4/3-6/3

 
I måndags innan Elise och jag skulle åka var vi uppe en runda hos Liv. Tyvärr så hade natten inte varit så bra så hon var lite "svajig" just nu. Det var ju inte det man precis ville höra innan man skulle åka. Vi hade ett snabbt läkarsamtal och därefter känd jag mig lite lugnare för att åka. Chrille körde oss till resecentrum och vi sa hejdå. Han skulle ringa så fort han hade varit uppe där igen. 
 
Elise skötte sig bra på tåget (första gången hon åkt de), det var skönt så man slapp och springa efter henne och så. Vi fick skjuts hem av farmor Mia och faster Carina. Dem stannade ett tag hemma så Elise fick i sig lite mat och så innan dem körde hem igen och Elise följde med faster hem. Elise tog farvälen jättebra både av mig och av Chrille och det var skönt.
 
Chrille ringde när vi satt på tåget och berättade att det hade blivit lite bättre. Sen ringde han igen när vi precis kommit hem och sa att det hade blivit ytterligre lite bättre. Han berättade också att ultraljudet dem skulle ta pga "svajigheten" på lungorna visade inga förändringar än det som varit innan. Det var jätteskönt och höra.
 
På tisdagen åkte jag tillbaka. Det var både skönt och konstigt att ha varit hemma. Det var som Chrille sa det känns inte som hemma längre nästan, när man varit borta så länge likaså att det är tomt när man är hemma själv.
Chrille hörde av sig under resan och berättade att natten hade gått bra. Han berättade att han hade suttit mycket hos henne och hållt om henne och det hade gett en positiv inverkan.
 
Vi gick upp där efter vi ätit lite lunch så jag fick hålla lite på henne. Jag hade saknat henne jättemycket.  När vi kom upp såg vi att hon höll på och stoppa in tummen i munnen och rätt som det va slank den in och Chrille var snabbt framme med kameran så vi fick med det på kort. 
 
Frågade om det gick bra och sitta känguru med henne och det gjorde de men jag var tvungen att vänta till 19 för hon skulle få blod innan. Det var lika mysigt idag som dem andra gångerna. Fick hjälpa till och byta blöja innan och efter. Fick även ge henne en puss på huvudet idag som Chrille fått göra innan, han gav henne även två till när hon låg hos mig. Får se om vi kan ta ett kort på det nästa gång.
 
Idag har vi varit hos henne ett antal ggr och hållt om henne. Hon trivs jättebra då vi gör detta och behöver inte lika mycket syrgas då. Hon hade haft jobbigt inatt igen och då hade dem bytt skakningarna till vanligt tryck igen på respiratorn och det hade funkat bättre igen. 
 
Idag har hon kräkts två gånger och så har hennes mage varit lite hård. Pga detta beställde dem en röntgen av hennes mage för att se så det inte var någon inflammation eller liknande. 
 
Vi var på läkarsamtal idag igen och gick igenom vad som hänt och så. Erik (läkaren) sa att troligtvis blir det operation av ductusen, ska se längre fram i nästa vecka om det ev blir planering av en sådan. Detta då hon som sagt är väldigt "svajig" i syresättningen och det är ductusen som påverkar det delvis. 
Han sa att dem beställt en röntgen av magen för och se, som jag skrev innan om hon har någon inflammation eller liknande. Han berättade om en sjukdom dem kunde få som var väldigt allvarlig och då fick man åka till stockholm dä dem kunde behandla det bättre. Första tanken man fick då var "Nej, hoppas hon inte har det så man få åka ytterligare en resa, räcker med det vi har gjort hittills". Han sa att vi skulle få resultatet av röntgen av magen inom en timme efter det var gjort. 
 
Efter samtalet gick vi tillbaka in till Liv och då hade dem precis röntgat henne och vänt på henne och efter vändningen hade hon bajsat jättemycket helt plötsligt. Så det var det som kanske gjorde hennes mage svullen och hård?! 
 
Vi gick tillbaka på kvällen och det hade varit bra sen i lämnade henne. Erik var där och berättade att röntgen visade ingenting och allt såg bra ut, så det var nog det där bajset som skulle ut. Kräkningarna hade dem hittat en anledning också till som det kunde ha varit orsak av ch det va att tuben hade flyttat på sig. 
 
Vi satt och turades om att hålla om henne. Vid halv tio ca skulle dem vända henne igen, dem gjorde detta och ett tag efter så spydde hon igen. Anledning? Vi tror själva att dem vände henne för häftigt då hon även sjönk mycket i syresättning samtidigt och mådde inte bra av vändningen. Satt och höll om henne ett tag till så hon var lugn innan vi gick hem. Hoppas hon klarar natten bra. Älskar henne otroligt mycket!
 
 

Kommentarer
Postat av: TucciT

Skönt att allt ändå går så pass bra som det gör.. och hon verkar ju verkligen trivas när ni är hos henne <3

2013-03-07 @ 08:15:50
URL: http://www.tuccit.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0