Måndag 13/1

Idag började dagen med hjärt- och lung röntgen. Den gick snabbt och bra. Därefter var det inskrivning på avdelningen Liv ska vara på efter ingreppet. 

Vi fick sitta i ett lekrum och vänta på ett undersöknings rum då dem skulle ta lite värden och så. I lekrummet fanns det en gåstol som var lägre än den vi har hemma. Vi satte Liv i den och den tyckte hon om och gick runt en massa och lekte med grejerna som satt på den. 

I undersökningsrummet tog dem EKG, satrationen, puls, temp och emblade hennes händer och fötter. Detta för att sätta en infart senare på något av dessa ställen. Frågade lite frågor om mat och så. 

Själva ingreppet skulle förhoppningsvis ske imon kl 8 på morgonen om det inte kom in något akutare. Bra tid för då slipper hon gå och vara hungrig en längre tid då hon ska vara fastande 6 h innan ingreppet. 

Därefter var det dags för lite mat för Liv. Vår sköterska sa till oss att hon skulle hinna äta innan det var dags för ultraljudet då det var en maskin som var sönder så det skulle dröja. 

Vi satte oss och började mata. Vi skulle göra ultraljudsundersökningen 11.45. När klockan är 11.40 kommer läkaren och undrar om vi snart har matat klart, då vi nästan precis börjat mata. 

Vi säger nej det tar minst 10-15 min till, då säger han okej ni får 8 min på er. Vi försöker stressat få i henne maten och hinner precis i tid. 

Då tittar han in i rummet Liv ska undersökas i och det är upptaget. Nej men tjena det var ju inte konstigt, det var ju därför vi tog det lugnt med matningen då sköterskan sa att det skulle ta tid. 

Fick ju sitta och vänta sen till 12 ungefär. Väldigt konstig och jobbig läkare vilket visade sig sen vid ultraljudet. Ultraljudet gick snabbt och smidigt och vi fick information om ingreppet. 

Läkaren visade upp hur ett "paraply" ser ut som dem sätter för hålet. Dem går in genom en ven i ena ljumsken och sätter fast den. Samtidigt som hon är intuberad med en slang genom munnen som är kopplad till en ultraljudsapparat ner i matstrupen för att kunna se hjärtat. 

Han berättade också att det brukar ta 2-4 h och göra det. Tyvärr berättade han också att ingreppet blivit uppskjutet till 11.30-12.00 någon gång. Detta då det kommit in ett fall som var akutare och göra. Det är han som kommer att utföra hjärtkateteriseringen. 

Han frågade oss om det var okej att en läkarstudent fick kolla på Liv och göra en kontroll. Detta vid kl.13.00 och nu var klockan ca 12.15 och vi bara nej det blir lite tajt om tid. Vi skulle ju iväg och äta själva. 

Då helt plötsligt försökte han tvinga oss till det och sa att vi var dem enda hon kunde göra det på osv. Och kunde helt plötsligt skjuta på det till 13.15. Vi sa inget bestämt men vi trodde vi skulle hinna men vi skulle inte stressa för hans skull. 

Vi gick iväg och åt och hann precis komma tillbaka i tid men då haffade sköterskan oss. Hon sa att hon ville att vi skulle gå och ta blodproverna och sätta infarten. 

Vi sa att vi skulle träffa läkaren och läkarstudenten. Hon sa att han fick vänta då detta var viktigare, precis så som vi tänkte. Dem hann precis och försöka och sätta en infart en gång innan läkaren kom och knackade på dörren. 

Sköterskan gick ut och pratade med han. Han propsade väl på om att vi var tvugna och komma och träffa läkarstudenten. För när sköterskan kom in igen fick vi gå iväg och göra det och fortsätta med infarts sättningen sen. 

Som jag sa innan väldigt komplicerad och att det behövde vara just vi. Enligt honom, för att Liv var friskast på avdelningen just nu. 

Det gick snabbt och enkelt och göra undersökningen med läkarstudenten då hon skulle lyssna utanpå och fråga lite frågor för att lista ut vad Liv hade för hjärtfel. Som hon sedan skulle berätta för läkaren vad hon trodde. 

Sen gick vi iväg igen för att försöka sätta den där infarten igen. Dem gjorde några försök och sen gick det. Tillbaka på avdelningen var det matdags för Liv igen. 

Därefter gick vi tillbaka till patienthotellet för att ta det lite lugnt då det kunde ta tid innan vi träffade narkosläkaren inför imon då dem oftast har operationer under dagen. 

Vi gick och åt vid 17 och Liv därefter sen gick vi tillbaka till avdelningen för och se om dem visste än om narkosläkaren kom snart. Det var precis lägligt för strax efter vi kommit kom han och pratade med oss. 

Han berättade att insomningen skulle ske snabbt på bara 15 sekunder då dem gav narkosmedel efter patientens vikt. Han berättade också att hon fick äta senast innan 06.00 och dricka genomskinlig vätska innan 10.00. 

Efteråt skulle hon ligga på uppvaket och om det behövdes ev Biva under natten beroende på hur pigg hon var och så. Vi fick med oss badsaker och patientkläder innan vi gick tillbaka till hotellet. 

Hon ska ju bada imon runt 10, med en viss tvål och så inför ingreppet. Vi skulle vara på avdelningen imon vid 11. 

Skönt att det har flutit på bra idag med både mattider och lite sovstunder för Liv. Ingenting som har krockat med det. 

Jaha det blir för mig att gå upp inatt/imon bitti och mata Liv runt 5.15-5.30 så hon får lite välling i sig då. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0