1-2/5 onsdag-torsdag

 
1/5 onsdag
 
Dagens vikt 2385gr.
 
Idag hände inte så mycket ammade 10 ml på morgonen. Därefter åkte jag hem och spenderade dagen med Chrille och Elise. Åkte tillbaka till klockan 18 och då var Liv väldigt tuttig. Hon ammade i 45 min och jag tänkte att nu borde hon fått i sig mycket mjölk. Men hon hade bara fått i sig ca 10 ml, detta pga att hon leker runt mycket med bröstvårtan med tungan. 
 
Jag diskuterade detta med sköterskan som hade Liv och vi kom fram till att jag skulle testa en amningsnapp nästa gång och se ifall det gick bättre då. Vid 21 ammade jag igen.  Fick testa två stl på amningsnapp. Tog den som var lite större nu denna gången.
 
Liv var lite sugen först, men sen ryggade hon tillbaka lite när hon upptäckte att bröstvårtan inte var som innan. Sprutade lite mjölk i munnen på henne så hon skulle ta bröstet och då sög hon lite. Men hon var för trött denna gången efter förra amningen så det blev inte mera tuttning sen. Får se om det går bättre nästa amning.

Idag hade hon gått ner 10 gr med, men det gjorde inte så mycket då hon gick upp 60 gr dagen innan. Hon ska ju helst gå upp 20-30 gr om dagen.
 
2/5 torsdag
 
Dagens vikt 2405gr
 
Ammade vid klockan 6 igen och testade den stora amningsnappen. Denna gången gick det lite bättre och Liv fick i sig ca 10 ml. Funderar på och testa den andra storleken nästa gång, då denna känns lite för stor.
 
Vid 9 var det dags igen och det kändes med en gång mycket bättre med den mindre amningsnappen. Tyvärr var hon inte så sugen på och tutta. Blev bara en kallsup och sen inte mera. Ammade vid 12 igen, var inte så sugen då heller. Hoppas hon är mer på hugget nästa gång då hon även ska vara ur cpapen då.
 
Hade läkarsamtal idag och vi bestämde att vi skulle utöka med att ha henne ur cpapen en gång extra men mindre tid. Försöka minska på coffeincetratet hon får till hälften först och sen trappa ner det ytterligare ifall det går bra.
 
Tog blodprov idag med och koldioxiden var höjd lite grann igen till 9,7 och blodsockret var lite lågt. Men dem skulle avvakta med och ge blod om det inte händer något som visar att hon behöver det. Nya blodprov på måndag igen
 
Efter läkarsamtalet badade vi Liv och därefter var de matdags. Hon var pigg och tuttade lite, tyvärr fick hon en kallsup och därefter var hon inte sugen längre. Så den amningen blev det bara ett plus i kanten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0