Onsdag 6/8-fredag 15/8

Idag har vi slutat och ge Liv havregrynsgröt då hon totalt vägrade att äta det ikväll. Utan det fick bli välling istället och det gick utan några problem alls. Kände i munnen på henne idag att två kindtänder är lite ute nu. 

Idag har det varit lugnt annars. Elise hade fått en fästing i hårbotten som jag upptäckte när vi duschade. Chrille fick bort den lätt, skönt. 

Idag har hon gått lite längre på dagis igen och det har gått jättebra idag med. Dem hade gjort i ordning en vattenrutschbana på dagis på deras kulle med hjälp av en stor plast duk och en vattenslang så det rann vatten på den. Elise tyckte det var super roligt och spännande att åka på den :). 

Torsdag

Idag har Elise testat att börja tidigt på dagis och äta frukost. Det gick och superbra. Hon hade även åkt vattenrutschbana idag med och det var jättekul som igår. 

Hemma har Liv ätit mannagrynsgröt och det går utan problem, tycker ju om det :). Hon har även fått testa majskrok och det gick jättebra och äta det idag. Idag hade även hon en fästing i huvudet men Chrille fick som tur väl bort den och den var verkligen mini, usch. Själv har jag städat lite här hemma. 

Tänka sig det är inte alls långt kvar nu till Liv ska börja dagis. Det ät både spännande, roligt och lite nervöst över hur det kommer att gå men jag tror det kommer att gå bra. 

Hon fick testa på och leka lite idag på Elise dagisplats när vi skulle hämta henne och tyckte det var roligt :), låter lovande. 

Fredag

Idag åkte Liv och jag iväg till Emma efter jag lämnat Elise på dagis. Vi fikade,  pratade en massa och umgicks och hade trevligt :). 

Liv har testat och äta små smörgås bitar både idag och igår och det har gått okej :). Är så himla glad över att det äntligen kanske börja ordna sig med ätandet :). 

På måndag ska Elise börja på svanen och Liv på duvan. Känns konstigt, när jag varit hemma så länge med Liv och nu helt plötsligt så ska vi inte ses så mycket längre. Fast det är dock både skönt och spännande att hon ska börja. Då kanske hon inte kommer att vara så mammig längre sen, som hon är just nu. 

Lördag 

Idag åkte vi iväg till Kalmar på stadsfesten. Först var vi och tittade på Sean banan ett tag. Elise satt på Chrilles axlar medan jag tog hand om Liv som klappade händerna och var glad och tittade på allt folk runtomkring sig. Vinkade gjorde hon också en massa. Både Elise och Liv tyckte det var roligt. 

Därefter gick vi och åt lite lätt lunch. Sen gick vi och tittade på karusellerna för och se vad Elise ville åka. Hon åkte först en som gick runt där man fick välja mellan att sitta i luften eller nere. Elise valde att sitta luften :). Sen åkte hon en som såg ut som uppskjutet fast ett mini för barn men den tyckte hon var tråkig. 

Vi gick och kollade där dem hade dem andra karusellerna för och se fall det var något där som föll henne i smaken. Där fanns det en mini berg och dal bana hon ville åka fast med mig. 

Den tyckte hon var jätterolig att åka. Så det fick bli två ggr i den till och med :). Vinkade till Chrille och Liv när vi åkte den och dem vinkade tillbaka. På väg till bilen sen var det några som spelade musik på en scen och då satt Liv helt superglad och diggade i vagnen. Hon såg så rolig ut :). 

Om Liv inte hade varit så liten hade hon också fått åkt karusell, man såg verkligen hur hon satt och trånade i vagnen på att få åka något hon med. Idag har vi testat lite macka igen och det går fortfarande ganska bra och med majskrokar är det inga problem längre. Så himla roligt :). 


Söndag

Idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen. Vi tog bort sidan på Livs säng få det känns som hon är mogen för det nu. Så hon inte börjar klättrar på spjälorna och trillar från sängen (har varit på g och göra det nämligen). Vi får se hur det går inatt om hon kommer rulla ur en massa eller inte innan hon vänjer sig. 

På eftermiddag fick vi besök av farmor Mia, Dan, faster Heléne, hennes hund Oskar, faster Carina och lilla kusin Elvira. Vi gick ner till båten rn runda för att Oskar skulle få bada. Heléne fick åka en runda i båten :). 

Vi började gå hemåt innan dem kom tillbaka då det började blåsa väldigt kallt. Hemma sen grillade vi lite och hade trevligt. Imon är det första inskolningsdagen på dagis för Liv, det blir spännande :).



Måndag

Första inskolningsdagen gick jättebra. Var lite blyghet hos Liv som hos dem andra två barnen. Men det lossnar säkert efter några dagar. Liv sov länge idag efteråt säkert pga alla nya intryck och så. 

Elise har haft roligt på dagis idag. Att äntligen få leka med Alma igen, var ju ett tag sen nu. Hon ville inte åka hem när jag hämtade henne :). Annars idag har det varit fullt upp tycker jag med saker som behöver göras. 

Inatt så trillade Liv ur sängen ett antal ggr men det får man räkna med såhär första natten får se hur det går denna natten. 

Tisdag

Idag har Liv varit lite mer framåt på dagis. Känns som hon har börjat prata lite mer redan efter två dagar. Så roligt, det är det vi har väntat på nu ett tag. Undrar hur det då kommer vara nästa vecka?! 

Efter inskolningen åkte vi iväg till mitt jobb för att hämta lite kläder och handlade lite samtidigt och skickade iväg lite paket. Sen hämtade vi Elise och hade haft det lika roligt idag på dagis :).  

Jo mätte Livs fötter med så nu vet jag rätta måttet på dem. Inget pluggande idag. Nästa vecka ska Liv gå lite andra tider två dagar för att dem ska se hur det funkar vid lunch och frukost. Inatt har hon inte trillat ur sängen någon gång, skönt :).  

Onsdag 

Idag har Liv fått testa och äta rån. Det gick jättebra, då roligt :). Men tyvärr så har hon inte börjat tugga riktigt än men hon får öva. Tids nog så gör hon det. 

Idag tyckte Liv det var roligt på dagis. Dem fick vara ute ett litet tag idag. Hon har blivit mer kaxig och inte så jätte mammig nu längre sen hon började dagis :). Hon har börjat verka hungrigare nu med. Hoppas hon har gått upp i vikt men det tror jag, särskilt med den magen hon börjar att få. 

Torsdag och fredag

Det går bra på dagis för Liv. Hon blir mer och mer framåt och sig själv. Hon har fått smaka banan i lite större bitar och det gick utan problem :). Nu när vi har sagt hejdå så har hon inte brytt sig utan lekt vidare :). Men det kan ju ändra sig snabbt sen. 

Hon ställde sig på vågen nu i dagarna och den visade på 8,8 kg får se på måndag fall det stämmer. Hon har även smakat lite rån bitar och det har gått bra :). 

Igår hade både Liv och Elise kort dag på dagis för vi skulle åka in till stan en runda. Mätte Elise fötter, handlade mat och lite annat. Det visade sig att Elise klarar sig på dem skorna hon redan har denna höst och vinter. Om det nu inte skulle vara så får vi köpa nya senare. Liv behöver bara ett par nya höst gympaskor. De andra passar som hon har ärvt av Elise. 

Stort grattis till moster Jenny idag som fyller år! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0