Torsdag 9/5

 
Dagens vikt 2625gr
 
Idag på morgonen efter amningen försökte dem sätta en infart igen. Testade 3 ggr men lyckades inte nu heller. Tog prov på koldioxiden iallafall och det hade sänkts till 8,6, bra nu igen. Försökte ta ett blodvärde med, men det var inte så tillförlitligt då det inte var tillräckligt med blod till det. Blodvärdet låg på 85 men det kunde likaväl varit mer eller mindre. Fick sin sista dos koffeincetrat idag med. 
 
Idag följde Elise med då det är röddag idag. Farfar Roger kom också på besök och fick äntligen titta på Liv. Vi badade Liv idag. Elise fick hjälpa till och tyckte de var roligt. 
 
Efter badet kom läkaren in som rondat och berättade att eftersom koldioxidvärdet var bra fick hon nu vara ur cpapen 2h/4ggr/dygnet. Sa även att medicinen var svår att få tag på men att sköterskan skulle söka vidare idag. Om Liv blev sämre skulle dem försöka sätta en nål, likväl försöka sätta en samtidigt som dem ska försöka ta ett nytt blodvärde igen. 
 
Sköterskan kom in senare och berättade att dem hade fått tag på medicinen. Dem skulle skicka den med taxi imon om dem inte lyckades och sätta en nål ikväll. Då skulle den vara här imon kväll. 
 
Efter lunch gick vi bort med Elise till lekplatsen och gungade och lite. Därefter åkte hon och Chrille hem. Liv sov både målet vid 12 och vid 15. Vid 15 verkade hon väldigt tagen och trött, märktes extra när dem försökte fixa sonden som åkt upp lite. Jag började bli orolig över att det var blodvärdet som påverkade henne. Men det kunde likaväl vara badningen sen innan, att hon var hungrig eller helt enkelt av det dem gjorde.
 
Sköterskan sa att vi skulle avvakta och se hur läget är vid 18 nästa gång hon ska äta. Om det fortfarande är oroande så skulle dem ta ett nytt blodvärde och kolla hur det ligger till. Vid 18 var hon jättepigg igen så det va nog inget att vara orolig för.
 
Efter 21 målet försökte en sköterska och sätta en infart igen men lyckades inte nu heller. Hon kunde ta ett nytt blodvärde iallafall och det låg på 97. Vilket inte var så farligt. Vi skulle avvakta och se vad läkaren säger imon om vi kan vänta på att medicinen gör inverkan eller om narkosen också ska testa och sätta en infart. Jag hoppas på det första allternativet.

Kommentarer
Postat av: Mamma till Eddie & Wilton

Vad skönt då ökade marginalen lite till men vad ska det värdet ligga på när det är "normalt " har du nog sagt men all info kommer man ju inte ihåg :0)

Ja så klart lilla Elise tyckte det var kul stolt storasyster som får hjälpa till med lilla syster ..
Kramar

Svar: Värdet är lika olika beronde på hur gammal man är...så det är svårt och säga exakt...Mmm kommer nog att hjälpa till ännu mer hemma sen :) kram
Jill Lundin

2013-05-10 @ 11:29:07
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0