15/7-22/7 Måndag-måndag

 
Såg precis att det är en vecka sen sist jag skrev. I måndags var det dags för vägning och mätning igen. Hon vägde 4385 gr, var 55,5 cm lång och huvudet var 35,8 cm.I torsdags förresten vägde hon 4300 gr. 
 
Pratade med sjuksköterskan om syrgasen och hon sa att hon inte kommer bhöva den längre troligtvis då hon klarar de så bra. Om det skulle hända att hon behöver det så är det pga hjärtat, att dem ev måste åtgärda problemen med det. Eller att hon ev kanske åkt på någon infektion. 
 
I tisdags åkte vi en liten roadtrip till öland ich spelade minigolf och gick lite på köpstaden. Första längre resan hemifrån med båda två! Gick väl som förväntat, en trött och kinkig Elise och en hungrig liten Liv men det löste sig till slut. Sen i onsdags eller torsdags var vi nere och badade här vid stranden, blev inte så mycket badande då det var kallt och blåste mycket. Får bada mer en annan dag. 
 
I torsdags var det dags för vägning igen och Liv vägde 4520 gr. Vi pratade om matningen lite grann då vi tyckte det inte blivit något markant bättre. Vi har även mäkt att Liv inte tycker om sonden längre utan äter bättre utan den. 
 
Sköterskan föreslog att vi skulle låta henne äta så mycket hon vill när hon vill utan sond till måndag och se hur det går?! Hon får bara inte hamna på 500 ml eller där i närheten på dygnsmängden för då är det för lite, då hennes dygnsmängd ska ligga på 720ml. Så hon inte går ner i viktl.
 
Forts. Skrivet Måndag
 
I torsdags var vi även på besök hos farfar en runda och tittade på hans nytapetserade rum. Det blev jättefint! Farfar fick hålla i Liv första gången. 
 I fredags var vi i stan en runda och fixade lite och lördagen tog vi det lugnt. 
 
Igår kom farmor Mia och Dan på besök och passade töserna några timmar så vi fick åka i iväg med båten lite. Det var härligt! Premiärdoppet blev det även för oss båda, från båten. Var lite kallt vattnet men vi tog ett snabbdopp iallafall. 
 
Idag har i haft hemvård igen och vi har lyckats! Jihoooo! Liv har gått upp 120gr sen i torsdags och väger 4640gr idag. Jättebra då hon inte alls har kommit upp i dem matmängderna som hon ska. 
 
Sköterskan sa att vi skulle fortsätta så här till torsdag och m hon fortfarande har gått upp då kanske vi slipper räkna på vad hon äter mera utan bara kolla viktuppgången. Skulle vara skönt samtidigt som man säkert kommer att fortsätta göra det iallafall då man fått det kontrollbehovet. Man får väl arbeta bort det bitvis. 
 
Har börjat arbeta bort att inte ha mätaren som mäter syresättningen på henne. Har inte haft det om dagarna nu mer än när hon åkt bil och nu tänkte vi att vi skulle kanske testa en natt utan den igång. Hennes huvud var 36,1 och hon var 56 cm lång. 
 
Imon ska vi in på ultraljud av hjärtat igen. Hoppas dem ser någon skillnad denna gången. Då dem avvaktar fortfarande med medicinering. Om allt går bra med matning nu till nästa gång sa sköterskan att det kan bli utskrivning nästa vecka. De kommer ju fortfarande vara kontroller och så men inte lika ofta utan bhv kommer att sköta det mesta sen.
 
Jo, just det i torsdags eller fredags hade Elise fått ett bett på örat och dagen efter hade det börjat varas, då hon säkert har kliat på det och det har inte blivit bättre tills idag. Riktigt hemskt ser det ut och svullet så det bli vårdcentralen med henne idag då det även har börjat se svullet ut in mot hörselgången. Hoppas dem kan ge något så det blir bra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0