Tisdag-tisdag 29/10-5/11

 
Idag var det jobbigt med Liv på förmiddageån. Hon åt gröt och spydde precis efter nästan, av att hon hostade och ville inte ta ersättnings flaskan därefter. Är ju orolig för att hon ska få vätskebrist då hon inte kissat mycket. Försökte ge lite barnmat innan vi åkte till bvc men hon var inte så sugen. Ska försöka igen när vi kommer hem. 
 
Funderade ett tag på att skippa besöket då det var jobbigt med matningen och så för förkylningen. Men till sist gav vi oss iväg ändå, var ju nyfiken på hur det gått med vikten. Jihoo!, viktökningen var jättebra, det bästa på jättelänge hela 105 gr +, så nu är hennes nya vikt 5810gr. Maten och oljan hade gett resultat. 
 
Längden var den samma och huvudet var 39,2cm. Frågade om hur man märkte om hon får vätskebrist och det var att hon skulle bli hängig och trött. Det är hon inte än, snarare piggare än innan, men då vet jag vad det är för tecken man ska ha utsikt efter. När vi kom hem testade jag och mata igen och denna gången fick hon behålla det. Ska dit igen näst nästa vecka. 
 
Onsdag
 
Natten var inte rolig, vaknade av att Liv gnällde tänkte att hon var hungrig. Ville inte äta och började skrika hysteriskt, jag fick inte tyst på henne. Chrille och Elise vaknade och chrille försökte också lugna henne men det gick inte. Till sist beslöt vi oss för att sätta en sond (då vi fortfarande trodde hon var hungrig.) 
 
Elise gjorde inte det hela enklare heller, då hon är väldigt mammig och började skrika, gnälla och ville inte sova så fort jag gick upp ur sängen. Efter sondsättningen skulle jag börja mata i den och chrille skulle hjälpa till och dra upp första sprutan. Han ser inte att jag öppnat flaskan varav han häller ut hela ersättningen i sängen. Inte kul alls, särskilt när vi båda är megatrötta.
 
Av med lakanen och dit med handduk. Jag börjar sondmata och efter ett tag blir Liv lugn och man tänka Ja äntligen lugnt och skönt. Det dröjer inte länge förän hon börjar skrika igen, hinner tänka vad är det nu då?! Sen nästa sekund börjar hon hosta och spyr upp allt hon fått i sig över mig och handduken. Kul= Not. Bara byta kläder och handduken igen. 
 
Svårt och få henne och sluta skrika igen och då kommer chrille med ett förslag jag inte ens tänkt på, trött mamma/matningshjärna man har. Han säger hon kanske har feber, vilket är det rätta svaret på allt gnäll och skrik. Hämtar termometer och suppar. Jo men visst har hon feber. Får supp i rumpan  och jag går med henne vaggandes och får henne lugn äntligen. 
 
Lägger henne i sängen men hon få ingen ro där så lägger henne brevid mig och tyst äntligen så får vi sova, efter 2-3 h vi varit vakna. Älskar verkligen min sambo som är där när han behövs. Hade säkert fortsatt och försökt med mat annars, hade inte en tanke alls på feber. Så jag säger det ytterliggare en gång tack för att du kom på det. 
 
Idag  låter det jättelogiskt att det var det som störde henne, hjärnan kan verkligen spela en ett spratt ibland. Idag är vi alla trötta här hemma kan jag lova. Livs feber ha kommit och gått under dagen. Börjar undra om det beror på att det är tänder på g eller om det är pga förkylningen, svårt och säga. Har börjat äta lite bättre och kissat okej, skönt det iallafall.
 
Torsdag
 
Idag på morgonen hade Liv sin febertopp och därefter försvann febern. Skönt att den äntligen är borta. Matade gröt på morgonen och hon spydde efter halva matningen fortsatte och mata resten och det gick bra. 
 
Åkte iväg på fika hos Emma därefter. Var evigheter sen vi sågs. Var jätteroligt att ses och prata en massa. Liv bajsade när hon var där och det såg okej ut. Magen börjar kanske bli okej  nu efter sjukdom och ny mat. Hoppas vi kan ses igen snart och fika.
 
Fredag
 
Idag var Chrille hemma och vi tog ut en dubbeldag. Det var skönt och få lite avlastning och hjälp med Liv efter denna sjukvecka. Åkte iväg och handlade med Elise. När vi kom hem bakade vi muffins som vi ska bjuda på, på torsdag nästa vecka då prematurgruppen kommer på besök. Elise tyckte det var kul att få kladda med smeten och smaka. 
 
Liv har börjat låta som hon ska bajsa hela tiden men det kommer inget. Kanske är hon hård i magen? Men hon verkar inte besvärad och vill inte bajsa heller vid hjälp. Vi får avvakta och se. Hon bajsar säkert när hon känner att hon behöver det. 
 
Lördag
 
Idag bajsade Liv och det var en hård klump. Men hon gjorde det själv, vilket är bra. Får se hur det är nästa gång. Idag har Liv börjat få tillbaka sitt rätta jag och börjat skratta och så igen. Har inte varit så road nu när hon varit sjuk och så. Det är skönt och se :). 
 
Nu när Liv har börjat äta mat om dagarna, äter hon bara 1gång om natten. Skönt då får man ta igen lite sömn man missat. Sammanlagt äter hon bara 5 ggr om dagen. Hoppas det är okej och att hon går upp i vikt ändå. Funderar på att börja ge välling på kvällen innan läggdags, men vill vänta tills vi märker att magen är helt okej. 
 
Söndag 
 
Idag ville Elise besöka farmor så då ringde vi och frågade om vi fick komma på besök och det fick vi. Liv är pigg och glad idag. Blev matad av farmor idag med. Idag såg vi att det börjat rinna var ur örat på Liv. Tror hon ev har haft en öroninflammation som vi ha missat och att det har spruckit. Ska be dem titta på det på onsdag när vi ska dit. 
 
Hon har ju haft extra mycket vax i det örat sen förra förkylning men vi har inte märkt att hon varit besvärad över det eller att hon haft ont i örat. Men men vi får se vad dem säger. Ska ringa imon och höra om det går bra och vänta med det till onsdag. 
 
Elise kämpar på och är blöjfri mer och mer, men hon vill inte det varje dag än. Nätterna har hon ju också blöja på sig, det får i avvärja sen när hon är helt blöjfri om dagarna. Elise tyckte det var kul hos farmor det märktes för när vi åkte hem somnade hon på två sekunder i bilen.
 
Måndag 
 
Inatt har Liv inte ätit något alls och sovit hela natten. Skönt, får bara hoppas det inte påverkar vikten negativt, får se på onsdag. Idag har hon bajsat igen 2 ggr till och med. Andra gången bättre än första. Får se om man kanske vågar sig på och ge välling imon kväll nu när hon sover hela/nästan hela nätterna. 
 
Annars idag har det runnit lite grann igen från örat. Ringde in till sjukhuset och frågade om det idag men dem tyckte det inte var så akut utan det kunde vänta tills vi skulle in där på onsdag. Idag har Elise varit blöjfi igen ch de har gått jättebra. 
 
Var ute en runda i skogen efter lunch och Elise skulle test sitta nästan varje sten hon såg. Det var jättekul tyckte hon. Sen är det alltid roligt att få köra lillasyster i vagnen. Skickade in ansökan om dagisplats för Liv idag med även fast det är ett bra tag till hon ska börja men då får hon en plats iallafall, sen får se m vi ändrar datumet längre fram. 
 
Tisdag
 
Inatt åt Liv inget igen. Tänkte först börja med välling nu kväll men det får bli imon kväll istället. Idag har hon bajsat hela 3 ggr. Första gången tänkte jag okej det kan ju vara dags för det igen. Sen andra gången tänkte jag oj igen va bra, och det såg jättefint ut. Tredje gången var jag förvånad över men kul att det verkar kommit igång riktig bra nu. Får se hur det går imon. 
 
Idag ringde jag atelje wallander och tänkte beställa korten vi ville ha. Frågade samtidigt om hon fått mitt mail om kortet i tidningen. Det hade hon inte, så tydligen hade hennes mail sakat bort det till skräpmail. Fick hennes privata mail och skickade dit istället och det fick hon. Sa att hon skulle skicka iväg de snarast så nu äntligen kommer vi i tidningen snart. 
 
Elise har varit blöjfri idag och klarat det galant på dagis :). Fick reda på idag att hennes bästa kompis på dagis ska flytta, så tråkigt :(. Hoppas hon hittar en annan lika bra kompis efter hon flyttat. Jag och hennes mamma ska försöka ordna en lekdag för dem, innan hon flyttar.

Kommentarer
Postat av: Emma Mamma till Eddie och Wilton

Tack själv gumman alltid kul och ses .. Hoppas allt är bra med lilla plutten idag när ni ska till sjukhuset .. Här är en annan med mamma hjärna kollade handlingslistan till den 20e dop present Jill ?! E är ju inte du som ska döpas ha ha :0)

Svar: Ja hon mår bra idag... Det äg bara örat jag är orolig för... He he du är rolig du... Nu ska jag väcka fisen och ge henne lite mat innan vi ska iväg.. Kram
Jill Lundin

2013-11-06 @ 09:43:17
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0