Onsdag 8/5

 
Dagens vikt 2600 gr
 
Under natten har Liv själv ändrat på mattiderna så nu är vi nästan tillbaka på dem tiderna vi hade innan. Hon åt vid ca 6 och fick i sig en del, gick på känn att hon åt 30-40 ml . Stämde nog ganska bra då jag vågade bara att sonda 12ml. 
 
La henne hos mig igen vid halv nio ungefär, tuttade jättelite. Hon var trött och ville inte väcka henne heller, då ögonundersökningen skulle börja med dropparna halv elva. Ögonundersökningen gick bra, inga förändringar än. 
 
Efter den var det dags för mat igen. Denna gången skulle vi amningsväga igen, då läkaren tyckte att vi skulle göra det då dem behövde det för att kunna räkna ut den extra näringen hon ska få i sondmatningen. 
 
Denna gången var samma sköterska med innan hon åt och efter och vågen visade på -10 i vikt. Hon tog då beslutet att ta bort denna vågen då hon sett med egna ögon att Liv ätit bra.
 
Vid 15 när det var dags för mat igen, blev jag instrurerad på hur en annan våg funkade. Det var en sådan vi haft innan, men när sköterskan visade mig hur den funkade kom vi fram till att vi gjort fel innan och ingen har sagt något om det. Denna måltid ammade hon ca 45ml från mig och resten i sonden. Jättebra!
 
Läkaren hade även beslutat idag att dem skulle ge medicin istället för att sätta en infart och ge blod. Denna medicin skulle hon få tre ggr på en vecka därefter skulle dem kolla blodvärdet igen. Dem skulle även öka hennes järnintag då det var bra och ha det när hon fick denna medicinen. Sköterskan skulle ringa runt lite för att få tag på medicinen.
 
Senare på kvällen kom läkaren  in och berättade att det var svårt att få tag på den, men dem skulle fortsätta att försöka. Medans dem gjorde det skulle dem ändå försöka testa och sätta en infart igen senare ikväll eller imon bitti. När dem ändå ska ta prov imon.
 
Allt fler sköterskor och läkare har börjat prata om hemsjukvård mer och mer att vi snart kommer att vara där. Själv tycker jag att det låter jättekonstigt att det börjar närma sig. Nu är man så van vid det här, samtidigt som man egentligen vill vara hemma.
 
 Likaså att det känns sjukt att våran dotter har klarat hela vägen hit utan problem. Det är svårt att ta in de hela och man börjar bli nervös för det. Här har man ändå på något sätt en slags trygghet, med alla som kan hjälpa en m det händer något. Men vi är ju inte där än, men snart kanske....

Kommentarer
Postat av: Mamma till Eddie & Wilton

Jag som nu också även fått se henne tack Jill & Chrille för det som jag sa till er nu blev det mer verkligt än bara se henne på bild sötisen :0) Och jag tycker också det känns konstigt att ni EV snart får komma hem men tror det är cpapen och utrustningen bredvid som gör att det känns konstigt då det är så mycket sjukhus över det ... Men du var så duktig och sond mata henne så ni kommer klara er bra hemma du är så duktig och stark Jill kramar

Om tiden finns 21a eller 22a när Eddie är på dagis eller den 24e på eftermiddagen så kan vi ta en fika då ? !

Svar: Varsågod... Det var kul att du kom... Mmm det är just det, den där cpapen å fort den är borta och allt är bra, blir det hemvård...ska koll upp dagarna och återkommer till dig om det...kramar tillbaka :)
Jill Lundin

2013-05-09 @ 17:59:29
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad menas med hemsjukvård? Tycker hon verkar växa och äter bra. Hon växer ju så det knakar;) hur länge tror du hon kommer behöva cpapen? Men det vore väl skönt att få komma hem och vara i hem miljö med familjen

2013-05-12 @ 08:36:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0