Idag har det verkligen varit varmt. Idag gjorde jag eget såpbubbel-vatten då vi blåste slut på det jag köpte igår. Det blev ganska bra bubblor på det :). 

Framåt efm kom Therese, Jimmy och Oliver på besök, Oliver från prematurgruppen. Vi grillade, barnen badade och vi hick ner till vattnet. Det var jättetrevligt och vi pratade om allt möjligt och tiden bara rann iväg :). 

När vi gick ner till vattnet så cyklade Elise och hon trillade tre ggr men skulle upp på cykeln igen, till hon trillade riktigt och slog i knät så det blödde :(. Men det gick över ganska snart. Hon blev glad sen när vi kom hem och hon fick plåster på såren :). 


Tisdag

Idag var det dags för ett litet sjukhusbesök för Liv. Vi skulle in och kolla hennes öron. Läkaren såg att det var lite vatten i båda öronen. Han sa att det inte var någon fara utan vi skulle avvakta några månader. Detta för att det kunde växa bort eller försvinna av sig själv eftersom hon inte störs av det hörmässigt. 

Vi skulle vara uppmärksamma på att hon inte får många öroninflammationer för då kanske det är nödvändigt och sätta in rör tidigare. Dem gör ju inte det helst på barn med vikt under 10 kilo. 

Idag var det varmt igen så vi tog alla ett bad i vår stora pool. Det var härligt :). Ringde jobbet idag med och ska dit nu på torsdag för att få mitt schema. Ska bli kul och se det, lät bra på telefonen iallafall. 

Onsdag

Idag har vi tagit det mest lugnt. Strax efter lunch kom mormor Marion, morfar Rolf och moster Jenny på besök. Vi bjöd på lite jordgubbar och glass. Barnen badade en runda med i den lilla poolen :). 

Torsdag

Idag var vi på Bvc för vägning och mätning av Liv. Hon hade gått upp 200 gr sen sist till 8480 gr och det tyckte hon var okej, skönt :). 

Frågade om vad hon tyckte om det här med att vi slutat med vällingen. Hon tyckte att det inte gjorde något eftersom hon knappt pt något och att gröten är bättre för Liv då hon ska lära sig och börja tugga med. 

Längden mätte hon två ggr för hon trodde hon mätte fel för hon har vuxit hela 3,5 cm på en månad :). Hon sa att hon klassas som en lång ett åring med sina 76 cm. Huvudet hade växt till 43,3 cm. Jo och sen sa hon att Liv bedöms att gå nu när hon går lite och trillar eftersom hon inte här det så ofta :). 

Frågade om hennes fontanell om den skulle vara ihopväxt nu eftersom vi tyckte det kändes som det. Hon kände och tyckte den inte riktigt var ihopväxt än. Hon sa att i normalt fall ska den vara det vid ett år men hon tyckte vi skulle be Thomas känna på och kommentera det hela nästa gång vi träffar honom i augusti. 

Sen åkte vi hem och efter lunch åkte jag iväg till jobbet med Elise för att få mitt schema. Schemat var väl okej, hade kunnat vara bättre men jag får väl ta det som ett första schema efter mammaledighet då man brukar få de tiderna som blivit över då att säga. Får hoppas på ett bättre därefter :). 

Hade hänt mycket nya saker på jobbet sen sist. Vi handlade lite därefter sen åkte vi hem. Hemma tog vi det lugnt och framåt efm/kvällen kom farmor Mia och Dan. Dan skulle hjälpa Chrille och sjösätta båten. Det gick utan problem :). 

Farmor stannade kvar här och lekte lite med Elise, det tyckte hon om. Nu är det bara premiärturen för hela familjen i båten kvar :). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0