Lördag 23/11

Jaha igår kväll åkte vi in till barnakuten då Livs förkylning blev sämre. Hade svårare och andas, pipig och jobbig hes hosta. 
 
Tänkte först åka in själv med henne men det tog stopp i hallen. Hon fick panik så fort jag satte henne i barnstolen och jag fick henne inte lugn. Påföljden av det blev att hon blev blå om läpparna så jag fick ta upp henne och lugna henne. Det var bara att ringa efter ambulans för att kunna åka in. 
 
När ambulansen kom gick det bättre att sätta henne i bilstolen då hon var lugnare nu men andades på fort ändå. Väl inne i ambulansen tog dem syresättningen och den låg på ca 87%. Så hon fick syrgas i ambulansen. 
 
Väl framme på sjukhuset tog dem blodprover, fick syrgas igen 4liter påsatt, fick två inhalationer av adrenalin, en infart satt för att få en morfin medicin insatt där. 
 
Sen fick vi gå vidare till vårt rum vi fått här på avd 25. Där äntligen fick hon mat vrålhungrig som hon var. Fick öka syrgasen lite till strax därefter till 10 liter då hon inte ville ha grimma och masken inte funkade bra utan fick köra med tratt och då får man oftast köra lite mer då det sprider ut sig i luften. 
 
Sen somnade hon äntligen efter ett tag, lilla pluttan. Inhalationer fick hon hela natten varannan timme och det gjorde nytta då dem sänkte syrgasen successivt under natten. Till sist hade hon ingen syrgas alls i morse. 
 
Idag har hon ätit bättre och fått behålla maten. Innan dem rondade idag och beslutade hur det blev med Liv så pratade Chrille och jag vid. 
 
Vi beslutade redan innan att vi skulle ställa in dopet imon. Detta pga att han har också blivit mega förkyld och Elise har jobbig hosta fortfarande så oavsett vad doktorn säger ska vi inte ha något dop imon. 
 
Tråkigt nog fick det bli så. Vi som beställt mat och fixat sångare och allt. Men men det är sånt man få ta. Får se när det blir istället ev att vi kanske ska ändra det till ett hemma dop istället i så fall om det går. 
 
Det var vår egna doktor Laura som hade ronden, skönt det för hon känner verkligen Liv. Hon tyckte det lät fortfarande på hennes lungor och ville ha kvar henne till imon iallafall sen får vi se. 
 
Dem tog nya prover på henne idag med en crp (koldioxiden i kroppen) som dem även tagit igår och den var bättre idag från 9 till 5. Tog även infektionsprover men har inte fått något svar om dem än. 
 
Ska fortsätta med inhalationerna av adrenalin varannan timme och ev minska till var tredje timme i eftermiddag. 
 
Så här sitter man igen förhoppningsvis blir det bara tills imon. Men det är ju för Livs bästa så man stannar ju så länge man behöver. 
 
Idag är hon ju mycket piggare iallafall så man kan ju hoppas att det blir hemgång imon. Just det tog en nakenvikt idag med och hon vägde  6250 gr. Hon hade gått ner lite men det lär hon gå upp igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0