Sommar!

Hej allihopa! Tänkte skriva lite här igen då det händer en del grejer och har hänt en del. 


Med Liv går det mesta bra och nu så väntar vi på lite olika svar och att komma igång med saker som ska vara bra för vår lilla tjejs utveckling förhoppningsvis. 

Hon har nyligen ändrat sin medicin. Nu tar hon bara en medicin och den har ändrats från flytande till tablett och vi har även fått minska dosen nyligen då proverna inte var bra. Och vi håller alla tummar och tår att hon inte kommer att få några anfall pga detta. Men vi får vänta och se minst några veckor om det händer något eller inte. 👍👎

Hon har också sen en tid tillbaka börjar få lite mer stöd och hjälp på förskolan genom en special pedagog från kommunen och detta med kombo av medicinminskningen har gjort att Liv blivit lite mer framåt och närvarande och även att vi tycker att språkutveckling även börjat gå lite snabbare framåt men ändå fortfarande sakta. 

Senast vi var på Bvc så pratade sjuksköterskan och jag om att ev göra en psykologunderslkning på Liv då jag ville att det skulle hända något och granska vart hon står just nu för att kunna få hjälp så snart som möjligt med hennes utveckling. Detta ledde till att hon nyligen har fått göra tester och även blivit "studerad" på förskolan. 

Förra veckan fick vi svar på detta. Testerna visar att hon ligger efter rent allmänt. Men det var svårt att bedöma hur långt efter då man inte ska ta testresultaten på allvar. Detta för att det är svårt att bedöma Liv i och med att hon inte kan göra sig riktigt förstådd. Tex förstår hon vad hon ska göra, tycker hon att det blev tråkigt, börjar hon tröttna nu m.m. Men eftersom vi vet att hon ligger efter tyckte psykologen att hon skulle börja gå till habiliteringen för att då hjälp att kunna utveckla sig. Så detta skulle hon ta upp med hennes läkare. 

En annan sak hon hade noterat var att hon misstänker att Liv har problem med det visuella seendet. Som när hon ska koncentrera sig på något ser hon lätt helheten istället och likadant tvärtom att hon får tunnelseende när hon ska kolla brett. Hon sa även att det kan vara därför hon kan ha svårt för att gå i trappor osv med pga detta. Hon ville att vi skulle gå vidare med detta för att få klarhet över det hela då hon inte var helt säker på sin sak. Men även för att få reda på om det rör sig om något medfött eller om det bara är en sen utveckling. 

För att gå vidare kommer vi att skickas till specialister i ämnet på sjukhuset i Linköping. Hon skulle ta detta med Livs läkare då det är dem som måste godkänna och skicka iväg remissen. Hon frågade om vi ville detta och det tycker vi absolut. Detta för att jag tänker att det bättre att få så mycket info, klarhet och hjälp som det bara går för att få dem svaren som behövs för att hjälpa Liv i hennes utveckling. Särskilt med tanke på att för varje dag som går närmar sig förskoleklassen mer och mer för Liv. Hennes psykolog skulle försöka få igång allt så snart som möjligt så det kommer igång snarast till hösten får hoppas att det går så fort som möjligt.

Vi väntar även på att få en remiss till sjukgymnasten då dem ska kolla upp hennes fysik igen. Detta också pga att hon har svårt med trappor, kan inte hoppa jämnfota och snubblar lätt. För att utesluta att det inte är något fysiskt fel. 

Vad händer då i mitt liv? Jo det går lite upp och ned. Jag sökte ju till den där linjen men kom på reservplats 11, vilket tyvärr kommer leda till att jag inte kommer in, troligtvis. Vi får se vad som händer i framtiden då jag väntar på lite svar. Har ju kvar mitt jobb just nu men letar lite här och var då jag drömmer om annat som sagt. Men det får framtiden utvisa vad som kommer att hända till hösten. 

Sommaren har ju kommit också och vi har redan hunnit åka på en liten resa till Kolmården vid midsommar tillsammans med mina svägerskor Heléne och Carina med familj och det var jätteroligt och trevligt. 😍  Och bara några veckor innan var vi även iväg på vår bröllopsresa som bestod av en 22 h kryssning som även min en svägerska Carina och hennes man, Rikard följde med på då även dem gift sig förra sommaren och fått samma resa. Och även här hade vi också superkul, barnfria och allt 😍😄😝. 

Sen har vi planerat iallafall en resa till, första semesterveckan och åka till Legoland. Därefter blir set kanske några dagsutflykter under resten av semestern. 

Elise är stolt över att hon har tappat sina första två mjölktänder och längtar till hon tappar resterande😊. I våras började hon att rida, vilket hon älskade. Vi får se om hon   Fortsätter med det till hösten då hon även vill dansa. Vi får se om hon kan kombinera de båda eller bara göra en av sakerna. Sen beror det också på vad jag kommer att göra till hösten. 🤔

Självklart så bjuder jag på lite bilder😊
Annars får ni ha det så bra tills vi ses, hörs igen. Ha de gutt 😄



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0