8/3

 
Dagens vikt 1060gr.
 
Idag har det hänt mycket! På morgonen när vi kom, röntgade dem Livs lungor. Läkarem var inne och tittade på henne och tyckte hon var svullen om magen igen. Beställdes ul och röntgen på det. Pratade även om extubering då tuben hon har börjar blir för liten och att dem skulle testa cpapen igen och därefter intubera när hon inte orkar mera. Behövde även sätta en ny infart på henne då den andra slutat fungera. 
 
Dem förberedde för att sätta den nya infarten och där innan fick hon inhallation igen för att vidga luftvägarna och se om det hjälpte mot att hon andades brevid respiratorn. Dem skulle precis börja med den nya infarten när hon sjönk och blev mörk i huden och spydde lite. Dem testade och suga tuben då det kan ha lossnat slem i och med inhallationen men det verkade inte hjälpa. Läkaren fick komma in och titta och lyssnade på hjärta och så men allt var bra och efter ett tag var värderna bra igen. Ville titta på magen igen och den var lite svullen, en av sköterskorna stod och masserade ett tag och drog sedan upp Livs ben och då kom det massa bajs igen. Läkaren sa att det var bra men ville ändå att dem skulle röntga och ta ul på magen för säkerhets skull.
 
Vi kom tillbaka efter lunch och då testade dem att sätta infarten ch det gick bra på andra försöket. Därefter skulle hon få blod i den, därav var det viktigt att få in infarten då hon behövde detta.  Röntgen och ul visade inget och röntgen av lungorna var oförändrad sen sist. Blodet skulle ta några timmar att få in och därefter skulle dem testa att extubera. Inhallationen hade dem tagit bort helt då det verkade inte ha någon effekt. 
 
Vi gick hem och åt igen, dem skulle strax extubera närvi gick. Dem ringde när vi nästan hade ätit klart och sa att dem skulle intubera igen då hon inte klarade cpapen längre. Vi gick upp dit igen och dem höll på att intubera när vi kom in. Vi fick se dem göra tre försök innan tuben hamnade rätt. Fick reda på att dem gjort fyra varav dem tre första av en annan läkare. 
 
Såg riktigt hemskt ut när dem gjorde särskilt efter så många försök, förra gången gick det ju på första och det är det man orkar hantera, iallafall jag. Jag tänkte att varför gjorde inte den andra läkaren intuberingen redan från början när han va så duktig som han var. Verkade liksom som den andra var nybörjare då hon var mycket fumligare och skakig på handen och att han stod och peppade henne hela tiden.
 
Liv verkade må mycket bättre av den nya tuben och läkaren sa att jag fick ligga känguru ifall jag ville ikväll men jag tyckte att hon behövde vilan och att jag skulle ta det imon istället. Sköterskorna tyckte jag gjorde rätt i och göra så.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0